İSTANBUL (VHA) - Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, ulusal ve yerel basın temsilcileriyle Wonderland Cafe’de düzenlenen akşam yemeğinde bir araya geldi. Önce Vatan gazetesi muhabirlerine de büyük ilgi gösterdi.
Oldukça yoğun bir katılımın gözlemlendiği ve CHP kontenjanından RTÜK üyeliğine seçilen Ali Öztunç’un da katıldığı yemekte; Başkan Yardımcıları Gülten Tozanlı, Sinan Çetiz ve Ali Ekber Asker, Özel Kalem Müdürü Melih Morsünbül, iletişim koordinatörü Ali Polat, Zabıta Müdürü Aptullah Gezer başta olmak üzere Almanya Televizyonu ARD’den Cemal Taşkın ve Martin Weiss, İHA, CİHAN, DHA, Milliyet, Önce Vatan, Habertürk, Star, Sözcü, Akşam, Sabah gazetecilerinin temsilcileriyle, yerel basın temsilcileri hazır bulundu.

“BENİ MESLEKTAŞINIZ OLARAK BAĞRINIZA BASTINIZ”

Katılımcıların hepsiyle tek tek tokalaşan Başkan Ali Kılıç, yemek öncesi bir konuşma yaparak şunları söyledi:
“Biliyorsunuz ben de gazeteciyim. Meslektaşlarımla bir araya geldiğim için onur duyuyorum. Sizler bizi zorlu seçim sürecinde eleştirinizle, önerilerinizle, yapıcı tutumunuzla bağrınıza bastınız. Tam 5 yıl boyunca devam edecek belediye başkanlığı görevine seçilmiş bulunmaktayım. Mazbatamızı alır almaz, gelecek bir 5 yılı düşünmeye başladık ve çalışmalarımız ona göre şekillendirdik. Sizlerle buluşmam biraz geç oldu, çünkü kurumsal olarak bazı şeyleri oturtmaya çalışıyordum. Başkan yardımcılarımı atadım, yeni ve dinamik bir ekip oluşturdum, sizlerin karşısına öyle çıkmak istedim. Her zaman dediğim gibi ayrıştırmadan, ötekileştirmeden, hizmeti hak için bilip öyle herkese götürmek istiyorum.”

“MALTEPE’DE SEVGİ KAZANACAK”

Çalışma arkadaşlarını da tek tek medya mensuplarına tanıtan Ali Kılıç sözlerini şöyle sürdürdü:
“Yola çıkarken dayatan değil, danışan bir belediyecilik anlayışı getireceğiz demiştik. Her anlamda halkla iç içe olan bir anlayışı kurmaya çalışıyoruz. Mazbatayı alır almaz en az oy aldığım mahallemiz olan Başıbüyük’ü ziyaret ettim. Yetinmedim, AKP ve MHP ilçe teşkilatlarını ziyaret ettim, Maltepe’de sevgi kazanacak, önyargılarımızdan arınmamız lazım. Çalışmalarımı sizle beraber, sosyal demokrat belediyeciliğe yakışır bir biçimde yapmak istiyorum Bunun için bu hafta Ramazan’ın başlayacak olması münasebetiyle sonuncusunu düzenlendiğim Halk Buluşmaları’na Eylül’e kadar ara vereceğiz. Sonra mahallelerde devam edeceğiz. Bu buluşmalar gerçekten çok katılımcı ve demokratik oluyor, kimsenin en ufak bir sözüne karışılmıyor. Sorunlar not ediliyor, ilgili birime bildiriliyor ve en geç cuma gününe kadar çözüm bulunuyor.”

“DEV BİR FUAR MERKEZİ YAPACAĞIZ”

Her mahalleye iki kreş ve kadınlara yönelik spor merkezleri projeleri için çalışma başlattıklarını, uyuşturucu sorununa karşı belediye bünyesinde bir merkez kurulacağını ve Maltepe Meydanı’nda trafiğin yer altına alınması projesini yürüttüklerini ifade eden Başkan Kılıç, “Maltepe’ye yakışır bir fuar projemiz var. Bunun için Başıbüyük ve Büyükbakkalköy mevkii seçildi. 21. parselde 400 dönüm arazi üzerine Maltepe’yi çevreleyen ilçeler ve Avrupa’dan katılanların da kullanabileceği çok yönlü bir fuar ve kongre merkezi yapmayı düşünüyoruz. Bu en az 15-20 bin insana iş sağlayacak bir proje. Almanca, İngilizce bilen insanlara ihtiyacımız olacak burada. Bunu da okullarda, Maltepeli gençlerimize eğitim vererek sağlayacağız. Yani gelip Kadıköy’den biri burada çalışmayacak, burada yine Maltepeli hemşerim çalışacak. Anakent Belediye Başkanımız Sayın Kadir Topbaş’la da konuyu görüştüm, bizi siyasi tercihlerimiz yüzünden cezalandırmayın dedim, olumlu yaklaştılar. Kentsel dönüşüm için planlar hazırlanıyor, zihinsel engellilere yönelik bir projemiz var. Yeni binalara da otopark zorunluluğu getiriyoruz”dedi.

