Kitap Dünyası

Kardeşim Turuncu Balık

Buket Çetin’in Kanes Yayınları Çocuk Edebiyatı Yarışması’nda birincilik alan Kardeşim Turuncu Balık adlı eseri. Kanes Yayınları’ndan çıktı.  Erdem'in dünyasında her şey ya siyah ya da beyaz; ya iyi ya da kötü. Bunun dışında kalan her şey onun için kafa karıştırıcı. Otizmli olmak, Erdem'in arkadaş edinmesini, insanlarla göz teması kurabilmesini ve sıradan bir hayat sürdürmesini zorlaştırıyor. Her sabah, en basit işleri yaparken bile çaba sarf etmesi, sınıfta onu anlamayan arkadaşlarıyla baş etmesi ve günü kazasız belasız atlatması gerek.Ama bir gün, mahalleye yeni taşınan gizemli bir yabancının gelişiyle her şey değişiyor. Asık suratlı ihtiyar Hulusi Bey kimseyle konuşmuyor, çevresiyle ilgilenmiyor ve evinden nadiren çıkıyor. Herkes bu yabancının neyin peşinde olduğunu merak ederken, bir sabah, Erdem'i onun evinde görüyorlar! Erdem'in ablası Gizem ve arkadaşı Sude, bu ikilinin arasında gelişen tuhaf arkadaşlığı şaşkınlık içinde izliyorlar. İhtiyar Hulusi Bey'in hayat hikayesi ne? Bu mahalleye neden taşındı? Ve en önemlisi, Erdem'in dünyasındaki diğer renkleri de keşfetmesine yardımcı olacak mı?

İslam Dünyası Fikri

Cemil Aydın’ın Araştırma türündeki eseri   Hasan Aksakal çevirisi ile Alfa Yayınları’ndan çıktı.  Küresel Bir Entelektüel Tarih Çalışması olan İslam Dünyası fikri ile ilgili birkaç önemli görüş şu şekilde : “ İslam Dünyası Fikri özgün ve önemli bir kitap.

Cemil Aydın, modernliğin hem Müslümanların dünyadaki evrensel rolleri üzerine kendi algılarını, hem de onların dünyadaki yeri üzerine bizim algılarımızı nasıl şekillendirdiğini görmek için evrensel bir mercek sunuyor. –III. Edmund Burke

Cemil Aydın, “İslam dünyası”na bakış açımızın nasıl oluştuğunu ve geliştiğini sorguluyor ve bu ifadenin günlük söylemlerimizdeki önemine nasıl kavuştuğunu bizlere gösteriyor. Sekiz muhteşem bölümde, belirli bir tarihsel ve siyasal çerçevede İslamı bir kültür ve uygarlık geleneği olarak ele alıp, İslam dünyasının anahatlarını çiziyor.  –Ebrahim Moosa” Bu başarılı eseri mutlaka okuyun.

Horasan Şehidi

Türklerin İslamiyetle Tanıştığı Asrın Romanı  Horasan Şehidi Kapı Yayınları’ndan çıktı.

İnsan mı hakikati arar? Yoksa hakikat mı insanı? Üç bin yıl evvelinin Orta Asya'sını konu edinen "Bozkırın Sırrı" romanı ve Kerbelâ Vakası'nı anlatan "Aşkın Şehidi, Aşkın Elçisi, Aşkın Secdesi" üçlemesinden tanıdığımız Ahmet Turgut, bu kez Türklerin İslâmiyet'le tanıştığı asra götürüyor bizi.

Beş bölümden oluşan romanın ilk kısmında Türk ve İslam tarihini şekillendiren başat hadiseleri yorumlayan yazar, ikinci bölümden itibaren bizi asıl hikâyeyle baş başa bırakıyor.

Türkler ve Emeviler arasında geçen hayli kanlı mücadelelerin ve Abbasi İhtilali'nin hemen sonrasında gerçekleşen Talas Savaşı'nın nasıl bir zihin-gönül ikliminde yaşandığını merak edenler, alanında ilk olan bu romanı mutlaka okumalılar…

Kim Kimdir ? 

