Medya Dünyası

"Kadın komedyen olur"

Sahneyi ve kalabalık seyirciyi özledim

Kadın Komedyen tiyatro sanatçısı Beyza Atiye Gezer geçtiğimiz günlerde Cengizhan Kaya ile Her İnsan Bir Dünya programının konuğuydu. Beyza Atiye Gezer programda şöyle konuştu :  Bu süreçte en çok birlikte olmanın, kalabalık olmanın güzelliğinin ne kadar değerli olduğunu anladım. Sağlıklı olmak en önemli hazine ve bizler birlikteyken çok daha güzeliz. İnsan bir başka hayatın içindeyken var olmuş oluyor sanki. Kalabalık, sesler, her yerde özgürce ve korkusuzca yaşamak ne kıymetli. Şimdi yine aynı alanda olmasak da birlikte olarak dikkat ve hassasiyetimizi koruyarak bu günlerin geçip gitmesi için çabalayacağız. Ben sahnede olmayı hep birlikte gülmeyi, alkışları ve seyircinin beni kucakladığı anları çok özledim. Sahne işi yapanların işi evden yapmaya pek müsait olmadığı için ekstra bir boşluk hissine kapıldığım oldu ama üretmek tüm alanları ve meslek gruplarını kapsadığı için bende kendime göre yeniliklere ayak uydurmaya çalıştım. İnsanlara, güzel tebessümlerine ulaşmak için şu sıra daha çok sosyal medya da aktif olmaya çalışıyorum. Bir şekilde bir arada olmanın gülmenin güldürmenin yollarını arıyorum. Sürekli olarak kadın komedyen mi olur sorusuyla karşılaştığım için ayrıca bu alanda kendini göstermiş diğer komedyen arkadaşlarımı ayrıca destekliyorum. Çok başarılı Kadın komedi oyuncuları, yazarları, Stand-up  performans sanatçıları var. Birlikte kadın ve erkek ayrımı olmadan da çok çok daha güzeliz. Evet kadın komedyen olur. Bu alanda ilerlediğim için bu alandan sesimi duyurabildiğim için son derece mutluyum.

Handan Musaoğlu’na Çifte Ödül

Meclis Tv’nin Sevilen yüzü Handan Musaoğlu’na çifte ödül. TBMM Tv’nin ilk kadın spikeri Handan Musaoğlu pandemi sürecinde de yaptığı birbirinden değerli çalışmalarla ödüllerine yenilerini eklemeye devam ediyor. Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Kariyer Geliştirme ve Uygulama ve Araştırma Merkezi Tarafından MAKÜ Kariyer Okulu Eğitim ve Gelişim Programı kapsamında düzenlenen “Etkili Konuşma” eğitimine eğitmen olarak katılan ve MAKÜ öğrencilerinin büyük ilgi gösterdiği eğitimlerde başarılı çalışmalar yapan Musaoğlu’na Ödülü ve Rektör Prof.Dr Adem Korkmaz İmzalı Teşekkür Belgesi takdim edildi. Meclis Tv’de istikrarlı ve başarılı ekran çalışmalarıyla dikkat çeken Musaoğlu’na 2.ödül de geçtiğimiz günlerde bir yayın kuruluşu tarafından verildi. Türkçe’ye verdiği önem , Üniversite etkinlikleri ile üniversite gençliğine katkısı ve son olarak sosyal sorumluluk  projelerine katkısı ile ödüle layık görülen Meclis Tv’nin yüzü Handan Musaoğlu çok yönlü çalışmalarına devam ediyor.

Şahla Orujova ile A’dan Z’ye Sağlık

Sağlığınıza dair her şey Şahla Orujova'nın sunumuyla "A'dan Z'ye Sağlık" programıyla her Cumartesi saat 11:30'da Haber Global'de. En yeni teşhis ve tedavi yöntemleri, tıp alanında gelişen teknolojiler ve sağlıkla ilgili merak edilenler uzman konuklarla birlikte Haber Global ekranlarında izleyiciyle buluşuyor.  Tamamen sağlık içerikli programda Alanında uzman doktorlar A’dan Z’ye Sağlığı ele alıyor. Başarılı ve güzel sunucu Şahla Orujova’nın kendine özgü sunumu ile A’dan Z’ye Sağlık’ı mutlaka izleyin.

Kitap Dünyası

SARIKIZ

Her Yönüyle tam bir kültür insanı olan Kemal Deniz son eseri Sarıkız adlı şiir kitabını Ritim Plus Yayınları’ndan çıkardı. 200 sayfalık şiir türündeki kitapta Yaşadığı olayları duygu potasında eriten Kemal Deniz, yazdığı şiirleriyle fanilik yolunu adımlayan insanı ve onun ekseninde aşkı, sevgiyi, sevdayı konuk etmiş mısralarına. Öyle ya, bu üç duygu olmazsa tadı tuzu olur mu hayatın ve onu yaşayan insanın… Kemal Deniz’in kendine özgü şiir diliyle kaleme aldığı bu başarılı şiir kitabını mutlaka okuyun.

