Kültür Dünyası 

Sinema Dünyası 

 

İzmir Film Festivalinde  Müthiş final…

Türkiye’nin ilk ve tek vizyon filmleri yarışması olan İzmir Film Festivali’nde ödüller sahiplerini buldu. 110 ülkeden 4 milyondan fazla oyun kullanıldığı yarışmada  Müslüm En iyi film seçilirken toplam 9 dalda ödül aldı. Deliler; Fatihin Fermanı adlı film ise en iyi oyuncu ödülü dahil 5 dalda ödül kazandı. 110 Ülkeden toplam 4 milyon 28 bin oy kullanıldı. Kültür ve Turizm Bakanlığı ve İzmir Büyükşehir Belediyesi destekleri ile Asitem /  Sinema ve Televizyoncular Meslek Birliği tarafından organize edilen İzmir Film Festivalinde Altın Artemis ödülleri sahiplerini buldu. Kültürpark Lozan girişinde kurulan tören alanında tüm İzmirliler Sinemanın yıldızları ile buluştu. Kırmızı halı geçişi renkli görüntülere sahne olurken ödül törenine katılan sanatçılarında çok heyecanlı olduğu görüldü. İzmir’in kısa zamanda ülke sınırlarını aşan bir film festivaline kavuştuğunu söyleyen Asitem / Sinema ve Televizyoncular Meslek Birliği Başkanı Muammer SARIKAYA, “ Tarihler boyu ilkleri ortaya koyan İzmir, bu film festivali ile de bir ilke imza atmayı başarmıştır. Halk oylaması ile ödüllerin verildiği bu festival daha ikinci yılında tüm sinemacıların önem verdiği ve takip ettiği, ödül almayı umut ettiği bir yarışmaya dönüşmüştür” dedi. İzmir Film Festivali’nin bu özelliği ile diğer festivallerin önüne geçtiğini belirten Asitem / Sinema ve Televizyoncular Meslek Birliği Başkanı Muammer SARIKAYA, “110 ülkeden 4 milyon oy kullanıldı. İnanılması zor olan bu başarımızı daha da ileri taşımak, gelecek yıl 5 ile 10 milyon oy kullanılmasını sağlayacağız. İzmir’in ve Türkiye’nin tanıtımı için bunu büyüterek yapacağız” dedi. Kültür Bakanlığı’na ve Büyükşehir Belediyesi’ne sonsuz teşekkürler.. İzmir Film Festivali için kentten büyük destek gördüklerini belirten SARIKAYA, “Özellikle Kültür ve Turizm Bakanlığı ve İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin bize kucak açması, güvenmesi, destek vermesi bu festivalin kısa zamanda daha büyük kitlelere ulaşmasını sağladı. Bu festivali gelecek yıl 30 ilçenin tamamına yayacağız” diye konuştu.

Kentin çekim alanlarını tanıtacağız… Festivali gelecek yıl yine Kültürpark’ta yapmayı amaçladıklarını dile getiren Başkan SARIKAYA, “Kültürpark’ta her ilçenin tanıtım stantlarını kurarak İstanbul’dan ve yurt dışından gelecek olan yabancı sinemacılara film çekilecek alanların sunumlarını yapacağız. İzmir’in tüm güzelliklerini sinema ile bir kez daha ortaya çıkaracağız” dedi.

İzmir Film Festivali’nde Altın Artemis Ödülünü alanlar ise şöyle:

İzmir Film Festivali’nde Altın Artemis Ödülünü alanlar ise şöyle:

