1 Ekim Perşembe günü düzenlenen bir kokteylle İstanbul ArkeoPera Sanat Galerisinde Sanatseverlerin beğenisine sunulan sergi, yoğun ilgi ile karşılanmaya devam ediyor. 10 Ekim’e kadar sürecek sergi için tüm baykuş severler bir araya gelerek, baykuş severleri buraya davet ediyorlar. Yüzlerce baykuş konseptli seramik objelerine yer vererek sergi açan Feyhan Bayık, 2006 yılından beri kurduğu kendi sanat atölyesinde bu ürünlerini tamamlıyor.


Ankara’da doğan ve Gazi Üniversitesinden mezun olan Bayık, Yurt içinde katıldığı kişisel ve karma sergilerin yanı sıra, Bulgaristan, Kanada, Yunanistan, İspanya ve Almanya’daki uluslararası sanat platformlarında, Antakya ve İzmir Bienallerinde yaptığı seramik sergileriyle ülkemizi temsil etmiştir.
Kil’e gönül veren, toprağın enerjisine inanan sanatçı, seramik konusunda çok değerli hocalardan ve ustalardan ders aldığını belirten Bayık,onlarla atölye ortamlarını paylaştıktan sonra seramikle ilgilendiğini ve bu seramik serüveninin onu buralara kadar getirdiğini belirterek, sergiye gelen herkese teşekkür etti.


Haber: Elif Günay