İnsan düşünürde bazen var olmak, daima gönüllerde yaşamak ne güzel, ne asil, ne şerefli bir duygudur. Niçin yaşanır ki? Vatanını, Devletini, Bayrağını, Milletini, İnancını korumak uğrunda mücadele etmeyen, ülküsü olmayan insanın hayvandan sadece zahirde bir farkı olur. Yani dahilde hiç bir fark olmaz. Öyleyse insanın değerleri olmalı, manevi, soyundan, inancından, kan hafızasından gelen değerleri. 

 Tarihin sayfalarına dikkatle baktığımızda biz Türklerin  bahsettiğimiz manevi değerlerine ne kadar sıkı , güçlü, sarsılmaz bağlarla bağlı olduğumuzu görüyoruz. Doğrudur, şanlı tarihimizin  çeşitli dönemlerinde olduğu gibi, bu çağımızda da bazıları, özellikle de Türk-İslam düşmanları, onların ülkemizde yaşayan  ve yaşatılan işbirlikçi hain uşakları, bizleri özellikle bu değerlerimizden soğutmaya, uzak tutmaya, devşirmeye (1) çalışmışlardır ve hala da çalışıyorlar. Bu uğurda “özel projeler” yapıyorlar. Kendi yabancı toplumlarına has olan “çakma” uygarlıklarında uyarladıkları bir ayrımla kuşaklarımızı resmen bölüyorlar, harflerle sınıflandırarak onları sözde üstün nesil, seçkin nesilmiş gibi adlandırarak aldatıyor, her zamanki algı oyunlarıyla onları kendi çıkarlarına ve emellerine hizmet etmeye yönlendiriyorlar. Bu günlerde bu konu hususi olarak gündeme getiriliyor sürekli kirli amaçlarına alet etmek için tertemiz gençliğimizi ima ederek  “z kuşağı” diyorlar ve bu kuşağın her türlü ahlaksızlığı kabullenen, manevi ve milli değerleri umursamayan, "vatan, devlet, bayrak, millet" ülküsü olmayan bir kuşak olduğu algısını yaratıyorlar. Onlar  “Z” kuşağını tüm edepsizliği yapma hakkına sahip, saygısız, her türlü manevi değerlerden uzak, çıkarcı bir nesil olarak gösteriyor ve tüm bunların normal olduğunu, çağdaşlık olduğunu toplumumuza kabullendirmeye çalışıyorlar. Halbuki, gerçekler çok farklı. Bizim özümüzde, kanımızda hiç bir zaman hiç bir kuşağımızda ,hiç bir dönemde yukarıda saydığımız çirkin özellikler olmamıştır ve olmayacak. Yanı kısaca bu şanlı, şerefli milleti  devşirerek ,kuşaklara ayırarak hedeflerine ulaşamayacak, bölemeyecek, parçalayamayacaklar, başaramayacaklar evelAllah!. Bu inançla ve ısrarla tekrar ve yine yüksek sesle vurguluyorum! "Bölemeyeceksiniz! , Parçalayamayacaksınız! , Başaramayacaksınız!".

  Asil Türk milletimiz var olsun, Ay yıldızlı şanlı bayrağımız daima göklerde nazlı nazlı dalgalansın, ezanımız inmesin diye hangi kuşaktan olmamız fark etmiyor biz canımızı feda ediyoruz ve edeceğiz. Yani A’dan Z’ ye biz böyleyiz buyuz, Vatanımızı, Bayrağımızı, Milletimizi, Devletimizi namusumuz, şerefimiz, anamız, atamız biliriz, canımız pahasına koruruz. 

  Ulu önderimiz Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ÜN söylediği gibi, ”Mevzubahis vatansa gerisi teferruattır”. İşte bizi biz yapan da bu Vatan sevgisidir. Çünkü vatan Türk'ün anasıdır, şehit kanıyla sulanmış yurdumuzdur. Bu uğurda canımızdan geçiyoruz, atalarımızın emanetini Vatan Topraklarımızı varlığımızdan, canımızdan yüce tutuyoruz. Ne de güzel bizi bizden olan istiklal şairimiz Mehmet Akif anlatıyor İstiklal Marşımızdaki şu anlamlı dizelerinde:

Kim bu cennet vatanın uğruna olmaz ki feda?

Şüheda fışkıracak toprağı sıksan, şüheda!

Canı, cananı, bütün varımı alsın da Huda,

Etmesin tek vatanımdan beni dünyada cüda.

  Bizim bildiğimiz her kuşaktan kahramanlarımız var. Bugün de isimlerini anınca gururlandığımız, daima gönlümüzde yaşayan Aybüke Yalçın’larımız, Necmettin Yılmaz’larımız Fetih Sekin’lerimiz, Eren Bülbül’lerimiz, Ferhat Gedik’lerimiz,  Mübariz İbrahimov’larımız, Ömer Halisdemir’lerimiz , Polad Heşimov’larımız var.