YAŞAM BOYU ONUR ÖDÜLÜ Meral Çetinkaya

YAŞAM BOYU ONUR ÖDÜLÜ Süleyman Turan

FİLME DEĞER KATAN USTA Ayşenil Şamlıoğlu /Aydede

EN İYİ BELGESEL Fatih Ertekin / Yaylacı

EN İYİ BELGESEL Yabancı dilde Okan Erünsal / Blue butterfly

EN İYİ KISA FİLM Osman Yazıcı / İki elin arasında

EN İYİ KISA FİLM Yabancı kısa film Guy Nattiv / Skin

EN İYİ KISA ANİMASYON FİLM Gökalp Gönen / Avarya

ASİTEM ÖZEL FİLMİ Azraille dans

VİZYONDA GÖZDEN KAÇMAYAN Arada Filmi / Mu Tunç ve Ekibi

UMUT VAAT EDEN OYUNCU Bahar Şahin / Yol arkadaşım 2

  Hayat Van Eck / Daha

EN İYİ SENARYO Gürhan Özçiftçi / Müslüm

Hakan Günday / Müslüm

EN İYİ KURGU Mustafa Preşava / Müslüm / 

EN İYİ SANAT YÖNETMENİ Deliler: Deliler Fatihin Fermanı / İbrahim İldem

EN İYİ KOSTÜM TASARIMI Delile; Deliler Fatihin Fermanı / Makbule Mercan

EN İYİ GÖRSEL EFFEKT Arif V 216 / Merih Öztaylan

EN İYİ FİLM MÜZİĞİ İlker Yurtcan / Deliler Fatihin Fermanı

  Tamer Süerdem / Deliler Fatihin Fermanı

EN İYİ GÖRÜNTÜ YÖNETMENİ Martin Szecsanov / Müslüm /

EN İYİ ANİMASYON FİLMİ Kral Şakir

EN İYİ YARDIMCI KADIN OYUNCU Ayça Bingöl / Müslüm

EN İYİ YARDIMCI ERKEK OYUNCU Erkan Can / Müslüm / 

EN İYİ ERKEK OYUNCU Cem Uçan / Deliler Fatihin Fermanı

EN İYİ KADIN OYUNCU Zerrin Tekindor Müslüm/ 

EN İYİ YÖNETMEN Can Ulkay  ve Keche / Müslüm

EN İYİ FİLM Müslüm

Müzik Dünyası 

 

ESRA SEZER'DEN COVER!

70'LERİN KLASİKLEŞEN EĞLENCELİ ŞARKISI "ÇİLLİ BOM" 

Geçtiğimiz Mart ayında yayımladığı sözü ve müziği kendisine ait "Ama Hala" şarkısı ile beğeni kazanan Esra Sezer, dört ay aradan sonra ikinci single çalışmasını yayımladı. 70'lerin klasikleşen eğlenceli şarkısı Çilli Bom'un türkçe sözleri KENAN, müziği ise Castellon Batista Jose, Alfanso Navas Joaquin, Campuzano Lopez Felipe, Cortes Cerreruela Antonio, Cortes Cerreruela Aurelio, Cortes Cerreruela Emilio, Ximenez Valenti Juan imzası taşıyor. Şarkının aranjesi ve mix çalışması Altan Turan'a, mastering çalışması ise Lucas Pimentel 'e ait. Vokallerde Esra Sezer'e eşlik eden isim Emre Çiçek oldu. "Çilli Bom" şarkısına çekilen renkli ve eğlenceli Klibin yönetmenliğini  Enes Bilal Taşçı, görüntü yönetmenliğini ise Ökkeş Kasap üstlendi. On beş saat süren klip çekimleri,  Ümraniye Netaş Platosu'nda tamamlandı.  Single kapak tasarımı Tayfun İzbilir tarafından yapıldı.Esra Sezer'in yeni single şarkısı "Çilli Bom" , "Vocal Records" etiketiyle tüm dijital platformlarda, klibi ise tüm sosyal platformlarda yerini aldı. 

ESRA SEZER

Esra Sezer, 1987 Almanya doğumlu. Müzik hayatına okul konserleri ile başladı ve Almanya'da ağabeyinin de üyesi olduğu "Kardeşler Orkestrası"nda 

sahne almaya devam etti. Sonrasında Stuttgart'ta Selami Şahin, Çelik, Gülden Karaböcek ile aynı kadroda yer alarak  bir mekanda sahne almaya başladı. Uzun yıllar sahne tecrübesi kazanan Esra Sezer,  sahne hayatına Türkiye'de devam etti. 

