Beşiktaş, Kayserispor maçına beklenenden farklı bir 11’le ve oyunla sahaya çıktı. 

Josef ve Can’ın yokluğunda orta sahada Atiba ve Emirhan’ı tercih eden Ismael, ilerideyse  güya iki forvetle maça başladı. Fakat Batshuayi ve Larin yakaladıkları etkili pozisyonları değerlendirmek yerine rakibi sübvanse etti. Yine birebirde atamadılar yine!

Ismael iki forvetle maça çıktığını düşünürken dakika 23’te Thiam’ın attığı penaltıyla rakibin 12 kişi olduğunu herkes gibi görmüş oldu. Penaltı dediğin böyle mi olur? Hakem maç boyunca tüm inisiyatifini Kayserispor’dan yana kullandı. Gösterdiği sarı kartlar, verdiği kararlar tam olarak skandal. Montero ve Rosier bir sonraki maçta boş yere oynayamayacak. 

Öte yandan birçok maçta Beşiktaşlı oyuncular hakem işaret vermeden topa vurdu diye kart görürken Kayserisporlu futbolculara karşı unuttu bu kuralı Tff’nin hakemleri. Neyse!

Oyuna baktığımızda maçın özellikle ilk yarım saatlik dilimi oldukça vasattı. Sahada Beşiktaş adına en olumlu şey Serdar, Emirhan ve Rıdvan’ın kadroda olmasıydı. Beklenen oyunu bir türlü oynamayan bir takım vardı sahada. Neticesinde devre arasına 1-0 geride girdi Beşiktaş. 

İkinci yarıya daha istekli başlayan siyah beyazlılar Atiba’nın güzel çıkarmasıyla Serdar’ın rakip kalenin dibinden etkili kafa vuruşuyla golü erken buldu. Serdar’ın golü Vida’nın eski gollerini anımsattı adeta. Günümüz futbolunda iyi bir savunma oyuncusu aynı zamanda fırsatçı da olabilmeli. Tıpkı dakika 50’ de olduğu gibi. 

Öte yandan bu sene son seneye artık oynayamaz dediğimiz Atiba sahanın en iyi isimlerinden biriydi. Özelikle Josef’in yokluğunu hiç aratmadı. Sezon başında kadro planlamasını ve çalışmasını iyi yapamayan Beşiktaş dakikalar 75’i gösterene dek sahada bunun sancısını çekti. Valerien Ismael bu nedenle maç boyunca farklı sistemler denedi. Hoca takım olarak koşan, takım olarak hücum yapan ve takım olarak savunma yapan bir oyun istiyor. Fakat kadrodaki bu isimlerle hocanın istediği oyunu oynatması zor hatta neredeyse imkansız. 

70 inci dakikada N’Koudou’nun girmesi maçın en isabetli kararıydı. Beşiktaş bu tercihle vites yükseltti ve dakika 75’te ve 78’de golleri buldu. Galibiyet için olması gereken tam olarak bu; yakaladığın fırsatları, atakları hızlı bir şekilde skora dönüştürmek. Oyuncu hem gol attı hem çabasıyla penaltı kazandı ve onu da gole çevirmeyi başardı. Özetle oyuna girdi ve maçı aldı. Kronik sakatlığı olmasa bu sezon Beşiktaş’a en lazım olan isimdi. 

Bu maç özelinde Ismael’i eleştirdiğim nokta Ghezzal’ı oyundan alması. Ghezzal oynadığı süre boyunca çok etkili olan bir isim. Bu nedenle Ghezzal sakat ve cezalı değilse oynar. Takımda Ghezzal varsa Ghezzal oynar. 

 

Hocanın takımı tanımaya çalıştığını devamlı farklı isimleri oynattığını görüyoruz. Adeta gelecek sezona hazırlık yapıyor. Artık bu saatten sonra yönetimin seneye alacağı isimleri belirlemiş olması lazım. Yoksa Beşiktaş bu kadroyla, bu oyunla bayramlar göremez. 

Unutmadan yeri gelmişken herkese tüm sevdikleriyle, sağlıklı, mutlu ve huzur dolu bayramlar dilerim. Sevgiler...