BELGRAD ORMANI TIKLIM TIKLIM DOLDU... UZUN ARAÇ KUYRUKLARI OLUŞTU


Haftalar sonra kısıtlamasız ilk Pazar gününde İstanbullular Belgrad Ormanı'na akın etti. Sabahın erken saatlerinden itibaren orman yolunda uzun araç kuyrukları oluştu. 

Hafta sonu sokağa çıkma kısıtlamasının kaldırılmasının ardından İstanbullular, bugün sabahın erken saatlerinden itibaren Belgrad Ormanı'nın yolunu tuttu. Orman girişinde uzun araç kuyrukları oluştu. Ormana gelen kimi vatandaş mangal yaktı, kimi ise yürüyüş yaptı. Voleybol oynayanlar olduğu gibi salıncakta sallananlar da vardı. Ayrıca piknik yapanlar arasında 18 yaş altı çocukların olması dikkat çekti. Belgrad Ormanı'ndaki yoğunluk havadan da fotoğraflandı. 

"YÜRÜYÜŞ YAPTIĞIM İÇİN MASKE TAKMADIM" 

Yürüyüş yapmak için ormana gelen Betül Aydın, "Yürüyüş için geldik. Bu kadar kalabalık olmasını bekliyorduk. İlerleyen günlerde umarım hastalık daha yüksek boyutlara çıkmaz. Kimse maske takmıyor artık. Mekanlara bakıyoruz, insanların maske taktığı yok. Ben yürüyüş yaptığım için maske takmadım" şeklinde konuştu. 

"HARİKA BİR ÖZGÜRLÜK" 

Piknik yapmak için ormana gelen ve salıncakta sallanan Ali Bozok,"Sabah saat 6 buçukta geldik. Valla üç aydır bugünü bekliyorduk. Harika bir özgürlük. Salıncak kurduk. Harika bir ortam ve güzel bir hava. Herkes sosyal mesafeyi koruyor" diye konuştu. 

Pikniğe gelen bir diğer vatandaş, "Saat 8 gibi buraya geldik. Şişli'den geldik. Gayet güzel geçiyor. Çocuklar mecburen üç aydan beri evdeydi. Kısıtlama devam ediyor ama doğal olarak etraftakilerle çok yakın durmuyoruz. Elimizden geldiği kadar dikkat ediyoruz" ifadelerini kullandı. 

"BİLİM KURULU NEYE KARAR VERİYORSA BİZ ONA UYUYORUZ" 

Yusuf Kenan Özmel, "Biz de çocuklar da bunalmıştı. İki ayın ardından böyle bir pikniğin serbest olması güzel oldu. Sabah 7'de geldik. Kalabalık olmadan bir yer bulalım diye geldik. Mangal yakacağız. Mesafemize dikkat ederek eğleneceğiz. Adana kebap yapmaya çalışacağız. Salatasını hazırlıyorum. Karantina sürecinde hiç böyle bir şeye karışmadık. Bilim kurulu neye karar veriyorsa biz ona uyuyoruz" şeklinde konuştu. 

AŞİYAN SAHİLİNE KOŞTULAR

Koronavirüs salgını nedeniyle uzun süredir sakin olan Aşiyan Sahili, bu sabah denize girenler, yürüyüş yapanlar bu sabah olta balıkçılarıyla doldu. Kalabalık havadan fotoğraflandı.

İstanbul’da koronavirüse karşı alınan tedbirler kapsamında sahillerde, park ve bahçelerde spor faaliyetleri yapmak ile balık tutmak yasaklanmıştı. Normalleşme adımlarıyla beraber, yasaklar bir bir kalkıyor. Havaların da ısınmasıyla birlikte, İstanbul sahilleri eski kalabalık günlerine döndü. Bebek'teki  Aşiyan Sahili’nde özellikle olta balıkçılarının yoğunluğu dikkat çekerken, kimi vatandaşların serinlemek için denize girdiği, kiminin ise yürüyüş yaptığı görüldü. Bazı vatandaşlar ise ağaç gölgelerinin altında masalarını kurarak piknik yaptı.

