İSTANBUL  - Mücadele verdiği Bölgesel Lig’de başarılı maçlar çıkararak play off’a katılmayı başaran Bağcılar Belediyesi Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı, Kayseri Talas Spor Salonu’nda 23-25 Mayıs tarihleri arasında düzenlenen müsabakalarda ter döktü. Başarılı basketçiler, play off’taki üç maçını da kazanarak 1’inci Lig’e yükseldi.


İlk maçta Konya Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı’nın karşısına çıkan basketçiler, zaman zaman zorlandıkları müsabakanın ilerleyen dakikalarında kontrolü ele geçirdiler. Basketçiler, bu müsabakadan 65-15 galip ayrıldı. İkinci maçında Ankara Yenimahalle Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı ile karşılaşan basketçiler, oyunu başından sonuna kadar kontrolleri altında tuttular. Özellikle buldukları 3’lük atışlarla farkı arttıran basketçiler, maçtan 88-35 gibi farklı bir skorla ayrıldı. 3’üncü maçında da Giresun Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı ile karşılayan basketçiler, ilk dakikalarda çekişmeye sahne olan maçın sonunda 97-55 galip gelerek Tekerlekli Sandalye Basketbol 1. Ligi’ne çıkmaya hak kazandılar. 

BİZİ GURURLANDIRDILAR

Başarılarından dolayı basketçileri tebrik eden Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, büyük bir gurur yaşadıklarını ifade etti. Bağcılar Belediyesi Bedensel Engelli Atletizm Takımı’nın yurt içinde ve yurt dışında katıldıkları yarışlardan madalyalarla döndüklerini hatırlatan Başkan Çağırıcı, “Engelli sporcularımız çok çalışarak müsabakalardan başarılar elde ederek dönüyorlar. Kendilerine teşekkür ediyorum. Basketçilerimizi de bu büyük başarılarından dolayı kutluyorum. Play off’tan önceki 13 müsabakadan galip geldikten sonra Kayseri’de katıldıkları 3 maçı da kazanarak namağlup şampiyon oldular. Verdiğimiz emekleri boşa çıkarmadılar. 1’inci ligde de başarılı olacaklarına inanıyorum.” diye konuştu.