Rahmet gökten yağan yağmur,

Bütün seller aşka varır.

Tohum yeşil, toprak çamur,

Bütün güller aşka varır.

Hep paslanır çürür demir,

Uzun kısa geçer ömür,

Böyledir ilahi emir,

Bütün yıllar aşka varır.

KEMAL DENİZ KİMDİR ?

1954 yılında Malatya’nın Hekimhan İlçesi Sarıkız Köyünde doğdu. Babasının memuriyeti nedeniyle ilkokulu Bingöl Karlıova’da, ortaokulu Malatya’da, liseyi Elazığ’da bitirdi. 1976 yılında Fatih Enstitüsü Türkçe Öğretmenliğinden, 1991 yılında ise Anadolu Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümünden mezun oldu. Malatya, Sivas, Elazığ illerinde Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okullarda öğretmen ve okul müdürü olarak görev yaptı. 1981 yılında başladığı dershanecilik hayatını öğretmen ve yönetici olarak sürdürdü. Evli, dört çocuk babası olan Deniz’in 2 torunu vardır.

Günlük yayımlanan Malatya Hakimiyet Gazetesinin imtiyaz sahibi olan Deniz, bir çok sivil toplum kuruluşunda aktif üye ve yönetici olarak hizmet vermiştir.

ESERLERİ

ÖSS ve ÖYS İçin Sözel (Konu Anlatımlı) , ÖSS ve ÖYS İçin Sözel (Soru Bankası) , Malatya’nın Sorunları ve Çözüm Önerileri , İki Malatya Sevdalısı (R.Çiflikçi ile) , Hekimhanlı Aşık Sadık Baba (R.Çiflikçi ile) , Gönül Gözü (M.Gülseren ile) , Eflatun Cem Güney (S.Emiroğlu, R.Çiflikçi ile) , Kırmızı Karanlık (Şiir) , Mehmet Ali Cengiz – Gönüllü Kültür Adamı (Biyografi) , Dipsiz Umman (Şiir) , Kalabalık Yalnızlık (Şiir) , Ömür Bohçam (Şiir) , Adıyaman- Tarih ve Kültür Üzerine (Müşterek) , Işık Kokusu (Şiir)

Kim Kimdir ?

Gözde Altıntepe

19 Mayıs'ta İzmir'de dünyaya geldi. Çocukluk hayali olan haberciliğe giden yolda ilk adımı  Afyon Kocatepe Üniversitesi Sinema Televizyon bölümüyle attı. Mesleğin mutfağında çalışmaya  üniversite yıllarında başladı. Muhabir olarak girdiği yerel kanalda bir süre sonra hafta sonu Ana haber bültenlerini sundu. Okul bitince döndüğü İzmir'de Sky Tv'de muhabirlik serüveni yeniden başladı. Kısa süre sonra editörlük ve haber spikerliğine geçti. İstanbul'a taşınma hikayesi de Müge Anlı ile Tatlı Sert programıyla başladı. Burada muhabirlik yaptı. Daha sonra Uzay Tv'ye geçti. Her sabah 'Yeni Bir Gün' isimli programı sundu, son dakika haberlerini aktardı, gazetelerin önemli başlıklarını izleyiciyle paylaştı. Kanalda aynı zamanda da dünya gündemine dair bültenin sunumunu ve editörlüğünü üstlendi, seslendirmelerini yaptı. Daha sonra İhlas Haber Ajansı'nda yeni kurulan, Türkiye'nin yaklaşık 60 televizyon kanalında canlı yayımlanan 'Haber Saati' isimli birimde editörlük ve haber spikerliği yapmaya başladı. 4 yıldır da burada çalışıyor. Haberi sunmak kadar ona hakim olmak gerektiğine inanıyor. Bu sebeple de editörlük yapıp haberleri seslendirmeyi çok seviyor.

Fatoş Akgün

Fatoş Akgün , İzmir’de doğdu. Konservatuar Bitirdi. Medya alanındaki çalışmalarına Radyo ile başladı. Antalya’da yaşayan Akgün Çeşitli radyolarda programlar hazırladı. Sonrasında televizyona geçti. Pek çok farklı gazete ve dergide köşe yazarlığı yaptı. Medya ve Halkla ilişkiler alanında çalışmalar yaptı. Hem özel etkinlik ve protokol sunumları yaptı hem bu tarz etkinliklerin ve önemli firmaların basın danışmanlığını üstlendi. Fatoş Akgün , Türkiye’nin önemli organizasyonlarından Sokak Lezzetleri Festivalinin basın danışmanlığı görevini sürdürmektedir. Diksiyon ve Bağlama eğitimleri veren Akgün seslendirme çalışmaları da yapmaktadır. Fatoş Akgün medya ve iletişim alanındaki yeteneği , çok yönlü birikimi , kendine özgü sunumu gibi özelliklerinin yanında pozitif enerjisi , ışıltısı ve güzelliğiyle de dikkat çekmektedir. Fatoş Akgün tüm bu nitelikleriyle gelecekte de adını sıkça duyacağımız çok önemli bir isimdir.