2011 yılında ilk yarışma deneyimini "0 Ses Türkiye" ile yaşadı. Düello aşamasına kadar gelerek yarışmadan iyi bir derece ile ayrıldı. Bu yarışma İstanbul'a yerleşmesine ve sahne hayatının yoğunlaşmasına vesile oldu. 2014 yılında ise "X Factor" yarışmasına katıldı. Yarışma başvurularında yüzlerce kişiyi eleyerek kızlar grubunda ilk 12 ye seçildi.  2015 yılında ise "Rising Star" yarışmasına katılarak, finalist oldu ve yarışmadan 4. olarak ayrıldı.  Katıldığı tüm yarışmalarda jürinin beğenisini ve alkışını kazanan Esra Sezer, ilk profesyonel single çalışması "Ama Hala"  1 Mart 2019 yılında "Vocal Records" etiketi ile tüm dijital platformlarda yayımlandı. Dört ay aradan sonra (2019 yılının Temmuz ayı sonunda) ise, İkinci single şarkısı  cover yaptığı,  70'lerin klasikleşen eğlenceli şarkısı Çilli Bom" oldu ve  yine  "Vocal Records" etiketi ile tüm dijital platformlarda yayımlandı.

 

HAKAN BERKHUN’DAN YENİ SİNGLE!  ‘’SORMADIN MI KALBİNE ‘’

’VALE’’ grubunun sempatik solisti ,uzun yıllar yurt içinde ve yurt dışında özel organisazyonlarda yerli ,yabancı repertuvarı ile sahne alan Hakan Berkhun ; söz ve müziği kendisine  ait aranjörlüğünü Aliş Kaygusuz’un üstlendiği ‘’SORMADIN MI KALBİME ‘’  isimli yeni single’ını  DGL müzik etketiyle yayımladı. Söz ve müziği kendisine ait  bir çok şarkısından geçtiğimiz yıllarda  önce sosyal medyada dikkat çeken şarkısı   ‘’Sormadın mı Kalbine ‘’ bir çok versiyonda  müzik sektörüne hareket  getirecek dinamiklikte bir şarkı, dinleyici ile buluşmaya hazır ‘…

 HAKAN BERKHUN :

İTÜ Türk Müziği Devlet Konservatuarı mezunu . 1997 ‘de İstanbul Plaktan çıkan  5 vokalden oluşan ‘’Vale ‘’ adlı grubun güçlü vokallerinden. Yurt içinde ve yurt dışında özel organisazyonlarda yerli ve yabancı repertuvarı ile  performanslarıyla dikkat çeken. Otistik Çocuklar Okulunda Müzik  Öğretmeni. Bir çok şarkısı ve bestesi ile müzik sektöründe yerini almaya hazır…

 

MELTEM ERENSOYLU “HEY YA” 

Daha önce Cameron Cartio feat Khaled’in söylediği ‘Henna’ şarkısının Türkçe adaptasyonu ‘Hey Ya’ adını verdiği yeni şarkısı ile DMC etiketiyle tüm dijital marketlerde yerini alan Meltem Erensoylu, şarkısını yayınladığı ilk hafta 700.000 izlenme oranı ve Radyo Takip Listeleri verilerine göre en çok çalınanlarda 25’inci sıraya yükselerek Türk pop müziğinin devleriyle ilk sıralarda yarışıyor. Meltem Erensoylu’nun hayranları bir üst sırada Hadise’nin Aşk Dediğin şarkısını görünce “Meltem, Hadise’yi takipte” yorumlarını yaptı. Sözleri Meltem Erensoylu’ya, aranjesi ise ünlü müzik adamı Erhan Bayrak’a ait ‘Hey Ya’ şarkısının tanıtım fotoğraflarını, Selim Akar çekti. Kendi tarzının kraliçesi olduğu vurgulanan Erensoylu, albüm tanıtım fotoğraflarında özel tasarım taşlarla bezenmiş kraliçe tacıyla poz verdi.

