Hoş geldiniz. 15 yıllık Rapçisiniz, bu zamana kadar onlarca şarkıya hayat vermişsiniz fakat insanlar sizi “Günah Benim” şarkısı ile tanıdı. Şarkı 130 milyonu geçti. Dilden dile dolaşıyor. Nasıl çıktı bu şarkı, önce ona değinebilir miyiz?
Yani bu şarkı aslında 3 yıl önce yazıldı. Burak King'le beraber yaptığımız bir şarkı. Normalde her zaman bir araya geldiğimizde söz - beste çalışmaları yapıyoruz. O gün de öyle çalışma yaptık. Çıkan şarkı “Günah Benim” oldu. Çok özel bir hikayesi yok aslında. 

Şarkıya ilk patlamayı yaptıran Cem Yılmaz diyebilir miyiz? Kendisinin sosyal paylaşım hesabından şarkıyı paylaşmasının ardından şarkı dilden dile dolaştı. Sizin bu paylaşımdan nasıl haberiniz oldu?
Biz o gün stüdyoda şarkılar için kayıt yapıyorduk. Kabinden çıktığımda çalışma arkadaşım, "şarkıyı Cem Yılmaz paylaştı" dedi. Şaka yapıyor sandım. Sonra paylaşımı izleyince çok mutlu oldum. Çok büyük katkısı oldu diyebilirim. Onun paylaşımı bizim şarkının ivmesini baya yükseltti. İnsanlar “bunlar kim” diye baktı. 

Cem Yılmaz haricinde size desteği dokunan ünlü isim oldu mu?
Sibel Can geçtiğimiz ay Harbiye Açıkhava Sahnesi’nde verdiği konserde bizi de sahneye çıkarttı. Mehmet Erdem'le görüştük; bizi aradı, tebrik etti. Geçenlerde Model'in solisti Fatma'yla tanıştık, çok iyi bir insan. Koray Avcı tebrik mesajı attı. Onun haricinde aklıma gelmeyen ismini unuttuğum, sanat camiasından birçok destekçim oldu.

Sosyal medyada baktığımızda eline gitar alan, sesine güvenen herkesin “Günah Benim” şarkısını söylediğini duyuyoruz. Bazı paylaşımcılar çok beğeni alıyorlar, peki bu sizi rahatsız ediyor mu?
Yani ilk başlarda tedirgin olduk; bu iyi bir şey mi, kötü bir şey mi diye. Daha sonra hem alıştık, hem de hoşumuza gitmeye başladı. Sonuç itibariyle şarkıyı beğenmişler ki okuyorlar. Sizin de dediğiniz gibi bazı söyleyenler için çok büyük tıklanmalar da oldu. 15 milyona ulaşan tıklanmalar gördük. Fakat bizim şarkı 130 milyona ulaştı. Ne diyelim ki, şarkı bereketli bir şarkıymış…

“Bir günde hayatım değişti” diyebildiniz mi?
Elbette hayır, hayatım tabii ki bir günde değişmedi. İnsanlar öyle görüyor olabilir ama öyle değil, sonuç itibariyle 15 yıllık müzik geçmişim var. “Günah Benim” şarkısı 2015’in aralık ayında çıktı. Fakat son 3 ayda çok hızlı bir şekilde günde 1 milyonu geçen tıklanmalara ulaştı. Hiç bir şey bir anda olmadı diyebilirim. 

İnsanlar sizi “Günah Benim” şarkısının sahibi olarak mı tanıyor yoksa Eypio olarak biliyorlar mı?
Eypio olarak bilenler var. Underground olarak bu işe başladığımda beni seven bir kitlem zaten vardı. Bu şarkı ile daha fazla tanındım. Şimdilerde sokakta görenler, selam verenler, fotoğraf çektirenler oldukça fazla. Çok çılgın bir değişiklik olmadı, yine Zeytinburnu’ndayım…

Rap’in dinleyici kitlesinin belli olmasına rağmen bu şarkının 7’den 70’e dillerde olduğunu görüyoruz. Böylece rap dünyasına farklı bir görüş geldi diyebilir miyiz?
Diyebiliriz. Bazı şeyleri sıradanlaştırmadan farklı bir şey katmak biraz cesaret işidir. Belki de biz o kapıyı açtık. Bizim yaptığımız şey biraz daha farklıydı. Benim dinleyici kitlemin yaş ortalaması biraz daha yukarıda, üniversite öğrencileri ve 18-30 yaş arası dinleyicilerin daha çok ilgisini görüyorum.

