Geçtiğimiz günlerde ‘Sardunya Çiçekleri’ Tiyatro oyununda başrol olarak karşımıza çıkan, iddialı, alımlı ve büyüleyici yeteneği ile izleyenleri kendine hayran bırakan Yasemin Tunca Elif Günay ile Bakırköy Botanik Park'ta bir araya geldi. 

Elif Günay'la hayata, yaşama, oyunculuğa, sanata ve yaşamın gerçeklerini tüm smimiyetiyle paylaşan Yasemin Tunca, büyük iddiaları ile de akılları karıştırdı. Şimdi o güzel günün şahanesi Yasemin Tunca sizlerle…

Yasemin Hanım (ablacığım) öncelikle yeni İzmir'den bir kaç saat önce gelmene rağmen beni kırmayıp ayağının bu röportaja geldiğin için teşekkür ederim. Hoşgeldin.
Hoş buldum güzel isimlim. Elifim. Haaa bu arada Elif ismi bende çok kıymetlidir. Çok sevdiğim ustamın ismidir aynı zamanda. 

İzmir nasıldı?
Harikuladeydi. İzmir’den dönüşümü şöyle özetleyeyim. Ruhumu, kalbimi bedenimi öyle büyük bir sevgiyle huzurla güzelliklerle doldurdum ki teşekkürler kalbim, diye döndüm İstanbul’uma...

Gerçekten büyüleyici bir güzelliktesiniz. Ve bu güzelliğe bir de yetenek girince bambaşka bir kadın görüyoruz. Evrenin size ilgisi nasıl?

Hep söylediğim ve savunduğum doğrum vardır. Güzel gözlerle bakarsan eğer, bütün bedenin ruhun büyüleyecek kadar güzel gözükür. Allah rahmet eylesin üstadım derdi ki, “Yeteneğini ruhuna ilmek ilmek işle. Kendinin farkında ol, sadece çalış ve hep öğrenci kal.
Ben 'dişi' kelimesini çok severim. Bir de aslan burcu olduğum için sanırım, ışığımın parıldamasına izin veriyorum. Biliyorum ki yetenek büyür ama karakter büyümez sevgili Elif.

Çevrenizin size ilgisi nasıl?

Ben yaşadığım tüm ilişkilerimi, çevremi, kız arkadaşlarımı ,erkek arkadaslarımı, hocalarımı, ustalarımı, hayatımda var olan gerçek dostluklardan bahsediyorum tanıştığım andan itibaren % 100 güvenle başlarım ilişkilerime. Benim yanımda olmak isteyen benle kalıyor ve kolay kolay benden vazgeçemiyorlar. Bildiğim ve hissettiklerim bu:) Zaten beni istemeyende kendi kendini imha ediyor. Benim dostluklarım önce saygıya sonra sevgiye dayalı olduğu için ilgide bir hayli sağlam oluyor.

Açıkçası ben sizi Yücel Müştekin'in yönettiği, başrolünü Cemal Hünal'ın oynadığı ‘Kırmızı’ filmi ile tanıdım. Ve ardından bir çok projede tanımaya devam ettim. Biraz filmlerinizden, oynadığınız oyunlarınızdan yani kısacası elinizin değdiği sanatlardan bahseder misiniz?

Evet Elifciğim ‘Kırmızı’ sinema filminde yardımcı bayan oyuncu olarak Esma karakteri ile sinema projesinde rol aldım. Bir önceki sinema filmim ‘Kutsal Damacana 2’de şeytan rolünü üstlendim. Çok keyıfli bir setti ve sadece Şeytan makyajım 4 saat sürmüştü:) Trt 1’de geçen sezon ana kastına dail olduğum ‘Beni Böyle Sev’ adlı diziye Esra (dadı) karakteriyle dail oldum. Sezon sonuna kadar sürdü. Daha taze biten dizi projem ise, Trt 1’de yayınlanan ‘Seksenler’ dizisinde Komiser Sema karakteri ile ekranlardaydım. 

Tek önceliğim Tiyatro”
Açıkçası asıl önceliğim Tiyatrommmm. İstanbul Devlet Tiyatrosu’nun bu sezonda sözleşmeli oyuncularındanım. Genel sanat yönetmenimiz Zafer Kayaokay'ın sahneye koyduğu ‘57. Alay’ adlı oyunumuzla sezonu şimdilik bitirdim. 2016/2017 sezonu tüm güzellikleriyle beni bekliyor olduğunu biliyorum hissediyorum.