Medya Dünyası 

 

Burak Birsen ile Fox Tv Hafta Sonu Ana Haber  

Başarılı haberci Burak Birsen hafta sonları Fox Tv Ana haber ile karşımıza çıkıyor. Burak Birsen Ankara’da doğdu. İlköğrenim ve lisenin ardından Anadolu Üniversitesi İktisat Bölümü’nü başarıyla tamamladı.  Mesleğe TRT genç ve çocuk haberde başladı. Sonrasında Ankara’da Haber ağırlıklı bir kanal olan CTV ye geçti. Üç yıl orada çalıştıktan sonra kanal kapandı. Üç gün sonra Milliyet’ten gelen teklifle Doğan grubuna adım attı. 2 yıllık milliyet serüveni sonrası kanal da başladı. 5 yıl sürdü. Fatih Altaylı ve Mehmet Ali Birand ile çalıştı. Ağırlıklı olarak özel Haberler ve savunma alanına baktı. Sonra askerlik ve Dönüşte Fox tv’de çalışmaya başladı. Daha önce 2 kez daha İstanbul’dan teklif alan Burak Birsen bu kez  Yeni kurulan kanal olması yeni heyecan ve başarılı bir kadrosu olduğu için Fox’a geçti. 2008 Ocak ayından bu yana Fox televizyonunda çalışmaktadır. 1 yıl muhabirlik yaptıktan sonra önce öğle sonra akşam sonra da hafta sonu Ana haberlerini sundu. Sunuculuk yaparken 3 yıl boyunca İstanbul istihbarat şefliği yaptı. Ardından Yurt Haberler müdürlüğü yaptı. Bu arada ekrandan kopmadı . Şimdi yaz dönemlerinde Fox Tv Hafta Sonu Ana Haberi sunmaktadır. 39 yaşımda olan Burak Birsen Alaylı olarak yetiştiği bu alanda 22 yıldır bu sektörün içindedir. Burak Birsen bu mesleğe dair çok yönlü yeteneği , haberci kimliği , birikimi gibi özelliklerinin yanında pozitif enerjisi ve kendine özgü sunumu ile de dikkat çekmektedir. Tüm bu nitelikleriyle Burak Birsen gelecekte de adını sıkça duyacağımız çok önemli bir isimdir. 

Kim Kimdir ? 

Can Karadut 

Can Karadut, Ulusal Kanal’da Günaydın Türkiye ve Büyüteç programlarının sunucusudur. Can Daradut 1977 yılında İstanbul’da doğdu. Özel radyoların kurulması ile birlikte liseden hemen sonra Maltepe’de yerel bir radyoda Tarih programlarına başladı. Ardından saat başı bültenlerini sundu. Yine bölgesel yayınların güç kazandığı bir dönemde Yerel Televizyon ve Radyolarda mesleki gelişimini sürdürdü. Bu dönem bir sezon boyunca 2. ve 3. Lig maçlarını çalıştığı televizyona anlattı spor programları yaptı. Profesyonel spikerlik yaşamına İstanbul Fm’de devam etti. Sonrasında Star grubu Radyo Haber merkezinde Editör-Spiker olarak meslek hayatını sürdürdü. Ardından Expo Channel televizyonunda göreve başladı. Türkiye’nin finans eksenli ekonomi kanallarına inat reel sektörün televizyonu olarak yayın hayatına damgasını vuran bu televizyonda askerlik görevine kadar çalıştı son olarak Haber Koordinatörü olarak görev yaptı. Daha sonra Ulusal Kanal’da göreve başladı. Yaklaşık 10 yıldır çeşitli kademelerinde görev aldığı Ulusal Kanal’da halen Günaydın Türkiye programını ve Büyüteç programını hazırlayıp sunmaktadır. 20 yılı aşkın sürdürdüğü mesleğinde görev yaptığı birimler dışında gerçekleştirdiği uzun soluklu yayınlarla dikkat çekti. Siyasetten ekonomiye sağlığa kadar birçok başlıkta sadece canlı yayınlar yaptı. Üretim ekonomisine sanayi ve emek kesiminin sorunlarını masaya yatırdığı uzun soluklu yayınlar yaptı. Soğukkanlı duruşu ve serinkanlı yorumları ile rota ve çözüm konularına konuklarını yönlendirmesi ile televizyonculukta farklı bir yer edindi. Yaşar Nuri Öztürk ile Söz ve Işık  kitabını çıkaran ve Anadolu Üniversitesi İşletme Bölümü mezunu olan Karadut Ekonomi Gazetecileri derneği denetleme kurulu üyesi olarak da görev yapıyor. Ulusal Kanal dışında hafta içi her akşam saat18.00’de 105.8 stendüstri radyo’da eve iş götürme programını yapmaktadır. Avrasya Savunma ve Can Karadut adı ile 2 adet youtube kanalı da izleyiciler tarafından izlenebilmektedir. Can Karadut mesleğe dair yeteneği , çok yönlü , birikimi kendine özgü sunumu gibi özelliklerinin yanında pozitif enerjisi , ekran hakimiyeti ve karizması ile de dikkat çekmektedir. Tüm bu nitelikleriyle Can Karadut gelecekte de adını sıkça duyacağımız çok önemli bir isimdir.

