Merhabalar sevgili dostlar,

Bu haftanın bir diğer konuğu,yine kış sebzeleri içinde çok sevilen ve bir çok çeşiti ile de mutfaklarımıza sıkça konuk ettiğimiz ISPANAK..

Vitaminler açısından çok zengin olan,içinde bulunduğu besin değerleri açısından sağlığa oldukça faydalı olan ISPANAK'ı, çok az pişirerek tüketmenizi ve piştiği gün taze taze tüketilmesini öneririm.

Eğer ki salata olarak tüketebiliyorsanız da tam manası ile içinde bulunan A-C-D ve K vitaminlerinin yanı sıra demir, iyot, potasyum, sodyum, bakır, çinko, lutein, kalsiyum, protein ve folik asit olarak size geri dönecektir.

Düşük kalorili olması ve lif açısından bolca zengin olması da diyet yapmak isteyenler için idealdir.

Biz bugün ıspanak ve mantarı fırın makarna içerisin de kullanacağız.hem doyurucu hemde zengin vitaminler sayesinde de sağlığımıza katkı sağlayalım.

Tek bir yemekle de bir öğünü hazırlamış olacağız.

Hepinize kolay gelsin.

MALZEMELER:

• 1 paket kepekli spagetti

• 500 gr ıspanak + 1 ad kuru soğan +1 yemek kaşığı zeytinyağ

• 400 gr mantar + 50 gr tereyağ

BAŞAMEL SOS:

• 4 yemek kaşığı un

• 100 gr tereyağ

• 4 su bardağı süt

• 1 ad yumurta 

• Tuz + Karabiber + muskat

ÜZERİNE:

• 1 su bardağı kaşar peyniri rendesi

HAZIRLANMASI:

• Ispanakları güzelce yıkayıp suyunu süzdükten sonra doğrayarak süzgeçe alın.

• Kuru soğanı küçük doğrayın ve tavaya alın.

• Zeytinyağ ilavesiyle kavurmaya başlayın.

• Yumuşayan soğanlara ıspanakları ekleyin ve 1-2 dakika çevirdikten sonra ocaktan indirin.

• Ayrı bir tavada tereyağını eritin.

• Temizleyip halkalar halinde doğradığınız mantarları kızgın haldeki tereyağına bırakın ve suyunu bırakmadan yüksek ateşte çevirin.

• 5 dakika mantarlar için yeterlidir.

• Kavrulan mantarları ıspanakla birleştirin.

• Tencerenize bolca su alarak kaynatın.

• Kaynayan suya az tuz ekleyin ve makarnayı 8 dakika haşlayarak soğuk sudan geçirin.Güzelce süzdürün.

• Makarnayı hazırladığınız ıspanaklı ve mantarlı karışım ile harmanlayın.

• Bu arada başamel sosu da hazırlayalım.

• Tereyağı eritin.

• un ekleyerek unun kokusu çıkana kadar kavurun.

• Azar azar sütünü ilave ederek hızlıca karıştırın topaklar oluşmasın.

• Sosunuz boza kıvamı alınca ateşten indirin ve ılık hale gelmesini bekleyin.

• Yumurta,tuz,1 çay kaşığı karabiber,1 çay kaşığı muskat rendesi ekleyerek güzelce çırpın.

• Başamel sosu da makarmaya ekleyin ve hepsini birlikte karıştırın.

• Büyük boy dikdörtgen borcamınızı yağlayın ve eşit olacak şekilde yerleştirin.

• Üzerine kaşar peyniri rendesi gezdirin.

• 180 derece de ısıtılmış fırında takribi 10 dakika (üzerinin kızarması yeterli olacaktır) pişirin.

• Bir tepside bir çok lezzeti ve vitamini barındıran yemeğiniz sofraya gelmeye hazır.

• Afiyet olsun.

• Sevgiyle..