Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Erhan Yazıcıoğlu başta olmak üzere, Genel Sanat Yönetmeni Yardımcıları Engin Alkan, Hakan Arlı, Yiğit Sertdemir ve Sahne Direktörleri Ozan Gözel ve Zafer Kırşan’ın katılımıyla gerçekleşen basın toplantısında Şehir Tiyatrolarının son durumu konuşuldu.


"Herşey devam edecek"

Değerli arkadaşlarım bugün Kurumumuzun ve Türkiye Tiyatrosu'nun en değerli sanatçılarından, ailemizin en sevilen üyelerinden biri olan Levent Üzümcü’nün, Şehir Tiyatrosu yönetimiyle hiçbir şekilde irtibat kurulmadan, tamamen Belediye Üst Disiplin Kurulu tarafından açılan soruşturma neticesinde, kurumdan atıldığı bilgisi hem kamuoyuna hem tarafımıza tebliğ edilmiştir. Bilinmelidir ki, bugün hem bizim açımızdan hem kurum açısından bir yas günüdür" şeklinde konuşmasına başlayan  Erhan Yazıcıoğlu, "Böyle zamanlarda sahneyi bırakmak içimden gelmiyor. Ben bu sanhelerde doğdum ve  49. yılım. Biz bir hizmet işi yapıyoruz ve yapmaya devam edeceğiz. İnanıyorum ki, bütün perdeler açılacak ve 'Bir yaz gecesi rüyası' tiyatro oyunu, oynanmaya devam edecek" dedi.

"Siyaha büründük"

"Siyah giymemizin sebebi sadece bu yaşananlar değil, her geçen gün onlarca şehitlerimizin haberlerini de duymak. Bizler terörü kınıyoruz" diyen Yazıcıoğlu, "Tiyatro bir eğlence yeri değil, aynı zamanda bir eğitim kurumudur. Biz bugün siyahız ama perdelerimiz ve sahnemiz rengarenk" şeklinde konuştu.

"İyi dünya birlikle kurulur"

Levent meselesinin önemi şu, Şehir Tiyatrosu'nun tarihi boyunca ilk defa kendi siyasi görüşleri sebebiyle bir oyuncunun işine son veriliyor diyen Engin Alkan, "Bu bir hukuksal süreç ve hepimiz bunu takip edeceğiz. Çünkü biri geliyor ve ailenizden birini alıyor. Bunun için birşeyler yapmaz mısınız?" diyerek ekledi. "Birbirimize birşey öğreterek değil, birlikte birşeyler yaparak iyi bir dünya kurabiliriz. Bu perdelerin ve sahnenin açılması gerektiğine inanıyoruz ve gerekirse yasalara bakacağız. Levent aramıza nasıl gelir bunu çözmeye çalışacağız. Gerekirse onu konuk oyuncu olarak oynatacağız" 

Basın açıklamalarının ardından İstanbul Şehir Tiyatrosu Sanatçıları Derneği (İŞTİSAN) adına açıklama yapan tiyatro oyuncusu Sevinç Erbulak, tüm sanat camiası olarak arkadaşlarının yanında olduklarını ifade etti.



Haber: Elif Günay