Yıllarca Amerika düşmanlığı ile tanınan Libya lideri Kaddafi şimdi bir dönek mi?

Türkiye'yi ABD uşaklığı ile suçlayan Kaddafi, Bedevi çadırında Refah'ın Lideri Erbakan'ı yerden yere vurup, ülkemize yaptığı hakaretler nedeniyle nefretle anılmaktadır.

Kaddafi yıllar önce sebebiyet verdikleri uçak düşürme olayını kabullendi.

Basına Lockerbie faciası olarak yansıyan ve bu adla anılan uçak bombalama olayının suçlularını batıya teslim eden Kaddafi şimdi de Bush'a yağcılığa başladı.

Kaddafi'nin ABD değerlendirmeleri basına şöyle yansıdı:

"Yıllarca Amerika ile çatıştıktan sonra olanların her iki tarafa da zarar verdiğini gördük. Birçok sorunu çözdükten sonra şimdi buradayız" diyen Kaddafi, ABD'nin "Libya tarzı demokrasi" dediği kendi yönetim biçimlerinden "çok şey öğrenebileceğini" de iddia etti.

Lockerbie olayıyla ilgili krizin ABD tarafından hukuki yollardan çözüldüğünü belirten Kaddafi, bu krizde "eski ABD Başkanı Bush'un bilgeliğinin savaşı önlediğini" söyledi. Libya lideri, ABD'nin Irak'taki savaşın terörizmle mücadelenin parçası olduğu iddialarını ise reddederek, "Bu işgal terörizmi artırdı ve terörizmle mücadele için kullanılan yöntemlerin kendileri terörizm yöntemi haline geldi" dedi.

Kaddafi emperyalist olarak yıllarca ilan ettiği baba Bush içinse "bilgelik" yakıştırmasını yaptı.

Bir zamanlar Libya'nın kuzeyindeki SİRTE körfezini kendi karasuları ilan eden ve uluslararası suları tanımayan Kaddafi, ABD'den yediği darbe sonucu, çöldeki çadırında dahi barınamaz hale gelmişti.

Şimdilerde ise bükemediği ABD bileğini öpme hevesine yeltenen Kaddafi'nin ülkemize yönelttiği hakaretleri hangi mazerete bağlayacak?

Ciddi devlet haddini ve gücünü bilen devlettir.

Türkiye hiçbir tarihte, hiçbir ülkenin uşağı olmamıştır. Gücümüz ölçüsünde ilişkiler dengede götürülmüştür.

Bu nedenledir ki dost düşman tüm ülkeler Türkiye'yi dikkate almak durumunda kalmaktadır.

Kab içindeki su berraktır, denizlerdeki su karanlık. Küçük gerçeğin küçük lisanı vardır, büyük hakikatin büyük sükutu.

Tagore