Duygu Demir

Duygu  Demir ( Özçelik )  5 Şubat’ta İstanbul’da doğdu. Bulgaristan göçmeni bir ailenin ilk üyesidir. İlkokul hayatını eski adıyla “taş mektep“ olan Fatih ilköğretim okulunda tamamladı. Oldukça Sosyal geçen çocukluğunda; Tiyatro, folklor, dans, müzik, spor gibi birçok alanda yer aldı... Özellikle spor alanında atletizmde dereceleri oldu. Yarışmalarda 1 altın 2 gümüş 1 bronz ve 1 kupa kazandı. Orta okul zamanlarında gitara merak salmıştı kulaktan çaldığı şarkılar vardı, bu alanda da başarılı olacağını düşünüp gitar kursuna yazıldı...İyi derece Gitar çalabilmektedir.  Tekrar lisede kopamadığı spor hayatına basketbolla devam etti. Okulun kızlar basketbol takımının pivot oyuncusuydu. Bu alanda derece alamasa da basketbol hala hayatında yeri olan bir spor olarak kaldı. Spora olan ilgisi büyüktü ve mesleğini seçmişti. Beden eğitimi öğretmenliği... spor akademisi sınavları için kursa katıldı. Bir süre düşündü ama daha sonra İstanbul Arel üniversitesi Radyo ve tv programcılığı bölümünü tercih etti. Okulun ilk senelerinde oyunculuk ile ilgili deneyimleri oldu. Birkaç dizide diyaloglu olarak figüranlık yaparak bu alana adım atmak istedi ancak düzensiz çalışma saatleri okuluna ve Duygu Özçelik’e uymamıştı bu yüzden oyunculuğa devam etmedi. Okulunun ikinci senesinde ise BENGÜTÜRK TV de çalışmaya başladı. hafta içi her gün canlı olarak yayınlanan “Önce Sağlık” adlı programın sunuculuğunu yaptı. 1 seneyi aşan bu süre sonunda işin mutfağında, rejide yönetmen olarak işine devam etti. Rejideki görevi devam ederken TV 5’ ten gelen bir teklifle “Sağlıklı Hayat” adlı programın sunuculuğuna başlayarak tekrar ekran önüne geri döndü. Hem yönetmenlik hem sunuculuk ikisi bir arada devam ediyordu... TV 5’teki programın bitmesiyle tekrar BENGÜTÜRK tv de “Tekno Türk” adlı teknoloji programının sunuculuğuna başladı. 1,5 yıl süren programla birlikte toplam 4,5 yılı geride bırakıp BENGÜTÜRK tv ailesi veda etti ve TGRT haberde yönetmen olarak mesleğine devam etti. Bir yandan da eksiklerimi tamamlamak için Başkent iletişimde diksiyon spikerlik sunuculuk eğitimi aldı. Sonraki süreçte evlenen ve sektöre ara veren Duygu Özçelik eğitimini de aldığı bu mesleğe dair yeteneği ,  işin yönetmenlik ve mutfak kısmını da kapsayan birikimi , kendine özgü sunumu gibi özelliklerinin yanında pozitif enerjisi , ışıltısı ve güzelliğiyle de dikkat çekmektedir. Duygu Özçelik tüm bu nitelikleriyle gelecekte de adını sıkça duyacağımız çok önemli bir isimdir.   

