İSTANBUL/EYÜPHAN KURTÇU - Sirkeci dükkanının önünden 150 kişilik dev kadro ve padişah kostümü giyen Vatan Şaşmaz , Sultan kostümü giyen Hazel Çamlıdere ve program sunucusu Gökhan Yalçın ile yeniçeri askerlerinin yanında mehter takımı eşliğinde 50 bin adet lokum , padişah fermanı , Osmanlı fesi, ve tonlarca şerbet dağıtılarak sirkeciden Eminönü ne yürüyerek gerçekleşti.


Programa  İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu , İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altıok katılırken hem birer konuşma yaptı hem de firma sahipleri Avni Ongurları tebrik ettiler.

Mehter takımı performansı , semazenler ile  ilahi gösterileri , dünya Kuran okuma şampiyonlarından Kuran Dinletileri ve çeşitli gösteriler yapılarak 3.5 saatlik program tamamlandı.

İstanbul Valisine ve İstanbul Emniyet Müdürüne  firma sahibi Avni Ongurlar tarafından verilen günün anlamını ifade eden İznik çinisi takdim edildi.
 
Eminönü meydanına kurulan ikram çadırlarında ise program boyu lokum , şerbet ikramı devam ederken 5 ton dan fazla lokum 3 saat içinde dağıtılarak kırılması zor bir rekor ortaya çıktı.
 
Sirkeciden hareket eden mehter takımı ve yeniçeri askerleri ise Eminönü ne kadar halkın  da korteje katılması ile devasa bir kalabalığa dönüşerek sahne alanına geldi.
 
Hafız Mustafa ülkemizin 150 yılını dolduran sayılı firmalarının başında gelmekte.
 
Program sonunda İstanbul Valisinin attığı tweet ise  hafız Mustafa firmasının yeni kuşak patronları Eren ve Emre Ongurları ise oldukça mutlu etti.
 
Hafız Mustafa Lokumcusunun Eminönündeki Kutlamalarına katıldık ülkemizin 150 yıllık geçimişine sahip firmamızın da bir dünya markası olmasını dileriz diyen Vali Mutlu buradaki memnuniyetini belirtmiş oldu.