Merhabalar sevgili dostlar,

Şu günlerde Ülkemizde yaşanan üzücü olaylar nedeniyle her birimiz sıkıntılı günler geçirsekte,diğer bir yanda da temel gereksinmemiz olan yiyecekleri hazırlamak ve hayata bir şekilde olsa da devam etmek zorundayız.

En kısa zamanda bu günlerin bitmesini ve yüzlerimizin tekrar tebessüm etmesini dilerken,bugün sizlere sıcak havalarda sıkça tercih ettiğimiz salatalardan bir tarif yazacağım.

Kabak ve havucun kısaca faydalarını yazacak olursakta,kabak,sindirim sorunlarını azaltarak,insan sağlığının vazgeçilmez unsurlarından olan lif içermesi ile,kolesterol seviyesini düşüren,kanseri önleyici,böbrek fonksiyonunu düzenleyen,protein zengini KABAK ile,bünyesinde barındırdığı A-C-K vitaminleri,pantotanik asit,potasyum,folik asit,demir,bakır,magnezyum zengini HAVUÇ ile birlikte sağlıklı bir salata hazırlıyalım.Ve üzerine de metebolizmayı iyileştiren CEVİZ ile de lezzetli olduğu kadar faydalı da bir tarif yapalım.

Hepinize kolay gelsin.

  • MALZEMELER:
  • 3 ad orta boy Kabak
  • 3 ad orta boy havuç
  • 5-6 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 1 orta boy çorba kasesi sarımsaklı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 küçük çorba kasesi iri doğranmış ceviz
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • Dereotu
  • HAZIRLANMASI:
  • Kabakları mini küpler halinde doğrayın.
  • Havuçları rendeleyin.
  • Bir tavaya zeytinyağ ve kabakları alarak 5 dakika (kabaklar hafif yumuşayana kadar) kavurun.
  • Daha sonra rendelediğiniz havuçları ekleyerek birlikte kavurmaya devam edin.
  • Hepsi renkleri dönmeden yumuşak olunca ateşten indirin ve ince kıyılmış dereotunu ilave edin.
  • Ilık hale gelince sarımsaklı yoğurt ile karıştırın ve bir servis tabağına alın.
  • Cevizleri bir tavaya alın ve tereyağ ile kavurun.
  • Ateşten indirdikten sonra toz kırmızı biber ile karıştırın.
  • Servis tabağına aldığınız salatanızın orta kısmına cevizleri yerleştirin.
  • Afiyet olsun.
  • Sevgiyle..