YASEMİN GÖKTEPE
İSTANBUL


Belediye bünyesinde hizmet veren Yaşam Sevinci Merkezi,  2013 yılında ihtiyaç sahibi 3800 aileye gıda-erzak yardımında bulundu. 
Bu kapsamda, Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü tarafından evlere tek tek gidilerek, gelir durumları incelenmiş ihtiyaç sahibi olduğu tespit edilen ailelere erzak paketleri teslim edildi. Ayrıca Yaşam Sevinci Merkezi, geçtiğimiz yıl 1350 aileye kıyafet ve 500 aileye ihtiyaçları doğrultusunda ev eşyası yardımında bulundu. 
AŞEVİ’NDE 365 GÜN HİZMET
Küçükçekmece Belediyesi Aşevi de yılın her günü evinde yemek pişirecek durumu olmayan ailelere sıcak yemek ulaştırarak muhtaç yüzleri güldürmeye devam ediyor. Yatalak hastaların mutfaklarına kadar yemek götüren ekipler, toplamda 165 aileye (725 kişi) sıcak yemek dağıtımı yapıyor. Hizmet ederken, samimiyet ve maneviyatı ön planda tuttuklarını ifade eden yetkililer, ihtiyaç sahibi vatandaşların yemek istedikleri yemekleri de menüye dahil ederek, isteklerini geri çevirmiyor. 
EVDE BAKIM HİZMETİYLE YAŞLILARA POZİTİF AYRIMCILIK
Küçükçekmece’de ihtiyaç sahiplerine hizmetler bu kadarla sınırlı değil. Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan ekipler, evde bakım hizmetiyle ihtiyaçlarını kendi başına karşılayamayan yaşlı ve engellilerin saç ve sakal tıraşını yapıyor. Ekipler tarafından; yaşlı ve engelli vatandaşların evleri de baştan sona temizlenerek hijyenik bir ortam sağlanıyor. Küçükçekmece Belediyesi, yaşlı ve engelli vatandaşlara uyguladığı pozitif ayrımcılıkla yaşam kalitesinin artırılmasını amaçlarken, toplamda 210 aileye evde bakım hizmeti  veriyor.