Kadın, ebedi ruhi varlığın geçici olarak oynadığı bir roldür. Kadın bedeni ise geçici olan bir kostümdür. 

Kadın psikolojisini anlamak için kadın bedenindeki ebedi ruhi varlıklar kendilerini bedenle özdeşleştirmemelidir. O zaman farkındalık yükselir ve kadın rolünü oynayan varlık daha bilinçli seçimler yapar.

Varoluşsal farkındalık gelişince birey kendine tarafsız bir gözlemci olarak bakabilir. Kadın bedenindeki ebedi ruhi varlık aslında kadın değildir, kadın bedenini kullanan bir varlıktır. Bu farkındalık oluşunca kadının gizemi yaşanır . Kadın gizemine ulaşmak için bu gerçeği özümsemek gerekir. 

Kadın koşulsuzca sevilince kadın psikolojisi de anlaşılır. O zaman derin bir varoluşsal kavrayış gerçekleşir. Önce kişinin kendini anlaması gerekir, kendini anlamayan kimseyi anlayamaz. 

Kadın, varoluşsal bir sırdır. Bu sırrı yaşamak için doğru bir anlayış gerekir. Sır çözülemez sadece deneyimlenebilir. Eğer kadının psikolojisi anlaşılmak isteniyorsa bedensel anlayış yıkılmalıdır yani kadın ebedi ruhi varlik olarak görülmelidir. Aksi halde kadınla şefkatli, anlayışlı, sevgi dolu bir iletişim kurulamaz. 

Şefkat sayesinde her türlü bencillik duvarı yıkılır. Eğer bencillik aşılmışsa bedenler nesne olarak değil, tekamül aracı olarak görülür. 

Dünya Değişim Akademi’sinde uygulanan “Kadın Olma Değişim Programı” sayesinde kadın kendini daha iyi anlayacak, kadına olan yaklaşım değişecek, kadın ile sevgi dolu duygudaşlık gerçekleşecek. 

Bu değişim programı bile kadın kendini yeniden keşfedecek. İhtiyaçlarını ve beklentilerini görecek ve karşı cinsle olan iletişimleri daha sağlıklı olacak.  Kadın daha fazla sevilmek için erkeğin dikkatini çekmeye çalışır. Ama erkek bu sevgi dolu oyuna karşılık vermezse kadın kendini kötü hisseder.

Erkek sevdiğini kadına hissettirirse kadın mutlu olur ve rahatlar. Tersi olursa kavgalar bitmez. Huzurlu bir birliktelik için kadın ve erkek birbirlerinin duygularını anlamalıdır. Her kadın, dinlenmek ister. O yüzden tüm çatışmaların temelinde erkeğin kadını dinlememesi yatmaktadır. Eğer kadın, erkeğe konuşmak istediğini söylüyorsa erkek susmalıdır ve kadını dinlemelidir. 

Erkek kadını dinlerse kadın sorunu unutur. İlk başta kopan fırtına diner ve sessizlik içinde kadın ve erkek huzuru yakalarlar.

Kadın sevgiye önem verir. O yüzden her an kadın sevgi verebilir ve almaya da hazırdır. Eleştiri her zaman kadını üzer o yüzden kadın hep güzel cümleler duymak ister. “Kadın Olma Değişim Programı” ile kadın erkekten neler beklediğini ve bir ilişkide hangi unsurların olmasını istediği bilir. Bu bilgi sayesinde kendini daha iyi tanır ve kendine güvenir.

Kendini bilen, kendini tanıyan kadın cesurdur. Seçimlerini özgürce yapar ve suçluluk duymaz. Hata yaptığında aynı hatayı tekrarlamaz çünkü zekidir. 

“ Kadın Olma Değişim Programı”  8 çalışmadan oluşuyor. Her çalışma kırkbeş dakika  sürüyor.  Her çalışmada teorik bilgilendirmeler ve pratik uygulamalar yapılıyor. Her çalışmada kadın olarak isimlendirilen ebedi ruhi varlik   ile ilgili aydınlatıcı bilgilere yer veriliyor. Pratik uygulamalar ise nefes, vücut çalıştırma teknikleri ve gevşeme tekniklerini kapsıyor. Her çalışmanın uygulanışı dinamik olup, teknikler ardı sıra gelen duruşlardan oluşuyor.   

Değişim Teknikleri Değişim Uzmanları rehberliğinde bilimsel, sistematik ve yöntemli şekilde  uygulanıyor. Beden hareketleri nefeslerle birlikte dinamik uygulandığında duygu ve  düşünceler yatışıyor. Geçmiş ve gelecekle ilgilenmiyorsunuz. Bu da anda ve şimdi kalmayı kolaylaştırıyor. Bedendeki uyuşukluk gidiyor. Böylece canlanıyorsunuz ve enerjiniz yükseliyor.

Kadın kırılgan ve hassastır. Ona doğası gereği bir çiçeğe dokunur gibi bakmak ve dokunmak gerekir. Erkek,  kadının  gözlerine sevgi ve merhametle baktığında kadını sevgisiyle besler. En büyük şifa merhamettir. Eğer kadın mutsuzsa ya ilgi görmüyor ya da gerektiği kadar sevgi gösterilmiyordur. 

Kadın bir çiçektir. Eğer erkek o çiçeği koparırsa kadının kalbinde öyle bir yara açılır ki o yara bir daha kapanmaz . Kadın yapılanı unutmaz. Kadının kalbi kırılırsa onarımı çok zordur. 

“Kadın Olma Değişim Programı” ile kadın gizemi yaşanacaktır. Kalbi kırmamak için merhamet ilacını kullanın ve kadın yolculuğunun sevgiyle tadını çıkarın.