İSTANBUL- Türkiye’de ilk kez Başakşehir Belediyesinin ev sahipliği yaptığı ‘Dünya Living Lab Günleri’nin resmi açılışı Harbiye'de bulunan İstanbul Kongre Merkezi'nde gerçekleştirildi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel sekreteri Hayri Baraçlı ve Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal’ın katıldığı açılışa yurt içi ve yurt dışından bir çok teknoloji kuruluş temsilcileri katıldı. Tek tek standları dolaşan Baraçlı ve Uysal, Türkiye 'de olması gereken bir çok teknoloji hakkında bilgi aldı.

"Projeyi sonuna kadar destekliyoruz"

Ardından basına açıklama yapan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel sekreteri Hayri Baraçlı, "Başakşehir Belediyesi 'Living Lab' kapsamında bir poroje gerçekleştirdi. Bizler de İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak hem bu organizasyona destek vermek hem de İstanbul'da farkındalığı ortaya çıkarabilmek adına bugün buradayız. Sizler de gezip görmüşsünüzdür, standlarda bizim şirketler ve Başakşehir Belediyesinden arkadaşlar var. Aslında hepsi farkındalığı ortaya çıkarmak için projelerini sergiliyorlar. İnşallah Türkiye'de yerel yönetim ve Belediyecilik anlamında hizmetin dışında olan akılcı - inovasyon değişimleri otaya koyabilecek, bir çok hizmetlerde gerçekleşecek" diyerek, "Hedeflediğimiz en önemli unsur, vatandaş memnuniyeti. Vatandaşlarımız içinde akıllışehirler oluşturduğumuzda memnuniyetlerin üste çıkacağı kanaatindeyiz" şeklinde konuştu. 

"Teknoloji köprüsü kuruyoruz"

"Teknolojinin üretilmesi kadar kullanılması da önemli" diyen Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, "Bunlar için olan üniversiteler, AR-GE merkezleri var ve onlar güzel teknolojik şeylere imza atmakta. Ancak bunun vatandaşa ulaşabilmesi çok kolay olmuyor. Biz de bugün bu köprü için adımlar atıyoruz. Biz bunu Başakşehir Belediyemizin içinde kullanmaya başladık. Çok iyi olduğunu gördük. Bugün de bu projeyi tanıtmaya çalışıyoruz" ifadelerine yer verdi.

Dünyada sadece 380 ülkede bulunan Living Lab’a sahip olan Başakşehir Belediyesinin düzenlediği "Dünya Living Lab Günleri" dün başlayan açılışla birlikte 3 gün daha devam edecek. 


Haber: Elif Günay