İSTANBUL- Geçtiğimiz gün CRR Konser Salonu'nda düzenlenen konsere bayan sanatçılar, Suzan Kardeş, Dilek Türkan, Yonca Lodi ve Linet muhteşem bir konser verdi. 

"Akşam Oldu Hüzünlendim", "Her Mevsim İçimden Gelir Geçersin", "Dün Gece Mehtaba Dalıp Seni Andım", "Sevgilim Sanma Seni Bir An Olsun Unuttum" gibi bilinen ve sevilen pek çok eserin bestecisi ve yorumcusu olan merhum Semahat Özdenses ile yine sesiyle Türk sanat musikisinde çok büyük iz bırakan "Cumhuriyetin Divası" büyük usta Müzeyyen Senar anısına düzenlenen bu konserde iki değerli hanım sanatçının geçmişten günümüze hayat hikayesi de barkovizyon eşliğinde gösteriler yapıldı. 

“Rumelilerin gururu”

Rumeli sanatçısı Suzan Kardeş yaptığı konuşmada, “Sezen Aksu beni şarkıcı yaptı ve ben buradayım. O Rumeli türkülerini söylediğinde Türkler bizi unutmuyor derdik. Çok gururluyum Müzeyyen Hanımın ben makyözüydüm ve onun makyajını yapardım. Bu gece onun için şarkı söylemek bir Rumelili olarak ciddi gurur verici. Bizler için çok önemli biriydi. Keza Semahat Özdenses'te öyle” dedi.

“Gençlik dönemini severim”

Dilek Türkan, “Müzeyyen Senar benim müzik hayatımda çokça dinlediğim seslerden biri. Özellikle radyo dönemindeki bantları ve ondan önceki taş plaklarını çok takip etmişimdir. Çok uzun yıllar Türk müziği icrası gerçekleştiren çok önemli bir sanatçI. Değişimler, gelişimlerle müzik yaşamını sürdürmüş, herkesin Müzeyyen Senar'dan etkilendiği bir dönemi vardır. Benimde en genç olduğu dönemlerdir. Müzikal olarak klasik Türk müziğine olan muhabbetiyle ilk dönemini takip eden bir sanatçıyım. Yaşımın ve sanat hayatının yıllar içinde büyük değişimleri olduğunu bizlere gösteren sanatçıdır. İcraları çok mükemmel” şeklinde açıkladı.

“Birlikte şarkı söyledik”

Pop müziğin sevilen ismi Yonca Lodi, "Ben çocukken hep kulaktan dolma duyduğum seslerin arasında bu iki ses benim için çok büyük ve ayrıydı. Dünyaya getirdikleri şarkılar bir pop şarkıcısı olarak burada olmak harika. Ben Müzeyyen Senar'ı tanıma fırsatı buldum. Bir ahbap düğünüydü ve orada kendisini çağırdım ve birlikte şarkı söyledik. Hayatımda unutamayacağım anılarımdan biri. Rahmetler diliyorum” ifadelerini kullandı. 

"Güzel bir anım var"

Güzel sesi ve yorumu ile dikkatleri üzerine çeken Linet, "Müzeyyen Hanımla hiç bir zaman karşılaşamadık ama güzel bir anım var. Türkiye’ye 1995'te gelmiştim ve ilk albümümü Orhan Gencebay'dan çıkarttım. Orhan Gencebay'ı ilk arayan büyük ses Müzeyyen Senar’dı. Allah rahmet eylesin 'Sen bu kızı nerde buldun bu nasıl bir ses' demiş o günden beri Müzeyyen Hanımın yeri bende ayrıdır" dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültürel Etkinlikler Müdürlüğü tarafından klarnet sanatçısı Serkan Çağrı'nın sanat direktörlüğünde ve Notist Müzik'in katkılarıyla düzenlenen bu konsere sırayla şarkı söyleyen kadın sanatçılar dinleyenlerin kulaklarının pasını sildi. 


Haber: Elif Günay