21 Aralık; 52 yıl önce Kıbrıs’ta Rumların Ada’yı Yunanistan’a bağlamak için Kıbrıs Türklerini imha harekâtını uygulamaya koydukları, KANLI NOEL olarak anılan katliamın başladığı gündür. Aslında Rumlar, Yunanistan’ın bağımsızlığını kazandığı tarihten beri Kıbrıs’ı Yunanistan’a bağlamanın peşinde idiler. Bilahare çeşitli evrelerden sonra da 1960’da kurulan Kıbrıs Cumhuriyeti’nin yönetimini ele geçirmeyi başardılar. Ve bu dönemi atlama taşı olarak kullanan Rumlar, 21 Aralık 1963’te katliamı başlatmışlardı. Dünya da “Türkler Cumhuriyeti yıkıp Ada’yı taksim etmek için isyan ettiler” safsatasını yaymaya başlamışlardı. 
Lefkoşa’da başlayan ve kısa sürede bütün Ada sathına yayılan bu katliamı soykırımını Türkiye Cumhuriyeti, jetlerle Lefkoşa üzerinde ihtar uçuşu yaparak ancak beşinci günde durdurabilmişti. 
Bu beş günün bilançosu; 61 şehit, yüzlerce yaralı ve çoğu hala bulunamayan ve hiçbir haber alınamayan kayıp ve onbinlerce aç ve açıkta, evinden, işinden, yerinden, yurdundan sökülüp atılmış insanlar. 
Türk halkının 21 Aralık’ta bütün dünya ile irtibatı kesilmiş ve Türkler, ortağı oldukları Cumhuriyetin meclisinden, bütün kurum ve kuruluşlarından kapı dışarı edilmişlerdi. Soydaşlarımız Ada’da korumasız, yapayalnız, adeta kaderleri ile baş başa kalıvermişlerdi. 
Türkiye Emekli Subaylar Derneği (TESUD) İstanbul İl Başkanlığı, bu acı ızdırap dolu günleri anmak; unutmamak ve unutturmamak için, yıllardır her yıl anma günü tertipliyoruz. 
Bu sene de KANLI NOEL’i, 24 Aralık Perşembe günü saat 19:00’da, Kadıköy Evlendirme Dairesi salonunda anacağız. Programa Kıbrıs’tan TMT Mücahitler Derneği Genel Başkanı Yılmaz BORA ve Gazimağusa Mücahit Komutanlar Derneği Genel Başkanı Gözkamaş ERGÜNEŞ ile Kahraman Mücahit Silah arkadaşlarımızdan E.Bnb. Çetin SEREZ, Erdoğan BALCILAR, İsmet EVCİL, Ertan ALP, Bülent SELENT ve Yar.Doç.Dr. Ali EVCİL katılacaklar ve anılarını dile getireceklerdir. 
Programda E.Büyükelçi Onur ÖYMEN de, Kıbrıs’taki son gelişmeleri içeren bir konuşma yapacaktır. 
Programda ayrıca TESUD Türk Sanat Müziği Korosu da, Şef Nisa GÜRTUNA yönetiminde, günün anlamına uygun eserlerden oluşan bir konser sunacaktır. 
Tiyatro sanatçısı Altan AKIŞIK’ın takdim edeceği anma gününe bütün halkımız, gençlerimiz ve Kıbrıs sevdalıları davetlidir.