İSTANBUL- 19 Mayıs Beşiktaş için özel bir önem taşıyor. Mustafa Kemal Atatürk 16 Mayıs 1919 günü Bandırma vapuruna binmek üzere Beşiktaş İskelesi’nden yola çıktığı için Milli Mücadele ateşinin yakıldığı ilk nokta Beşiktaş’tır. Bu nedenle Beşiktaş Belediyesi olarak 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını “Beşiktaş Gençlik Festivali” ile kutluyoruz.

İlk Adım Yürüyüşü başlayacak
Bu sene 2.si düzenlenen Beşiktaş Gençlik Festivali 16 Mayıs Pazartesi günü “İlk Adım Yürüyüşü” ile başladı. Mustafa Kemal Atatürk'ün Beşiktaş'tan milli mücadele için ilk adımı attığı noktaya gerçekleştirilen yürüyüş, 18.30’da Akaretler’den başlıyor. Tören, Barbaros Meydanı’nda gerçekleşen belgesel gösterimi ve şiir dinletileriyle sona erecek.

Rengarek olmaya hazır mısınız?
Beşiktaş Belediyesi’nin Gençlik Festivali kapsamında düzenlediği “Color Up” koşusu, bu yıl yine renkli görüntülere sahne olacak. Bebek girişinden başlayacak rengârenk koşuda on binlerce genç boyaların içine girerek adeta gökkuşağını andıracak. Kuruçeşme’de sona erecek koşunun ardından müzik eşliğinde “Color” gösterileri gençlere coşkulu anlar yaşatacak…



Janti ve Prenses rüzgarı esecek
Beşiktaş Belediyesi’nin düzenlediği Gençlik Festivali kapsamında saat 17.00'de Bebek girişinde başlayacak olan Color Up koşusu, Kuruçeşme Trafik Vakfı Otoparkı’nda tamamlanacak. Alana vardıktan sonra, DJ'ler, uçuş gösterileri ve dans gösterileriyle boyalar atılmaya devam edecek. Saat 20.30'da ise sahneyi Murat Boz devralacak. Saat 22.00'de ise Hadise sahnede olacak. Sevilen sanatçıların konserleri, DJ’ler, dans, müzik ve uçuş gösteri eşliğinde gerçekleşecek olan etkinliklere tüm İstanbullular davetlidir.




NOT:

- Tüm etkinlikler herkese açık ve ÜCRETSİZDİR.

- Yaş sınırlaması yoktur.
- Boya getirmenize gerek yoktur. Boyalar Beşiktaş Belediyesi tarafından karşılanacaktır.
- Boyalar nişastadan elde edilmekte olup, zararsızdır. Yıkamayla kolayca çıkar.



Haber: Elif Günay