 

Duygu Gülal 

Duygu Gülal Aslen Tuncelilidir. 2002 yılında babasının işi nedeniyle Malatya'ya yerleşti. Babası uzun yıllar Sümerbank Fabrikasına bağlı TEKSİF sendikası bünyesinde başkanlık yaptı. Ondan etkilenerek toplum bilinci Duygu Gülal’da hep var oldu. Birey olarak hümanist ve evrensel bir bakış açısına sahiptir. Duygu Gülal yapmayı istediği iş medya ve iletişimdi. Yazılı ve görsel basında çalışmak hayaliydi. Mesleğe henüz 18 yaşında iken 2006 yılında Malatya'da Radyo Malatya başvurusu ile  başladı. Mesleğe olan ilgisi ve heyecanı kendini hemen belli etti ilk başvuru sırasında radyo yerine  Güneş Tv adlı yerel televizyonda program yapması için işe alındı. İlk çalışmasına 2006 yılında Güneş Tv’de 'Müzik Kutusu' adlı programla başladı. Yaklaşık bir yıl hafta içi her gün bu programı sundu. Akabinde başka bir TV kanalı olan Kanal Malatya'da muhabir olarak devam etti.  Malatya yerel basın yönünden gelişmiş bir il olduğu için şansım yanındaydı. Daha sonra sırasıyla sürmanşet, Yenigün ve yorum gazeteleri ile basın hayatına devam etti. Yaklaşık 10 yıllık süreçte Malatya'da tanınan bir gazeteci ve TV programı sunucusu oldu. Son olarak  2012-2014 yılları arasında Malatya'nın Er TV kanalında 'Klip Box' programını hazırlayıp sundu. Sonrasında İzmir’e yerleşen Duygu Gülal medya dışı çalışmalara yönelerek farklı bir sektörde çalışmalarını sürdürmektedir. Halen medya çalışmalarına olan özlemini belirten hatta bunu memleket hasretine benzeten Duygu Gülal yine mesleğine dair çalışmalar da yapabileceğini söylemektedir. Duygu Gülal bu mesleğe dair yeteneği , çok yönlü birikimi , kendine özgü sunumu gibi özelliklerinin yanı sıra pozitif enerjisi , ışıltısı ve güzelliğiyle de dikkat çekmektedir. Tüm bu nitelikleriyle Duygu Gülal gelecekte de adını sıkça duyacağımız çok önemli bir isimdir.

 

Nilhan Gülal

Aslen Sinoplu olan Nilhan Gülal 8 Eylül’de doğdu. İlköğrenim ve lisenin ardından üniversite için Marmara Üniversitesi Turizm İşletme Bölümünü tercih ederek buradan başarıyla mezun oldu. Ardından asıl yapmayı istediği iş olan medya ve iletişime yöneldi. Bu alandaki önemli eğitim kuruluşlarından olan Başkent İletişim Bilimleri Akademisi’nde Spikerlik , sunuculuk ve diksiyon eğitimi aldı. Mesleki yaşama BengüTürk Tv’de staj yaparak başladı. Ardından bir süre Karadeniz Televizyonunda çalıştı. Bir süre HaberTürk tv spor ekibinde yer aldı. Burada program ve haber tecrübesi edindi. Halen Cine5 Tv’de Tozlu Kramponlar isimli programı hazırlayıp sunmaktadır. Ayrıca PSG Akademi’nin Basın işlerini yürütmektedir. Nilhan Gülal bu mesleğe dair yeteneği , çok yönlü birikimi , kendine özgü sunumu gibi özelliklerinin yanında pozitif enerjisi , ışıltısı ve güzelliğiyle de dikkat çekmektedir. Tüm bu nitelikleriyle Nilhan Gülal gelecekte de adını sıkça duyacağımız çok önemli bir isimdir.