Kadın her döneminde güçlüdür. Gençliğinde güçlüdür ve gözü karadır. Çocukken bile bir başka bilmiştir, cimcimedir, laf ebesidir, çenesinin karşısında hiçbir kuvvet duramaz. Gençken enerjiktir, dinamiktir, üretir, çalışır, yorulmak nedir bilmez. Aşık olur, sever, seçtiğiyle evlenir, kariyer de yapar, anne de olur. Hele ki zamane kadınları hem çalışır, hem evini çekip çevirir, hem de eşinin ve yavrularının koordinatörüdür. 7/24 mesaisi hiç eksik olmaz maşallah! O yüzden bu devirde kadın olmak her zamankinden zordur. Zira egolar tavan yapmıştır bu devirde, bencillik denen salgın herkesin içindeyken, o herşeyi bir tarafa elinin tersiyle iter ve içinden fışkıran Amazonun gücüyle tüm bu negatifliklere meydan okur ve hayal ettiği, kurguladığı düzende ve güzellikte yaşatır ailesini.
Kadın olgunlaştıkça sadece güçlü de değildir artık. Gücünün farkındadır, gereksiz detaylara takılmaz, gereksiz şeyleri önemsemez, haketmeyenlere değer verme dönemini çoktan geride bırakmıştır. Enerjisini güzele çevirir, güzel ne varsa enerjisiyle kendisine çeker ve bunu tüm sevdikleriyle paylaşır, hem de ne paylaşım! 1’i 10 yapar, katlar da katlar. Bir de bilgelik dönemi vardır ki bakışlarıyla konuşur, beyninizi okur, 10 adamı cebinden çıkartır. Size sizin istediğinizi düşündürtüp aklında fikrinde ne varsa tatlılıkla yaptırır. Gözü, gönlü, beyni hepsi mükemmel bir koordinasyonla  ve uyumla çalışıyordur çünkü. Hayatın akışının çözmüştür, nedenleri niçinleri biliyordur, en mühimi ne istediğini biliyordur, geçmişine takılı değildir, geleceği de kaygı düzeyinde düşünmektense bugününü hakkını vererek yaşıyordur.
Kadın her devrinde güçlüdür, hem de çok güçlü. Gözyaşını çekinmeden akıtır, zayıflık olarak görmez onu, insan olmasının gereğidir. Eğitimliyse, ayakları yere dimdik basıyorsa, hele bir de değeri biliniyorsa ışıl ışıl ışıldar, pırıl pırıl parıldar, gözünüzü alamazsınız. Annelik her kadına yakışır, hem de çok yakışır. Aynı anda birden fazla işi yapabilen kadındır, anne olduktan sonra bu özelliğini katlar, hünerlerine hüner katar. Sezgileri zaten güçlüdür, iyice güçlenir. Koruyucudur, kollayıcıdır, evlatları için, ailesi için fedakardır, özverilidir. Velhasıl kadın evinin direğidir, baştacıdır, velinimetidir, ne mutlu kıymet bilene, asilce omuzunda taşıyana, daha da değerlisi yüreğinde taşıyana…
Tüm hemcinslerimin Dünya Kadınlar Günü’nü kutlarım, içimizdeki güç hep var, yeter ki bunun  farkındalığında olalım.
Sevgilerimle…