Merhabalar,

Makarnalar denilince sanırım hepimizin aklına ''İTALYA''gelir.Bütün dünya da ve bizim ülkemizde de bu çok sevilen yemeğin bir çok çeşiti yapılmaktadır.Dünya Mutfakların da ana yemek olarak pişirilse de bizim mutfaklarımız da makarna ve pilav genellikle bir et yada tavuk yemeğinin yanında bazen de kapanış yemeği olarak ikram edilir.

Domatesli, peynirli, tavuklu, kıymalı,sebzeli,ve fırın makarna olarak bir çok çeşidini severek tüketiriz.Özellikle çocuk menüsü denildiğinde ilk akla gelen yemek köfte makarnadır.

Biz bugün daha farklı bir çeşidini yapacağız.Yani doğduğu toprakların en çok tüketilen bir tarifini hazırlıyacağız.

İtalya daki adıyla ''SPAGHETTİ AL NERO Dİ SEPPİA ...

MALZEMELER:

1 paket Seppia makarna (kalamarlı spaghetti)

1/2 çay bardağı zeytinyağ

1 adet kuru soğan

2 diş sarımsak

1 adet domates

60ml krema

500 gr kalamar

125 ml beyaz şarap

Maydanoz

Deniz tuzu

Karabiber

YAPILIŞI:

Ateşinizin üzerine hem sosu için hem makarnayı haşlamak için tencerelerinizi hazırlayın.

Sos tavanız yada tencerenize kuru soğanı küçük doğrayarak zeytinyağ ile birlikte kavurmaya başlayın.

Diğer tarafta da makarnayı haşlamak için suyunuz kaynamaya bırakın.

Soğanlar yumuşamaya başlayınca kalamarı (dondurulmuş paketlerde)ve ince doğranmış sarımsakları ekleyin.

Beyaz şarabı ekleyerek 5 dakika pişmeye bırakın.(şarap 2/3 oranında çeksin)

Domatesi rendeleyin ve tuz,karabiberle birlikte ilave edin.

Hepsini birlikte 5 dakika daha kavurun.

Bu arada kaynayan suya makarnaları kırmadan bütün olarak suya bırakın ve 8 dakika haşlayın.

Kavrulmakta olan sosa kremayı ekleyerek bir taşım daha kaynatın.

Makarnanın suyundan sosa 3-4 yemek kaşığı ekleyerek karıştırın.

Makarnayı süzgeçden geçirin ve sosu ile buluşturarak güzelce karıştırın.

Servis tabağına aldığınız kalamarlı makarnanın üzerini ince kıyılmış maydanozlarla süsleyerek servis yapın.

Hepinize afiyet olsun.

Sevgiyle..