Herkese güzel geçirilecek günler diliyorum.

BÖREKLER... Türk Mutfağında belli bir yere sahip olan hamur işleri içinde belki de en çok tüketilen yiyecektir. İster hazır yufka ile ister el açması ile, bazen çay saatlerin de ,bazen de yanına hazırlanan ayran eşliğinde yemek niyetine damak zevkimize göre seçtiğimiz iç malzemesi ve çıtır dış kabuğu yumuşak içi bir çoğumuzun çok sık tükettiği besinlerdendir.

Her ne kadar kilo sorunu yüzünden uzak durmak istesekte ,toplum olarak beslenme alışkanlıklarımız bizi ister istemez ''bu nefis böreklere''doğru çekmektedir.

Şimdi gelelim bu gün ki böreğimize, zamanla yarışanlar için tava içinde ve ocak üzerinde kısa sürede bir börek hazırlıyalım. Eğer buzdolabınız da hazır bir iç malzemeniz de varsa sadece 4 ad hazır yufka ile hazırlıyabilirsiniz.

Hepinize kolaylıklar diliyorum.

  • MALZEMELER:
  • 30 cm çapında döküm tava içindir.
  • 4 ad hazır yufka
  • SOS:
  • 125 gr eritilmiş tereyağ yada margarin
  • 1 orta boy kahve fincanı zeytinyağ
  • 200ml süt
  • 3 ad yumurta
  • İÇ MALZEMESİ:
  • 800 gr ıspanak
  • 2 ad orta boy kuru soğan
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağ
  • Tuz
  • Karabiber
  • YAPILIŞI:
  • Soğanları küçük doğrayın ve bir tavaya zeytinyağ ile birlikte alarak kavurun.
  • Yıkayıp irice doğradığınız ıspanakları ekleyin.
  • Tuzunu ve karabiberini ekleyerek bir taşım kavurun ve ateşten indirin.
  • Bir kaseye alarak ılık hale getirin.
  • SOS:
  • Bir kase içinde bütün malzemeleri karıştırın.
  • BÖREĞİN HAZIRLANIŞI:
  • Yufkanın tekini masaya serin ve üzerine sos gezdirin.
  • Yufkanın alt kısmını 4 parmak kalınlığında içe kapatın.
  • Bu kısma ıspanak harcını koyarak rulo sarın.
  • Bütün yufkaları aynı şekilde hazırlayın.
  • Tavanızı zeytinyağ ile yağlayın.
  • Börekleri önce gül şekli vererek ,diğerlerini de etrafına sararak tava boyutunda çevirin.
  • Ateşinizi kısık hale getirin ve tavanın üzerini kapatarak böreği pişirmeye başlayın.
  • Alt kısmı piştikten sonra böreğinizi ters çevirin ve üzerini kapatmadan diğer tarafını da pişirin.
  • Böreğiniz piştikten sonra ılık hale gelince dilimliyerek ikram edebilirsiniz.
  • Afiyet olsun.
  • Sevgiyle...