“DÜN GECE 12’DEN BERİ BURADAYIZ”

Geceden beri balık tutmak için sahilde olduğunu söyleyen Murat Kök, “Yasak olması gayet iyi oldu. Balık artık Karadeniz’e çıkıyor, soğuk sulara gidiyor. Bekliyoruz işte, dün gece 12’den beri buradayız. Bir tane sarıkanat yakalayabildik. Nasibimizde bir tane varmış” dedi.

"İKİ AYDIR HAPİS HAYATI YAŞIYORDUK”

Uzun bir aradan sonra balık tutmaya geldiği için çok mutlu olduğunu ifade eden Nihat Demir, “Çok mutluyuz. İki aydır biliyorsunuz hapis hayatı yaşıyorduk. Her hafta sonu gelirim buraya. Balık yok bugün nedense, sıcaktan dolayı galiba” şeklinde konuştu.

“BALIK YOK, GELDİĞİMİZE PİŞMANIZ”

Bir başka vatandaş ise, “Aşağı yukarı 4 aydır gelmiyorduk. Balık yok, pişmanız geldiğimize. İstavrit bekliyoruz ama yok, 5 saatte 10-15 balık anca tuttuk. Şimdi balığın yumurta bırakma zamanı, kıyıda balık yok şu anda açıktalar” ifadelerini kullandı.

OLTA BALIKÇILARI GALATA KÖPRÜSÜ'NE AKIN ETTİ

Koronavirüsle mücadele kapsamında getirilen kısıtlamaların sona erdirilmesinin ardından balık tutkunu vatandaşlar Galata Köprüsü'ne akın etti. Olta balıkçılarının, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın sosyal mesafe kuralına uymalarına yönelik dün sosyal medya hesabından yaptığı uyarıyı dikkate almadığı görüldü. 

Türkiye genelinde, koronavirüs salgınıyla mücadele tedbirleri kapsamında getirilen köprü ve sahillerde balık tutma yasağı 1 Haziran'dan itibaren kaldırıldı. Olta balıkçılığı tutkunu vatandaşlar, yasağın sona ermesiyle birlikte balıkçıların en önemli buluşma noktaları olan Galata Köprüsü'ne akın etti. Havanın sıcak olmasına aldırış etmeyen balıkçılar Galata Köprüsü'ndeki yerlerini alarak hafta sonu balık tutabilmenin keyfini yaşadı. Sıcak havadan korunmak için kimi balıkçıların şemsiye açarak balık tuttukları görüldü.

SOSYAL MESAFEYE UYARSAK KÖPRÜ BİZE YETMEZ

Sosyal mesafe kuralına uydukları takdirde balık tutacak yer kalmayacağını belirten İsmail Tutal, "Bir yandan haklı aslında ama balık bizim için bir sevda. Olmasa olmuyor. İlla ki gelmemiz lazım. Gelmesek rahat etmiyoruz. İki balıkçı arasında en az 2 metre mesafe olmasını istiyorlar. Bu şekilde olta atarsak köprü bize yetmez. Balık olmadığı için şuan sakin. Normalde iki direk arasında üç kişi duruyorduk, virüsten dolayı tek kişi olması isteniyor. Bana kalsa iki kişi olsa sorun olmaz. Çünkü buraya gelmek otobüslerde yan yana geliyoruz. Gelirken problem yok ancak burada yan yana durmamız problem yaratıyor" ifadelerini kullandı. 