Peki sizi çok etkileyen bir hikayenizden bahseder misiniz desem ilk aklınıza geleni anlatır mısınız?

Tek ve gerçek hikayem kendimi geliştirmek için dans, şan ve solfeje ağırlık vermem gerkiyordu. (Opera söylemeyi hiç beceremem ayrı yetenek onlar vaallahi) Birgün İzmir Devlet Opera Balesi’nden hocama telefon açıp, “İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı yarı zamanlı Müzikal- Tiyatro bölümüne gireceğim beni çalıştır” dedim. Tek dediği hemen geldi. İlk uçağa atladım ve yanına gidip O ‘Cessate di piagarmi’ parçasını, nasıl çalıştım anlatamam. Opera sanatçılarının şan ve solfej tekniği 1000 numaradır. Hatta opera parçaları İtalyanca’dır Elif'cim:))) Ben de çalışıp ezberleyip geri döndüm. Hatta şu anda da İstanbul Devlet Opera Balesi’nden hocam Ege Peremeci ile müzikal çalışıyoruz. ‘Libertango’ ve ‘Nice müzikali’ danslarının provalarındayım. Eeee öğrenci olmak büyümek için insanın her an kendini geliştirmesi gerekiyor.


Yasemin Tunca'dan oyunculukta yaş sınırlaması iddiası var...
Oyuncu Yasemin Tunca "33 yaşını geçmiş özellikle bayan oyuncular çok yetenekli de olsa iş bulamıyor" dedi. 

Geçtiğimiz günlerde "33 yaşını geçmiş özellikle bayan oyuncular çok yetenekli de olsa iş bulamıyor" diye bir iddanızı duyduk. Bunu neye göre değerlendirdiniz?

Evet Elifciğim böyle bir cümle söyledim. Dizi projeleri için söyledim. Ve sözümünde arkasındayım. Menejerimle her görüşme ve toplantılarımızda aranan yaş kriterleri 18 ila 23 zorlasalar 25 yaşlarına kadr oyuncu alıyorlar. Yahu ben 18 yaşıma dönemem! Benim en 20'li yaşlarım sahnemde tiyatromla geçti. Tabi ben bundan gurur duyuyorum. Buda ayrı bir gurur:))) Durum böyle olunca, şu anda mevcut devam eden projelerde genç ve anne kriterini kaçırmış oluyorsun. Yani bir çok karakterin tam ortadayım anlayacağın. Hatta durum böyle oluncaaaaa daaaaa ben susma hakkımı kullanıyorum :)

 Eğitim konusunda büyük bir hikayeniz olduğunu biliyorum. Bundan bize bahseder misiniz?

Ben alaylıyım (konservatuvarı kazanıp okuyamayanlardanım.) Ama benim alayımda o kadar çok güçlü hocalarım yanımda odu ki sevgili Elif, anlatamam. Sahnede heyecanlandığım, gözlerinin içine bakarak oynadığım, o kadar güzel oyunlarım oldu ki üstadlarımla, benim için her bir anım çok kıymetliler. Fakat ilk aklıma gelen bir süreçten söz edecek olursam (ki bu içimde ölene kadar iz olarak kalacaktır bende) 4 sezon önce özellikle hocalarının çok usta olduğu bir üniversitenin (hatta o sene 4 üniversitenin tiyatro bölümü yetenek sınavlarını kazandım ) tiyatro bölümünü yetenek sınavına girip %50 burslu kazandım. 55 tl yövmiyeyle ödeyemeyeceğimi hayatımla mesleğimle oynamalarını, eğer sahneme, oyuncu arkadaşlarıma, sanatıma, ustlarıma, saygısızlık yaparsam istediğim %25 bursla beraber beni okuldan yollamalarını isteyecek kadar okumak istemiştim. olmadı alamadım ve okuyamadımmmmmmm:((. İşte bu bende çok büyük iz bıraktı.

Hani bir çok oyuncunun hayalinde oynamak istediği bir rol vardır. Siz neyi çok oynamak istersiniz?

Ben karakter oyunculuğunu değişebilen oyunculuğumu çok seviyorum ama, kalbim bu sene Müzikal istiyor. Dans etmek, şarkımı söylemek, sahne ateşimi yaşamak istiyorum. Hazırlıklarımda onun için zaten şuanda. Her rejisör farklı beyindir. Her koreograf başka bir ruh ve beden. Ben yönetmen oyuncusuyumdur. Şu rol gelsin diyebilecek hayalimin olması için Victor Hugo'nun ‘Sefiller’ müzikali ve ‘Nine’ gibi bir müzikal türkiyede sahnelenirse , işte ozaman bende onu isterim. Ölümüne çalılarak..... Anne Hathaway'ın ‘Sefiller’ müzikalinde üstlendiği ‘Fantine’ karakterini, Stacy Ferguson (Fergie)'nın ‘Nine’ müzikalinde muhteşem bir show sunduğu ‘Be İtalianda’ sahne yıldızı olmak isterim.

