İSTANBUL (A.A) Arnavutköy'de 4 katlı bir fabrikada çıkan yangın, itfaiye ekiplerinin çabaları sonucu kontrol altına alındı. Binada, 2 işçinin kaldığı sanılıyor.
Habipler Yayla Mahallesi Eski Edirne Asfaltı Kırkpınar Sokak'taki yaklaşık 800 metrekaralik alanda faaliyet gösteren ve katlarında tekstil ürünleri ile süt makineleri üretimi yapılan 4 katlı fabrikanın giriş katında henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı.
Alevlerin kısa sürede diğer katları da sarması üzerine Habipler itfaiye ekiplerine Şişli, Bayrampaşa, Bakırköy, Hadımköy, Başakşehir, Bağcılar, Alibeyköy, İstinye, Seyrantepe, Arnavutköy, Sultangazi, Fatih ve Silivri itfaiye gruplarından da takviye gönderildi.
Yangın, itfaiye ekiplerinin 2 saatlik çalışması sonucu kontrol altına alınarak, soğutma çalışmalarına geçildi.
Söndürme çalışmaları yapılırken dumandan etkilenen bir itfaiye erine, olay yerinde hazır bekletilen ambulanstaki sağlık görevlilerince müdahale edildi.
Bazı çalışanların, gece mesaisi olmamasına rağmen kar yağışından dolayı sabah işe gelmekte zorlanacaklarını düşünen 2 arkadaşlarının binada kaldığını öne sürmeleri üzerine itfaiye ekiplerince binada arama çalışması başlatıldı.
İtfaiye ekiplerinin soğutma ve kayıp 2 kişiyi bulmak amacıyla yürüttükleri çalışmalar sürüyor.