İSTANBUL

Airbus firmasının ürettiği "A350 XWB" test uçağı "MSN5", 10. Uluslararası Sivil Havacılık ve Havalimanları Fuarı ve Havacılık Endüstrisi Tedarik Zinciri Platformu'nda (İstanbul Airshow 2014) gösterilmek üzere İstanbul'a getirildi.

Türkiye'ye ilk kez getirilen uçak, saat 18.15'te Atatürk Havalimanı üstünde görüldü. Piste inişi sırasında gazeteciler ve vatandaşların ilgiyle takip ettiği uçak, daha sonra Atatürk Havalimanı Genel Havacılık Terminali'ndeki hangara çekildi.

Yarın sabah saatlerinden itibaren İstanbul Airshow 2014'te gösterilecek uçak, Airbus'ın merkezinin yer aldığı Toulouse'a gitmek üzere akşam saatlerinde İstanbul'dan havalanacak.

- En gelişmiş uçaklar arasında

Test uçağı "MSN5"in de aralarında bulunduğu Airbus'ın 200 ile 500 yolcu kapasiteli geniş gövdeli uçakları, segmentinin en gelişmiş uçakları arasında gösteriliyor. Söz konusu segmentteki Airbus uçakları, Türkiye gibi hava trafiğinin dünya ortalamasından daha hızlı büyüdüğü pazarlarda, orta ve uzun menzilli destinasyonlarda genişleme planları için seçenekler sunuyor.