Son yıllarda dünyada ve Türkiye’de enerji teknikleri kullanımı yaygınlaşırken,  yapılan bir çalışmada enerjiyi düzenli kullananların oranı %0,4’tür. 

Vücudumuz üzerinde, “çakra” adı verilen enerji merkezleri bulunmaktadır. 

Her çakra, farklı frekanstaki bir enerjinin giriş kapısı olarak kabul edilir, bu enerji kapılarından birinde blokaj oluşursa, vücudun enerji alımında bozukluklar oluşur dolayısıyla  rahatsızlıkların ve davranış değişikliklerinin ortaya çıktığına inanılmaktadır. 

Bu çakralar omurga boyunca yer alır; salgı bezleri ve sinir ağı merkezleriyle kesişir. 

Böylece enerji, çakralar ve salgı bezlerinin ortak çalışması ile beden üzerinde bir hareket etkisi sağlamaktadır. Hormonları ve beden hareketlerini temel alan bu yöntem, çocuk gelişiminde ve çocuklarda olumlu davranış geliştirilmesinde de önemli bir yer tutar. Enerji uygulamaları sırasında eller, baş, boyun, göğüs, karın boşluğu, gibi çakra noktalarına enerji uygulamak suretiyle her bir pozisyonda 3-5 dakika tutulur. 

Problemli bölgelerde bu süre uzayabilir. Uygulama süresi ortalama 30-90 dakika, çocukluk yaşlarında ise 20-30 dakika sürer. 

Çocuk eğitiminde alternatif yöntemlerin çok çeşitli olması, ilgili merkezlerin dışında alternatif yöntemlerin uygulanması, bu yöntemlerin güvenilirliği konusunda bilimsel çalışma yapılmasını güçleştirmektedir. 

Çocuk eğitiminde kullanılan alternatif yöntemler ile ilgili bilimsel çalışma son derece azdır. Bu çalışma ülkemizde çocuklarda biyomanyetik alan konusunda yeterince çalışmanın mevcut olmaması nedeniyle hem bilgilendirici hem de bundan sonraki çalışmalara yardımcı nitelikte olacaktır ve aslında anneler enerji uygulamasının bir örneğidir. 

Bir çocuk incindiği zaman anneler ellerini incinen yere koyar yada acıyan yerlerinden öperek insan dokunuşunun  şifa veren sevgi  dolu en özenli yoludur.

Enerji uygulamaları yaygınlaşırken çocuk yetiştirme konusunda da ilerleyen yıllarda çakra, çakra blokajlarının öneminin ve anne karnından itibaren aldığımız kodlamaların  enerji bedenlerimizde olumlu ve olumsuz etkilerinin daha iyi anlaşılacağına inancımız tamdır, bu anlamda tüm eğitmlerimizde sistemi anlatmaya ve yolunuza ışık olması maksatlı çalışmalarımızın sevgi ile sizlere ulaşması dileklerimle...