“HOŞGELDİN RAMAZAN”

“Önemli olan projeyi başlatmak değil, eli yüzü düzgün, kullanılabilir bir proje geliştirip, ortaya çıkarmak”diyen Kılıç, “Münih eski Belediye Başkanı Christina Rude emekli oldu ve bizi danışman olarak gelecek. Onun deneyimlerinden de istifade edeceğiz. Bu cuma günü Ramazan dolayısıyla Maltepe’de bir ilki gerçekleştireceğiz. Yaklaşık 10 bin vatandaşımıza Maltepe Stadyumu’nda toplu iftar düzenleyeceğiz. Sayın Kadir Topbaş da katılacak. 150 semazenimiz sema dönecek, inanç önderleri katılacak. Umarım huzurlu bir Ramazan geçiririz. Kaymakamlığımızla beraber bir karar aldık. Ramazan’da davul çalınmayacak”şeklinde konuştu.

“BELEDİYENİN BORCU 70 MİLYON”


Basın mensuplarıyla beraber yenen yemekten sonra düzenlenen soru-cevap kısmında, Yalçın Kızılay Kapalı Spor Salonu’yla ilgili bir soruya, “Hem Yalçın Kızılay’da, hem Bahadır Erdoğdu’da, hem de Cumhuriyet Eğitim Merkezi gibi yapılarda ciddi sıkıntılar var, belediyenin parası vatandaşa hizmet için kullanılacak. Burayı kiralayan şirketler belediyeyi zarara uğratıyorsa bunu asla kabul etmem, edemem. Ruhsatsız tesislerde bir ölüm yaşansa bunun altında kimler nasıl kalkacak?”diye cevap veren Başkan Kılıç, belediyenin borcunun yaklaşık 70 milyon olduğunu söyledi.

“ÇINARLARIMIZ İÇİN MERKEZLER OLUŞTURULUYOR”

Yerel basına yönelik bir merkez kurulmasının ve yerel basının bir çatı altında toplanması gerektiğinin altını çizen Kılıç, “Çınarlarımız dediğim yaşlılarımıza yönelik, onların sohbet edebileceği, oturup bir çay içebileceği alanlar yaratmak istiyoruz. Süreyyapaşa var, anısı önünde saygıyla eğiliyorum, Maltepe’ye çok hizmetleri dokunmuş birisi. Geçen gittim, mezarı kötü halde, inanın içim acıdı. Etrafını çimlendirip, o alanı çiçeklerle donatıyoruz” diyerek konuşmasını sürdürdü.

“DEPREM İÇİN BİR ÖNLEM ALINMAMIŞ”

Deprem alanları ve kent konseyiyle ilgili sorulan soruya da cevap veren Kılıç, “Maalesef ve üzülerek söylüyorum ki bu, bu zamana kadar yapılmamış. Ama biz bir çalışma başlattık. Ayrıca kent konseylerinin de amacına uygun ve faal bir biçimde çalışma yürütebilmesi için uğraş veriyoruz. Gerekirse sizle için kimin kapısında yatılacaksa yatarım, Erdoğan’ın da, Topbaş’ın da. Halka hizmet için ideoloji ve sınır tanımam. Hizmet bizim için her şeyden önce gelir, Ankara’yı bazı projeler için arşınlayacağız”açıklamasında bulundu.

ÖZTUNÇ: "ÇOK ŞANSLISINIZ Kİ BÖYLE BİR BAŞKANINIZ VAR"

Yemekte söz alan CHP kontenjanından RTÜK üyeliğine seçilen Ali Öztunç da Ali Kılıç’a bu özverileri ve hizmetlerinden ötürü teşekkür ederek “17 yıllık gazeteciyim, çeşitli görevlerde bulunduktan sonra RTÜK’e seçildim. Siz Maltepeli basın mensupları çok şanslısınız. Çünkü gazeteci kökenli bir başkan sahipsiniz, başkanımız madalyonun öbür yüzünü de görüyor, gazetecileri anlıyordur. Kendilerine başarılar diliyorum” dedi. (Aykut Ünker)