İSTANBUL- The Marmara Collection İcra Kurulu Başkanı Hüseyin Öztürk, ünlü manken Didem Soydan, 'Yalan Dünya' ekibinden Sarp Apak, İrem Sak, Hasibe Eren, Gupse Özay, Öner Erkan, 'Kiralık Aşk' dizisi başrol oyuncusu Barış Arduç, Tuna Kiremitçi, Gripin grubunun solisti Birol Namoğlu, Güntaç Özdemir, yönetmen Mustafa Altıoklar, Galatasaray bayan basketbol oyuncusu Işıl Alben ve stil danışmanı Umut Aker gibi birbirinden ünlü isimlerin katıldığı açılış kokteylinde resimler büyük ilgi gördü.

Can Bonomo, tarihsel imgelerle kendi yaşamından oluşturduğu bu ilk sergisinde, dijital baskı, illüstrasyon, yağlı boya ve duvar boyası gibi bir çok farklı malzeme ve tekniği bir araya getirirken; eserlerinde kronolojik ve mantıksal olarak tamamen bağımsız olan objeler ve illüstratif figürlerin desteğiyle eğlenceli, renkli ama düşündürücü bir kompozisyon hazırladı. 

"Rahatlamak için başladım"

Mutluluğu gözlerinden okunan serginin sahibi Can Bonomo, "Öncelikle benim için çok heyecanlı bir gün. Bu sergi uzun zamandır herkesle paylaşmak istediğim bir şeydi. Bugün kendimi tamamlanmış hissediyorum. Bu tablolarımın hepsi albümü yaparken ki sürecimde verdiğim emeklerdir diyebilirim. Biliyorsunuz ki albüm hazırlarken, bir yandan ruhunuzu yenilemeniz lazım. Resim yapmakta benim o boşluğumu dolduran en rahatlatıcı faaliyetim oldu. Sonrasında baktım ki ok yaydan çıkmış ve bir sürü çizimler olmuş. Albüm bittiğinde evim içinde bir sürü tablom vardı ve bunları sergilemeye karar verdim" dedi.

"Her biri ayrı anlam yüklü"

Ardından yaşadığım bütün hikâyeleri bir şekilde buraya yansıttığını dile getiren Can Bonomo, "Mesela 'özgürlük' adlı tablom var. Bu resmi yaparken, özgürlüğü yakalamak için verdiğim mücadeleler sonucunda onun meyvesinin yenildiğini gösterdim ben bu tabloda Yani bir şeyi elde etmek için aslında hep mücadele verdiğimizin altını çizmek istedim. Ayrıca diğerler resimlerimde de yine birçok anlamlar yüklü diyebilirim" dedikten sonra Serginin bir kısmının bağışlanacağını dile getirdi.

 

"Şiir yazdığı bilinen Can Bonomo bitmek üzere olan şiir kitabının müjdesini verdi"

"Bütün aşamalara tanık oldum"

"Aslında ben Can'dan daha çok heycanlandım" diyen Can Bonomonun sevgilisi ünlü manken Didem Soydan, "Ben bu tabloların hepsini biliyorum. Her birini yapım aşamasında izlememe şansım oldu. Buna rağmen bugün çok ayrı bir mutluluk yaşıyorum. Her birini çok sevdim. Fakat içime çok sinen iki tane favorim var. Can bunları yaparken de hayranlıkla izlemiştim" şeklinde konuştu

"Evliliğe hazırlanıyoruz"

"Can aslında bana çok güzel bir hediye verdi. Bana hediye olarak portremi çizdi. O benim için çok kutsal bir hediye oldu. Onu çeyizime koydum yeni evimizde güzel bir köşeye koyacağım” diyen Didem Soydan, evlilik için hazırlıklara başladıklarının müjdesini vererek. "Beklentilerden önce sağlık ve mutluluk olsun gerisi zaten olur" şeklinde sözlerini bitirdi.


Uzun zamandır hayalini kurduğu serginin gerçekleşmesinden dolayı oldukça heyecanlı ve mutlu olan Can Bonomo, sergiye gösterilen ilgiden dolayı şimdiden çok memnun olduğunu söyledi. Yoğun katılımın yaşandığı açılışta sanat camiasının ilgisi büyük oldu. Ayrıca serginin 22 Ekim – 20 Kasım 2015 tarihleri arasında, The Marmara Pera’nın ev sahipliğinde sanatseverlerle buluşacağı iletildi.


Haber: Elif Günay