2007 yılında Yunus Emre Vakfı'na bağlı olarak kurulan Yunus Emre Ensitüsü yurt dışında türkçe öğretmek ve yurt dışında kültür sanat faaliyetleri gerçekleştirmek adına ülkemizi tanıtmaya devam ediyor. 


Bu proje kapsamında Yunus Emre Enstitüsü tarafından dünyanın farklı ülkelerinden Türkiye'ye eğitim için gelen öğrenciler İstanbul, Bursa, Aydın, Ankara Zonguldak, Eskişehir, Gaziantep, Nevşehir, Kocaeli, Pamukkale, Sakarya, Samsun, Malatya, Denizli, İzmir şehirlerinde ağırlanmaya başlandı. 6 hafta süren Yaz okulu projesi kapsamında 500 öğrenci'den 37 'i Bursa'da ağırlandı. Bursa'da tarih turu yapan öğrenciler, her gün Bursa'nın tarihi yapılarıyla bir araya geldiler. 


İstanbuldan gelen basın ile Bursa Büyükşehir Belediyesinin Sosyal Tesisi tarihi Kanyan Çarşısı'nda İstanbul'daki ulusal basınla bir araya gelen öğrenciler gazete ve televizyoncularla sohbet ederek keyifli vakit geçirdiler. 


"Daha nice kardeşliklere"
Bütün dünyaya yüzyıl barış, kardeşlik ve hoşgörü adalet getiren 700 yıl insanlığa hizmet eden bir medeniyetin doğduğu şehir Bursa, ben böyle bir şehirde sizin gibi kardeşlerimizi ağırlamaktan mutluluk duyuyorum diyen Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Abdulkadir Karlık, "Sizler Yunus Emre Ensitüsü'nün yaptığı bu proje ile yollarınızı birleştiren Türkiye'yi tanıyor, Türkçe dilini öğreniyorsunuz. Bir çok kültür alışverişine ortaklık ediyorsunuz. Daha nice güzel kardeşliklere" şeklinde konuştu.



Haber: Elif Günay