DİSK, KESK, TMMOB ve TTB'nın çağrısıyla Bakırköy pazar alanında kutlanan 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü etkinlikleri sona erdi.

İstanbul'da ilk kez Bakırköy, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'ne ev sahipliği yaptı. DİSK, KESK, TMMOB, TTB, CHP ve HDP başta olmak üzere çeşitli siyasi parti, sendika ve sivil toplum kuruluşlarının üyeleri ve temsilcileri, sabah saatlerinde Bakırköy pazar meydanına, 3 ayrı güvenlik noktasından geçerek giriş yaptı.

Bakırköy'deki program, saat 13.00'te başladı. DİSK Genel Başkanı Kani Beko, KESK Eş Genel Başkanı Lami Özgen, TMMOB Başkanı Mehmet Soğancı, TTB İkinci Başkanı Raşit Tükel'in konuşmalarının ardından, çeşitli siyasi partiler ile sivil toplum kuruluşlarının aralarında bulunduğu 55 kurumun ortak bildirisi Türkçe ve Kürtçe okundu.

Bakırköy'deki 1 Mayıs kutlamalarına katılan işçiler ve vatandaşlar alandan ayrıldı. Dağılmalar sırasında toplu ulaşım araçlarında ve yollarda kalabalık oluştu.
İzinsiz gösterilerde 207 gözaltı

İstanbul Valiliğinden yapılan açıklamada, "1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü, Bakırköy Pazar Yeri'nde işçi ve emekçi kardeşlerimizin de katılımıyla coşkulu bir şekilde, bayram havası içinde kutlanmıştır." denildi.

Açıklamada, "Saat 17.30 itibarıyla 207 kişi gözaltına alınmış ve bu kişilerle birlikte 40 molotofkokteyli, 17 el yapımı patlayıcı, 176 havai fişek, 7 maske, 1 çift eldiven, 1 adet kurusıkı tabanca, çok sayıda yasa dışı bez-afiş-pankart ele geçirilmiştir." bilgisine yer verildi.