İSTANBUL (VHA) - “Doğaya sahip çık, yeşili koru, ağaç kesen baş keser”diyen atalarımıza inat rant uğruna Maltepe de hızlı tren yolu genişletmesi bahanesiyle iki asırlık çınar ağaçlarını kökünden çıkarıp başka bir alana dikeceklerine kesip attılar.
Maltepe tren yolu geçit kısmında hızlı tren yolu çalışmaları sürerken ağaç katliamlarıda son hızla devam ediyor. Atalarımız iki asır önce “torunlarımız gölgesinden istifade etsin, bol oksijen alsın bölgesine yeşillik olsun” diye binbir emekle dikip iki asırdır Maltepelilerin koruyup kolladığı çınar ağaçları rant yüzünden bir odun gibi kesilip atıldı.
Maltepeliler “Böyle hizmet olur mu? bir yanda “güzel hizmet veriyoruz” diyorlar, öbür yanda doğayı tahrip edip tarihi asırlık ağaçları kesip atıyorlar. Hiç olmazsa bu ağaçları, ağaç sökme makinası ile kökünden söküp ağaçsız başka bir alana dikebilirlerdi. Böyle doğaya saygısız hizmet olur mu?. Demek ki bu zihniyet asırlık ağaçları bile odun gibi görüyor, çok yazık”diye tepki gösterdiler. (Fatih Borucu)