Bir idolünüz, örnek aldığınız biri var mı?
İdol olarak aldığım birisi yok. Fuat'ı çok dinlerdim, rapçi Fuat Ergin. Sonra Snoop Dogg ve İzzy’i beğeniyorum. İsimlerden çok parçaları takip ettiğimi söyleyebilirim. 

Yurtdışında da aynı ilgiyi görüyor musunuz? 
Yurtdışında da takipçilerimiz var. Almanya ve Avusturya yoğunluklu. Bir süre sonra Orta Asya’ya da konser vereceğiz. Oradan da güzel tepkiler alıyoruz. 

 “Zeytinburnu’nda yaşıyorsan; ya derici çocuğusundur ya da ayakkabıcı…”

Halktan birisiniz, Zeytinburnu çocuğusunuz, Konya'da doğmuşsunuz, biraz çocukluğunuzdan bahseder misiniz?
Konya da doğdum. 6 yaşında Zeytinburnu’na taşındık. İlkokulu, ortaokulu Zeytinburnu’nda okudum. Babam Zeytinburnu’nun eski dericilerindendi. Zaman zaman bende babamın yanında çalışırdım. 

Bir röportajınızda annenizin çalışmadığınız için size baskı uyguladığını okumuştum. Hala o baskılar devam ediyor mu?
Annem bizim yaptığımız işi, iş olarak görmüyordu. Daha düzenli bir işte çalışmamı isterdi. Fakat şarkı tutulunca o da mesleğime ısındı. Şimdilerde daha rahatım. 

Asıl adınız Abdurrahim. Peki, “EYPİO” ismi nasıl ortaya çıktı?
Ben İstanbul’a ilk taşındığımda mahallemdekiler “APO” diye seslenirlerdi. Lisedeki arkadaşlarım ve hocalarımda keza öyle. Adından yurtdışında yaşamaya başlayınca oradaki yabancı arkadaşlarıma adımın “APO” olduğunu söyledim. Onlarda İngilizce söyleyişi ile, A (Ey)- P (Pi)- O (O) dediler ve adım orada “EYPİO” oldu.

 “6 yıl Hollanda’da yaşadım. Hollanda’da yaşam; bir taraftan çok iyi, bir taraftan çok sıkıcı. Çok düzenli ve kurallı bir ülke. Kuralların ve düzenin getirdiği rahatlıklar da söz konusu. Temiz ve güzel bir ülke…”

Tekrardan yurtdışında yaşama düşünceniz olabilir mi?
Hayalimde senenin belirli zamanlarında Hollanda’da, diğer zamanlarda Türkiye'de yaşamak var. Türkiye’den kopmak istemiyorum. Ama Hollanda'yı da çok seviyorum. Kızım İstanbul’da okula başladı. Bu sebeple şimdilik Türkiye’de yaşayacağız. 

Gelecekle ilgili bir kaygınız var mı? İyi bir şarkı yapamazsam gündemden düşerim stresi yaşıyor musunuz?
Evet, o kaygı her zaman var. “Günah Benim”den önce de vardı. Sonuç itibariyle böyle bir durum var ama yaptığım işlere güveniyorum. İnsanların beni gelecekte çıkaracağım şarkılarla daha iyi anlayacağını düşünüyorum. 

“Bir şarkı yapacaksın ve bu şarkı yüz milyonları geçecek deselerdi asla inanmazdım!”

“Günah Benim”i Burak King'le birlikte söylüyorsunuz; kendisiyle daha önceden bir ahbaplığınız var mıydı, yoksa bu şarkıyla mı bir araya geldiniz?
Burak Hollanda’da yaşadığı zamanlar kendisiyle internet üzerinden görüşüyorduk. 4 sene önce İstanbul’a taşındılar, burada bir araya geldik. 