  

 Onlar gibi daha nice ismini sayamadığımız kahramanlarımız var. Önemli olan bu kahramanları ve yaptıkları kahramanlıkları daima geleceğimiz olan çocuklarımıza, gençlerimize anlatmaktır. Bunun için her alanı kullanmalıyız. Özellikle televizyon, gazete, sosyal medya, kültür- sanat alanlarından, müzik ,sinema, tiyatro bu amaçla muhakkak kullanılmalıdır. Bu konuda bu yakınlarda yayınlanan( 01.01.2022)  TRT ortak yapımı olan  “Kesişme; İyi ki Varsın Eren” filmi hakikaten de çok anlamlı ve değerlidir. Çok kıymetli, çok güzel bir örnektir. Yapım şehidimiz Eren Bülbül'ün doğum gününde yayınlanmıştır. Film, 11 Ağustos 2017 günü Trabzon'un Maçka ilçesinde terör örgütü PKK'lılar ile Türk güvenlik güçlerimizin girdiği çatışmada PKK’lı soysuz, vatansız teröristlerin pusu kurarak açtığı ilk ateş sonucu hayatını kaybederek şehit olan kardeşimiz Eren Bülbül ve onu korumaya çalışırken vatansız hain teröristler tarafından şehit edilen kahraman Jandarma Astsubay Kıdemli Başçavuş Ferhat Gedik'in hayat hikayesini konu almaktadır(2). Böyle kahramanlarımızdan bahseden filmlerin yapımına özen gösterilmeli ve böyle önemli konulardaki filmlerin sayıları artırılmalıdır diye düşünüyorum.

Filimde bahsedilen Şehit Eren Bülbül kardeşimizin ismi dikkatimi çekmiş ve anlamından çok etkilenmiştim. Şöyle ki, Eren isminin anlamı TDK sözlüğünde; Olağanüstü sezgilere sahip, neticesinde gerçekleri görebilen kimse olarak yer almaktadır. Ayrıca vasıl olan, ermiş kişi, cesur ve yiğit kişi, dost, hayırlı çocuk olarak da bilinmektedir.  Eren ismi Türkçe kökenli bir isimdir. (Er) kökünden türemiştir. Ermek fiilinden gelir. Olgunluk, mükemmellik, yükselme anlamlarına sahiptir (3). Ayrıca Anadolu Türk kültüründe erenler kutsal insanlardır ve ermiş kişilerdir. Gerçekte Türk inanışında erenler insanlığın umudu olarak görülürler ve dünyanın onların hürmetine yok olmadığı düşünülür. Kadim Kültürümüzde bazı erenler savaşçıdır ki, Tanrı’nın dinini yaymak ve vatanı korumak için vuruşurlar. İşte böyle güzel anlamlı bir isimin sahibi şehit kardeşimiz Eren Bülbül adının hakkını sonuna kadar vermiş kalplerimizde en güzel yeri tutmuş ve Allah c.c insan oğluna bahşedeceği en yüce makama yükselerek şehit olmuştur. Eren Bülbül kardeşimize ve onu timsalinde şehitlik makamına eren tüm şehitlerimize minnettarız . 

Vatanımız, milletimiz, bayrağımız, devletimiz  var olsun diye canlarından geçerek kahraman olan yiğitlerimiz ,erenlerimiz bizim aklımızda ,kalbimizde  daima var olacaklar. İYİ Kİ VARSIN EREN ,İYİ Kİ VARSINIZ ERENLER...

  

 Türk-İslam düşmanları ve onlara hizmet eden soysuz vatansız işbirlikçi hainler bilmelidir ki ,Türk milletini uydurma harflerle ya da düşüncelerle algılarla yönlendiremeyecek, bölemeyeceksiniz. Kutlu Türk milletinin Eren'leri sonsuza dek var olacak, sonsuza dek yaşayacak ve kutlu Türk devleti sonsuza dek güçlü olacak, sonsuza dek var olacaktır. İnşAllah,İnşAllah.  

Vatan, Bayrak, Millet uğrunda şehit ve gazi olan tüm kahramanlarımıza minnettarım...

SAYGI, SEVGİ VE MİNNETLE...

Ne Mutlu Türk’üm Diyene!

P.S: Türk komutan İshak ÇELİK beye, verdiği değerli bilgiler ve desteği için özellikle teşekkür ederim. Saygılarımla.

Yararlanılan kaynaklar:

  1. Yazar Aynur Talıblı’nın “Azeri mi, Türk mü? Yüz yıllık Asimilasyon Projesi” isimli makaleden.
  2. "TRT ortak yapımı'Kesişme; İyi ki Varsın Eren' filmi bugün Türkiye dahil 7 ülkede vizyona girdi"TRT Haber. 1 Ocak 2022. Erişim tarihi: 1 Ocak 2022.
  3. Türk Mitolojisi Ansiklopedik Sözlük, Celal Beydili, Yurt Yayınevi