SAĞLIK BAKANI KOCA'DAN BALIKÇILARA UYARI

Bakan Fahrettin Koca, Twitter hesabından dün paylaştığı fotoğraf hakkında, "Galata Köprüsü'nde bugün çekilen fotoğraftan anladığımıza göre, balıkçılar arasında 1,5 metre mesafe kuralına uyulmamış. Kovalar dolmuş mu, bilmiyoruz ama virüs köprüye uğramışsa eli boş dönmemiştir. Özellikle kronik hastalığı olanlar maskesiz, mesafesiz risk altındadır. Rast gelmesin" dedi.

MENEKŞE PLAJI'NA AKIN ETTİLER

Sokağa çıkma kısıtlamasının uygulanmadığı ilk pazar günü, sıcak havayı fırsat bilenler Menekşe plajına akın etti.  Denize girenler havadan da fotoğraflandı.


Koronavirüs tedbirleri kapsamında uzun süredir uygulanan hafta sonu sokağa çıkma kısıtlaması bu hafta kaldırıldı. Kısıtlamanın kalkmasıyla birlikte sıcak havayı fırsat bilen çok sayıda kişi Küçükçekmece Menekşe plajına akın etti. Plaja gelen vatandaşların kimi denize girerken, kimi de güneşlendi.

Plaja gelen Murat Turan  “ 3 aydır evde kaldık. 3 ayın stresini atmak için denize girelim dedik. 3 ay boyunca toplam 5 kez evden çıktım. Bu hastalıktan dolayı psikolojimiz de bozulmaya başlamıştı. Kötü enerjiyi atmak için denize geldik. Birkaç saat burada kalır gideriz. Sosyal mesafeye dikkat edilmiyor.” Dedi.

Emre Erez ise “ Ben iki ay ev de kaldım. Bu hafta yasak olmadığını öğrenince herkes gibi bende kendimi sokağa attım ve plaja geldim. 2 saattir buradayım. Arkadaşlarımla yüzüyoruz. Markete gidip birkaç eşya aldık. Geceye kadar buradayız” dedi.

KISITLAMA OLMAYINCA SARIYER KISIRKAYA PLAJI'NA AKIN ETTİLER

Haftalar sonra kısıtlamasız ilk Pazar günü çok sayıda vatandaş Sarıyer'deki Kısırkaya plajına akın etti. Kimi denize girdi, kimi gitar çalıp şarkı söyledi. 

İki ayın ardından kısıtlamanın olmadığı ilk Pazar günü çok sayıda vatandaş Sarıyer'deki Kısırkaya plajına geldi. Sabahın erken saatlerinden itibaren plaj dolmaya başladı. Çok sayıda vatandaş 'Denize Girmek Tehlikeli ve Yasaktır' uyarısının yer aldığı tabelaya rağmen denize girdi. Denize girenler ve plajda güneşlenenler olduğu gibi gitar çalıp şarkı söyleyenler de vardı. Kısırkaya plajındaki yoğunluk havadan da görüntülendi.

"CANIMIZA YETTİ KENDİMİZİ SAHİLE ATTIK"

Arkadaşlarıyla plaja gelen ve gitar çalan Ozan Akkurt, "Bu zor sıkıntılı günler canımıza yetti. Kendimizi sahile attık. Biraz nefes almayı, birazcık hayatı normal yaşamayı, eski hallere dönmeyi özledik. Kağıthane'den saat 11 gibi geldik. Koronavirüsten dolayı fazla durmayı düşünmüyoruz. Bir, iki saat takılıp gitmeyi düşünüyoruz. İster istemez tedirginlik var. Fazla da denizde durmuyoruz" ifadelerini kullandı.

"KENDİMİZİ KORUMAYA ÇALIŞIYORUZ"

Denize giren Görkem Avcu, "Deniz çok güzeldi. Yazın ilk denizine girdik. Saat 12 gibi geldim. Yoğunluk var ama herkes maskesini takıyor. Güvenlik güçlerimiz işini yapıyor. Kendimizi korumaya çalışıyoruz. Önlem alıyoruz ve diğer kişilerden uzak duruyoruz" diye konuştu.