20 Mart Pazar günü kahraman ve ka- dim dostum Dr. Mehmet TOPAKOĞLU’nu kaybettik. Hiç beklemiyorduk. Donduk şok olduk adeta. Zira 14 Mart Pazar- tesi günü GATA’ya yatmış. Daha önce bir grip geçirmişti, yapılan tetkikler sonucu hastanede tedavi önermişler. Ziyaret de ettim. Biraz nefes alma problemi vardı. Eşi Dr.Şahende Hanım’dan her aradığımda iyi haberler almıştım. 
Pazar günü vefatını öğrenince ben ve bütün arkadaşları gerçekten donduk kaldık, şok olduk adeta. 
Dr. Topakoğlu’nu Kıbrıs Barış Harekatı’nda Kıbrıs’ta yine bir doktor arkadaşım Attila Taçoy vasıtası ile tanıdım. 
Dr. Topakoğlu 1974 yılında Ankara GATA’da Ütğm. rütbesi ile ihtisas eğitimi yapmakta iken, 18 Temmuz günü 24 saat için- de katılmak üzere, Kayseri’de konuşlu Hava İndirme Tugayı 1nci Paraşüt Taburu doktoru olarak atanmış ve hemen yeni birliğine katılmış. 
Ancak Dr. Topakoğlu ne paraşüt eğitimi almış, ne paraşütle atlamış. Daha paraşütü bile görmemiş. Atandığı bu birliği Kıbrıs’ta doktorsuz bırakmamak için; paraşütün nasıl kuşanılacağını, uçaktan nasıl atlanacağını, yere nasıl inileceğini nazari olarak öğrenmiş. 
20 Temmuz sabahı Taburu ile birlikte Lefkoşa Kırnı bölgesine paraşütle atlamış ve sapasağlam yere inmeyi de başarmış. Atlayan paraşütçülerden ayağı kırılan, kolu çıkan ve yaralananları, düşmanın cehennemi andıran ateşi altında büyük bir soğukkanlılıkla tedavi etmiş. 
Daha sonraki günlerde de Lefkoşa Kızılay Hastanesine gönüllü olarak katılmış ve pek çok askerin hayatını kurtarmış ve tedavi etmiştir. 
Bu arada Lefkoşa Kızılay Hastanesine giderken Girne Zeytinlik Köyü’nde gizlenen, bir Yunanlı teğmen komutasında 11 komando ve 13 Kıbrıs Rum askerini teskin olarak önce yaralıların yaralarını sarıp tedavi etmiş, ardından da ilgililere teslim etmiştir. 
İkinci Harekattan sonra güneyde, hudutlarımız dışında kalan Akıncılar Köyünde mücahitler Rumları bölgeye sokmamıştı ama, mücahitlerin Türk birlikleri ile irtibatları da yoktu. 
Lefkoşa Sancağından Bnb. Şadi Çetinkaya, Dr. Attila Taçoy ve Tbp. Ütğm. Mehmet Topakoğlu üçlüsü, tepelerden aşarak Rum bölgesinden Akıncılar’a ulaştılar. Mücahitlerle kucaklaşıp onlara moral ve direnme gücü verdiler. Ve o günden sonra Akıncılar’a giden yola ve Akıncılar Köyü’ne Rumlar giremedi. Böylece KKTC sınırının Larnaka’ya doğru uzantısı ile Akıncılar, bu üç ÇILGIN TÜRK’ün armağanı olmuştu. 
Bnb. Şadi Çetinkaya daha sonra general oldu ve çok erken aramızdan ayrıldı. Kıbrıs anıları 2007’de Önce Vatan’da üç gün yayınlanan Dr. Attila Taçoy’da 1991 yılında dört dönem THK Genel Başkanlığı yaptı ve maalesef O’nu da çok erken kaybettik. 
Ruhları şad, mekanları cennet olsun. 
Dr. Topakoğlu ile, ben emekli olduktan sonra İstanbul’da yeniden buluştuk. Mecburi hizmetini bitirince TSK’den ayrılmış, Türk Milletine çok değerli hizmetler ve katkılar yapıyordu. Akıcı bir üslupla kaleme aldığı her biri pek anlamlı olan anılarını bir kitapta topladı. 
Yakından tanıdığım, bir kardeş gibi birbirimizi sevip saydığımız Dr. Topakoğlu’nun Cumhuriyetin gerçek çocukları arasında çok özel bir yeri vardı. Katıksız bir Atatürk’çü, yüksek ve sağlam karakterli bir Türk Milliyetçisi idi. Meslek hayatında hep sevilen, sayılan, bilgili, yardımsever bir hekim olarak anıldı. Gözü hiçbir zaman hastalarının cebine kaymadı. 
Asker olarak da meziyetlerini Kıbrıs’ta gösterdi. Babası da subay olan Dr. Topakoğlu’nun gerçek bir kahraman, vatansever, özü ve sözü doğru, disiplinli ve fedakar bir asker olduğunu yakından bilenlerdenim. Zaten bu vasıflarından ötürü TSK O’nu Kıbrıs Başarı Madalyası ile de ödüllendirmişti. 
22 Mart günü öğle namazını müteakip Selimiye Camii’nde yapılan askeri törenle asker ve sivil kalabalık dostları ile uğurladık. 
O gün; başta merhum Prof. Dr. Attila Taçoy ve merhum Gn. Şadi Çetinkaya olmak üzere şehitlerimizin; Dr. Topakoğlu’nu büyük bir saygı ile ve de törenle, öbür dünyada karşıladıklarına eminim. Tıpkı Selimiye’den uğurladığımız gibi. 
Mekanı cennet, ruhu şad olsun.