SAKARYA - Sakarya'nın Arifiye ilçesinde, kar yağışının ardından meydana gelen trafik kazaları ve yolda kalan araçlar nedeniyle çift yönlü kapanan TEM Otoyolu'nun Ankara istikameti ulaşıma açıldı.

Sakarya genelinde sabah saatlerinde etkili olan kar yağışı ve tipi nedeniyle Tem Otoyolu'nun Arifiye ilçesi mevkisinde çok sayıda trafik kazası meydana geldi.

Tırların ve otobüslerin de karıştığı kazalarda can kaybı yaşanmazken, yaralılar bölgeye sevk edilen sağlık ekiplerince hastaneye kaldırıldı. Aynı bölgede 2 yolcu otobüsü çarpıştı. Araçta sıkışan bir şoför, itfaiye ekiplerince çıkarıldı. Şoför ve yaralanan bazı yolcular, çevredeki hastanelere sevk edildi.

Kazalar ve yolda kalan araçlar nedeniyle çift taraflı kapanan otoyolun Ankara istikameti, yapılan çalışmaların ardından ulaşıma açıldı. Araçların geçişine kontrollü olarak izin veriliyor.

Karayolları ekipleri, yolun İstanbul istikametinin açılması için çalışmalarını sürdürüyor.

Ulaşımda aksamalar

İstanbul ve Bursa'yı İzmir'e bağlayan Balıkesir çevre yolunda etkisini sürdüren kar yağışı ve zeminin buzla kaplanması nedeniyle de bazı araçların kayarak yolun bir bölümünü kapatması, ulaşımda aksamalara yol açıyor.

Dün gece saatlerinden itibaren devam eden kuvvetli kar yağışı ve fırtına, Balıkesir merkez ile bazı ilçelerinde etkili oluyor.

Balıkesir'i İstanbul (Bursa), İzmir, Kütahya ve Edremit Körfezi'ne bağlayan karayollarında, devam eden yağış ve zeminin buzla kaplanması nedeniyle ulaşım güçlükle sağlanıyor.

Tırların kayması, maddi hasarlı trafik kazaları gibi nedenlerle bazı noktalarda tıkanan ulaşım, ekiplerin yoğun çalışmasıyla tek şeritten kontrollü olarak sağlanıyor. Yolun bir bölümünü kapatan tır ve kamyonlar yüzünden araçlar, karayollarında buz üzerinde manevralar yaparak ilerliyor.

Trafik polisleri, İstanbul ve İzmir yönüne gidecek tırları Balıkesir çıkışında bekletirken, zincirsiz ya da kar lastiği bulunmayan araçların da geçişine izin vermiyor. Zaman zaman kısa süreli kapanan yollar, sürücülerin ve polislerin çabalarıyla açılıyor.

İl Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürlüğü yetkilileri, İzmir-İstanbul güzergahını kullanacakları acil olmadıkça yola çıkmamaları konusunda uyararak, rüzgarın ve kar yağışının şiddetli olduğu noktalarda görüş mesafesinin düştüğünü, bu durumun trafiği riskli hale getirdiğini söyledi.