 Şu anda bir müzikal proje hazırlıkları içinde olduğunuzu biliyoruz. Bahseder misiniz biraz?

Geçen sezon İstanbul Devlet Tiyatroları’nda Faik Ertener'in yönettiği, ‘Muhteşem Gatspy Müzikali’ne dansçı olarak dahil oldum. Bu bambaşka bir duygu:) offf diyorum. Gerçekten enerjim, dileğim, müzikalde sahnede yıldız gibi parlamak. Bunun için modern dans ve bale derslerim devam ediyor. Elif Nutku'yla müzikal için görüşmelerimiz muhteşem geçiyor. Şaheser gelişmeler olacak inşallah.

Bu kadar güzel ve gerçekten de büyüleyici birisiniz. Biraz özel hayatınıza girelim istiyorum. Hayatınızda aşk yok mu? 

Ayy bak oldumu şimdi bu...... Malesef hayatımda kimse yok. Bak ne güzel sordun, “Hem güzelsin, hem büyüleyicisin” diye. Korkuyor olabilirler mi hımmm nedersin Elifciğim:) 

Bir yaz dizisi ya da güzelbir sinema filmi gelse hemen kabul eder misiniz?

Seve seve… Sanata ve sahneye aşık olanlar kendilerini çok mutsuz ve yalnız hissederler. Benim çalışmam, kendimi her projede büyütmem  demektir. (E ama bak benimde aşkım da varmış o da sahnemmiş:)) Yönetmenler doğru castta doğru projede ve dişi bir rol ile yanlarında olup, aynı sahnede heyecanlanmak isteyeceklerdir diye düşünüyorum.Bir sinema filmi görüşmem devam ediyor. Tarzı komedi. Sadece şu tiyoyu verebilirim karater ismim Asiye:))))) Dizi için inan menejerim çok yoğun çalışıyor. Ama malesef 18 yaş rakiplerimiz var. Hayırlısı kısmet diyelim bizde.

Son olarak sanata dair yaşama dair o güzel yüreğinizin içinden geçen cümlelerle okuyucularımıza neler söyleme istersiniz?

Sahnesiz kalmak kendi çocuğundan ayrılmak gibidir hiç olmamak gibidir. Sanat aşktır, Dans nefestir, Tiyatrommmmmm benim dünya'mdır. İnşallah diliyorum ki, bu sezon çok daha fazla seyirciye ulaşırım, çok daha fazla güzel gözlerle bakan izleyecilerimle kucaklaşırım ve çok daha fazla aşkla işimi yaparım:) İnanıyorum ki, perdemiz asla kapanmayacakkkkkkkkkk…

Yasemin Hanım (ablacığım) ben güzel sohbet için önce şahsım sonra gazetem sonra da seni severler adına sana çok teşekkür ederim. Seni izlemek kadar dinlemekte çok ketifli oldu. Ve ben okurlarımızında sizi okurken çok keyif alacağına yürekten inanıyorum. Işığın uzun yıllar boyunca hepimizi aydınlatsın. Ve o güzel yüreğinden geçen her dileğin gerçekleşsin. Tekrar görüşmek dileği ile…

Yüreği güzel Elif’im. Seni tanımakta çok güzel. Daha nice yıllar sevgiyle bir arada olalım. Burdan herkese teşekkür ederim. Hepiniz güzellikle kalın…

Doğum tarihi:20/08/1982 

Burcu: Aslan

Memleketi: Annem Üsküp, babam Bulgaristan. Harika bir birleşim ve ben; İstanbul:)

Göz rengi: Yeşil

En sevdiği huyu: Sevmekk... Kalbimi sıcak tutuyorum.

En sevmediği huyu: İnsanları kendim gibi sanıp, inanmak

En sevdiği aktör: Çetin Tekindor

En sevdiği film: Ağır Roman 

En sevdiği renk: Beyaz

Uğurlu sayısı: 8

En sevdiği söz: Belirsizlik umuttur, bekleyen için… Yasemin Tunca


Röportaj: Elif Günay