Yine başka projelerde sizi bir arda görecek miyiz?
Tabii ki. Biz bir grup değiliz ama bizler birer aile gibi olduk. İkimizin de solo işleri olacak fakat bunun yanında ortak işlerimizde olacak. 

Sibel Can patlama yakalayan şarkıları albümüne koymak ister, size de böyle bir teklif ile geldi mi?
Hayır, olmadı. Çünkü artık herkes bizim bu şarkıyı satmayacağımızı biliyor. Çok iyi fiyatlarla çok iyi teklifler geldi fakat kabul etmiyoruz. Şarkımızın ruhunu bozmak istemedik. Bizim kalsın istedik. Hala da aynı fikirdeyiz. 

Yepyeni bir albümle geliyorsunuz. İki çıkış parçanızın nakaratlarını sosyal medyada paylaştığınız günden beri dinleniyor albüm ne zaman gelecek? 
Bir laf vardır ya, ‘kargaya yavrusu şahin gelir’ diye. Güzel şarkı mı yaptık yoksa bana mı öyle geliyor diye nabız yoklamak istedim. “Yolla” şarkısını paylaştım. Dinleyenler “Yolla” şarkısını çok sevdi. Şimdilerde konser yoğunluğumuzdan dolayı yeni albüm çalışmasını yapamıyoruz. Stüdyoya girip yakın zamanda çalışmalara başlayacağız. 
"Yoksun Başımda” ve “Yolla” şarkılarının içinde olduğu 3 şarkılık single albüm ile geliyoruz...

Bir albüm de bekliyor muyuz?
Aslında ben albüm yerine single çıkarmaktan yanayım. Çünkü albümde bazı şarkılar ne kadar iyi olursa olsun kayboluyor. Her şarkıya da klip çekmek mümkün değil.  Ben de single, ikili ya da üçlü maxi single çıkartmanın daha mantıklı olduğunu düşünüyorum. 

 Kral TV  Top 20’de 1 numara oldu.  

Yakın gelecekte hangi konserleriniz var?
Bayramda İstanbul Jolly Joker'de konser verdik. 1 Ekim’de Zorlu Performans Sanatları Merkezi'ndeki MİX Festival'de olacağız. Devamında da ekim ayı boyunca yurt içi ve yurt dışı konserleri olacak. Zaten konserleri sosyal medya hesaplarımdan duyuruyorum.

Konserlerinizde kendi şarkılarınızın dışına çıkıyor musunuz?
Hayır, sadece kendi şarkılarımızı okuyoruz. Kendi söz ve müziklerimizi yazmak en büyük avantajımız zaten.

Peki, yakın gelecekte sizi nerelerde göreceğiz?
Konserler var. TV programları var. Yazılı sözlü basınla röportajlarımız oluyor. Bir de Zeytinburnu’nda falan görürsünüz herhalde… 

“Eypiyo evli ve 4,5 yaşında bir kız babası”

Son olarak okuyucularımıza neler söylemek istersiniz?
Gazeteyi okuyun, bu sayıda ben varım. Öncelikle hem sizin okuyucularınıza, hem de bizi takip edenlere bize verdikleri destek için teşekkür ediyorum. Umarım daha iyi işlerde daha güzel parçalar yapıp bu birlikteliği devam ettiririz. 

Bu güzel sohbetiniz için önce şahsım sonra gazetem adına çok teşekkür ederim. Bir Zeytinburnu çocuğu olarak Zeytinburnu’nda görüşmek dileğiyle…

Doğum tarihi:02.02.1983

Burcu:Kova

Doğum yeri:Konya

En sevdiği huyu: Esprili ve komik bir adam olmam

En sevmediği huyu: Çok küfür ediyorum konuşurken

Sevdiği renk: Gri

Uğurlu sayısı: Çift rakamları severim 

Uğurlu günü: Cuma akşamları

En sevdiği çizgi film: Ninja kaplumbağalar 

 En sevdiği söz: Derya içinde balıklar, derya nedir bilmezler 

Röportaj: Elif Günay

Fotoğraf: Ekrem Algın