İSTANBUL- Bebek Parkı önünden startı verilen ’Color Up’ koşusu ile başlayan ve Kuruçeşme Arena’da son bulan koşunun ardından Kuruçeşme’de büyük bir konser verildi. Konser alanına güçlükle gitmeye çalışan gençler saatlerce güvenlik görevlilerin zafiyetiyle karşılaştı. Konser alanında önce Hint dans gösterileri ve DJ performansları gerçekleşti. Ardından önce sevilen şarkıcı Murat Boz, daha sonrada Hadise sahne aldı.

Gençlerin isyanı
Güvenlik görevlerinin hoşgörüsüzce davrandığı konser alanına güçlükle girebilen gençler sahneye çıkan Murat Boz ve Hadise'nin şarkılarıyla anca sakinleşebildi. Kötü başlayan eğlencede ilk sahneye çıkan Murat Boz moralleri düzeltti. Yeni albümü Janti’nin ilk konserini veren Boz, binlerce insanla Janti'yi söyledi. Ardından "19 Mayıs Gençlik Bayramı. Ata’mızı buradan sevgi, saygı ve rahmetle anıyorum. Ata’mıza buradan selam olsun. Beşiktaş bugün çok eğlenecek söz mü?" diyerek şarkılarını seslendirdi. Sevilen şarkılarını seslendiren yakışıklı popçu, "Özledim" şarkısında gençlerden telefonlarının ışıklarını açmasını isteyerek muhteşem bir görüntü yaşattı.  

Hadise'den bayrak şov
Murat Boz'un ardından çıkan Hadise, seksi elbisesi ile görenleri kendine hayran bıraktı. "Nerdesin aşkım?" şarkısı ile sahneye çıkan Hadise elindeki Türk bayrağı ile gençlerin gönlünü kazandı. Dansçıları ile harika bir sahne performansı yaşatan Hadise dillerden düşmeyen şarkılarını bir bir sıraladı. 

Murat Boz Hadise'yi öptü 
Uzun süredir çok yakın arkadaşım dediği ve kendisinden önce sahne alan Murat Boz'u alkışlar eşliğinde sahneye çağırdı. Hadise'nin isteğini kırmayan Boz, Hadise ile birlikte “Hadi Deli Oğlan” şarkısını seslendirdi. Şarkıdaki “Hadi kızı öp bakalım” nakaratına gelindiğinde Hadise’yi öpen Boz, dakikalarca ayakta alkışlandı.

Aslı Karavan'da
Konsere sevgilisi Aslı Enver ile gelen şarkıcı, sevgilisini de kameralardan kaçırdı. Aslı Enver’i konserin başından sonuna kadar karavanda bekleten Boz’un neden böyle bir şey yaptığına da bir anlama verilemedi. Ardından basın mensuplarına uzun süredir konser vermediğini bu konsere de rahatsız olduğu için çok iyi hazırlanamadığını söyledi. 

Enerjim yüksek
Sahne öncesi kameralar karşısına geçen Hadise’de “Bu gün gençlik bayramı ve ben bu bayramda kendimi 17 yaşında hissediyorum“ diyen Hadise, enerjisinin çok yüksek olduğunu ifade etti. 

Bu bayramda ne oldu?
Beşiktaş'ta binlerce genç saatlerce konser alanına girerken izdiham yaşadı. Büyük küçük herkes ezildi ve fenalaşan vatandaşlara ambulans ulaşamadı. Güvenlik görevlileri binlerce katılımcılara hoşgörüsüz ve kabaca davrandı. Binlerce insanın ezilme tehlikesi yaşamasına sebep olan tecrübesiz ekip birde insanlara hakaretler yağdırdı.

Peki, neden köpekler alana alındı?
Geçtiğimiz gün Ortaköy Kuruçeşme'de düzenlenen 19 Mayıs Gençlik Festivali kapsamında yaşanan büyük izdihamı önlemek için güvenlik görevlileri giriş kapısının önüne K9 ve Alman köpekleri getirdi. Güvenliği böyle sağlamaya çalışan görevliler ne yapmaya çalıştı? Binlerce insanı bir vahşete mi sürüklemek istedi?

Neden tek giriş? 
Haftalar öncesinde büyük bir festival düzenleyeceğini ve yüz binlerce kişiyi beklediklerini belirten Beşiktaş Belediyesi tek giriş kapısı olan ve adım adım ilerleyen Kuruçeşme'deki alana neden birden fazla giriş sağlamadı sorusu dillerde dolaştı. 

Haber: Elif Günay