İSTANBUL

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, 22 Ağustos'ta Esenyurt'ta A.Ö (36) ve E.M'nin (35), bir AVM'de banka ve firmalara para nakil işleri yapan bir firmanın nakil aracıyla otoparktaki ATM cihazlarına para nakli yaptıkları sırada biri silahlı iki kişi tarafından nakil aracına kilitlenmesi ve içinde yaklaşık 1 milyon lira bulunan çantanın alınmasıyla ilgili çalışma başlatıldığı belirtildi.

Avcılar'da 25 Temmuz'da ise beraberindeki şoför ve tahsildarla bir bankanın şubelerine para nakli yapan Y.D'nin (35) yanına gelen biri silahlı, diğeri bıçaklı iki kişinin araçtaki kasanın açılmasını istediği ve kasayı açmayan müşteki ve yanındakileri araca kilitleyip kaçtığı kaydedildi.

Esenyurt'ta 9 Temmuz'da da bir AVM'de nakil aracıyla otoparktaki ATM'lere para nakli yapan N.D (25) ve S.A'nın (29) yanına gelen silahlı ve maskeli iki kişinin ATM'den çıkarılan 5 bin 500 lira ile 100 dolar bulunan kaseti alıp kaçmasına ilişkin çalışma yürütüldüğü aktarıldı.

Açıklamada, bu olaylarla ilgili yapılan çalışmalar sonucu 1 Eylül'de yakalanan şüpheli B.Ç'nin (21), emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildiği bildirildi.