İstanbul'da "Yeditepe Huzur" adlı asayiş uygulaması kapsamında, 5 bin polisin katılımıyla helikopter destekli gerçekleştirilen denetimlerde, 211 aranan şahıs yakalandı, 18 tabanca ele geçirildi.

İstanbul'da "Yeditepe Huzur" adlı asayiş uygulaması kapsamında, 5 bin polisin katılımıyla kent genelinde helikopter destekli gerçekleştirilen denetimlerde, 211 aranan şahıs yakalandı ve çok sayıda uyuşturucu madde ile kaçak cep telefonu ele geçirildi.
İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan'ın yönettiği İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekiplerince düzenlenen asayiş uygulamasında, 28 bin 233 kişi kimlik kontrolünden geçirildi, 7 bin 61 araçta arama yapıldı ve 462 iş yeri denetlendi.
Kontrol sırasında 211 aranan kişi yakalanarak gözaltına alındı ve 82 iş yerine işlem yapıldı. Trafik uygulamalarında ise 106 araç trafikten menedildi ve toplam 194 bin 55 lira tutarında trafik cezası kesildi.

Polis helikopteri denetimlere destek verdi

Ayrıca uygulamalar kapsamında, 4 kilo 462 gram uyuşturucu madde, 345 uyuşturucu hap, 18 tabanca ile 69 kaçak telefon ele geçirildi ve 65 kişi de suç unsuru ile yakalandı.
Kent genelinde saat 20.00'de başlatılan ve gece yarısına kadar süren "Yeditepe Huzur" asayiş uygulamasına, narkotik suçlarla mücadele, mali suçlarla mücadele, terörle mücadele, kaçakçılık ve organize suçlarla mücadele, özel harekat, çevik kuvvet ve trafik ekiplerinin de aralarında olduğu yaklaşık 5 bin polis katıldı.
Trafik kontrollerinin de yapıldığı uygulamaya, polis helikopteri de destek verdi.