Gizem Fidan 

 İstanbul’da doğdu. 3 yaşından itibaren Tan Sağtürk Bale ve Dans Akademisi'nde aldığı klasik bale eğitimine dokuz yaşında Pera Güzel Sanatlar Akademisi'nde piyano eğitimiyle devam etti. O senelerde Atatürk Kültür Merkezi'nde açılan İstanbul Senfoni Orkestrası Çok Sesli Çocuk Korosu sınavlarını kazandı. Koroda aldığı ses eğitiminin yanı sıra, Pera Güzel Sanatlar Akademisi’nde modern dans eğitimi aldı. Harbiye TRT Binası'nda bulunan TRT Gençlik Korosu'nun sınavlarını kazandı, yaklaşık 6 yıl boyunca korist olarak sahneye çıktı. Kadıköy Süreyya Operası, Cemal Reşit Rey Konser Salonu, Haliç Kongre Merkezi gibi yerlerde farklı ülkelerden korolarla sahne aldı, yarışmalara katıldı. London College of Music'in piyano sınavlarına girdi, pekiyi dereceyle sertifikalar aldı. Spora olan merakı nedeniyle farklı branşları denemesine rağmen tenis tutkusu ağır bastı. Darüşşafaka Spor Kulübü Yaz Okulları'nda tenis eğitimi almaya başladı, yaklaşık 5 yıl boyunca lisanslı olarak tenis oynadı. Yoğun bir sınav hazırlık sürecinin ardından İstanbul Teknik Üniversitesi’nin İngilizce Fizik Mühendisliği bölümünü kazandı. Üniversitede İngilizce hazırlık eğitimine devam ederken küçükken her sabah evdeki herkese gazete okuyarak, tartışma programlarını izleyerek dahil olmayı hayal ettiği meslek gruplarından gazetecilik, moderatörlük ve sunuculuk için adım atmaya karar verdi. Bunun üzerine Başkent İletişim Bilimleri Akademisi’nde eğitim aldı. İstanbul Teknik Üniversitesi’ne devam ederken okul bünyesindeki İTÜ Radyosu Kültür ve Sanat Birliği’nde yarı zamanlı olarak çalışmaya başladı. Okulda bulunan bilim, sanat, uzmanlık ve sporla ilgili yaklaşık 300 öğrenci kulübünün haberlerini derleyip, “İTÜ Kültür ve Sanat Birliği Yayını” adıyla sundu. Bir dönem İTÜ Radyosu’nda üniversite etkinliklerine dair haberleri hazırlayıp sundu. İTÜ’de protokol katılımlı etkinliklerde moderatörlük ve sunuculuk görevlerini üstlendi. 2016'da İTÜ Çekirdek Girişimcilik Merkezi’nde ödüle layık görülen, İTÜ Teknokent merkezli internet televizyonunda 4 yıl boyunca haber içerikleri hazırlayıp, sundu. Galatasaray Üniversitesi'nde Fransızca dil eğitimi aldı. İstanbul Teknik Üniversitesi'ndeki ilk bölümü olan İngilizce Fizik Mühendisliği bölümünden geçiş yaparak İstanbul Teknik Üniversitesi İngilizce Tekstil Mühendisliği bölümünden mezun olmuştur. Kısa bir yayın hayatı olan Olay TV’de mesleğe ilk profesyonel adımını attı. Şu anda kendi Youtube kanalında farklı bilimsel ve teknolojik içerikler üretiyor, piyano videoları paylaşıyor. Gizem Fidan çok yönlü yeteneği, çalışkanlığı, kendine özgü sunum tarzı gibi özelliklerinin yanında pozitif enerjisi, ışıltısı ve güzelliğiyle de dikkat çekmektedir. Gizem Fidan tüm bu nitelikleriyle gelecekte de adını sıkça duyacağımız çok önemli bir isimdir.

Çiğdem Günal 

Çiğdem Günal 19 Temmuz’da İstanbul’da dünyaya geldi. İlkokulu ve ortaokulu Bursa’nın Yenişehir ilçesinde bulunan Aydoğdubey ilköğretim ve ortaöğretim okulunda okudu. Lise eğitimine yine Yenişehir’de devam ederek Ertuğrul Gazi Anadolu Lisesi’nden mezun oldu. Üniversite eğitimini Marmara Üniversitesi İktisat Fakültesi’nde tamamladı. Çiğdem Günal lise ve üniversiteyi dereceyle bitirmiştir. Ardından yine Marmara Üniversitesi’nde İnsan Kaynakları Yönetimi üzerine yüksek lisans yaptı. Aynı zamanda Dialog Anlatım ve İletişim merkezinde spikerlik ve diksiyon dersleri aldı. Meslek kariyerine ilk olarak okuduğu bölümden dolayı özel bir bankada kurumsal bankacılık alanında çalıştı. Küçüklüğünden beri hayalini kurduğu spikerlik ve sunuculuk mesleğini yapmak için gerekli eğitimlerini alarak spikerlik kariyerine Beşiktaş Tv (BJK TV) ile adımını attı. 2016-2017 yıllarında orada yer aldı. Beşiktaş Tv’de çeşitli programların ve haber bülteninin sunuculuğunu üstlendi. 2017 yılında Beşiktaş Tv’den ayrılarak Katar’a yerleşti. Yaklaşık üç yıl boyunca meslek kariyerine ara vererek Katar’da yaşadı. 2020 yılında Türkiye’ye dönerek Tivibu Spor kanalında çalışmaya başladı. Tivibu Spor’da hafta içi her gün yayınlanan haber bültenlerinin sunuculuğunu yaptı. Aynı zamanda ‘Her Gün Spor’ isimli programda da yer alarak birçok konuğu ağırladı. Günal günümüzde hala Tivibu Spor kanalındaki meslek kariyerine devam ederek Haberler, Ana Haber ve Her Gün Spor isimli programların sunumunda yer almaktadır. Çiğdem Günal özellikle son dönemde özel röportajlarıyla da dikkat çekmektedir. Okan Buruk Başakşehir’den ayrıldıktan sonra ilk özel röportajını Çiğdem Günal ile yapmıştır. Çiğdem Günal mesleğe dair yeteneği , çalışkanlığı , kendine özgü sunuculuğu gibi özelliklerinin yanında pozitif enerjisi ışıltısı ve güzelliğiyle de dikkat çekmektedir. Çiğdem Günal tüm bu nitelikleriyle gelecekte de adını sıkça duyacağımız çok önemli bir isimdir. 

Şeyma Toy

Şeyma Toy. İstanbul’da Dönüşüm Yaşam Koçluğunun kurucusudur. Atalarından genler vasıtasıyla aldığı yeteneği ile Kanada ve Azerbaycan’da aldığı eğitimlerle kendi serüvenini başlattı. 100’den fazla eğitim aldıktan sonra özellikle Bioenerji ve Spiritüel Rehberlik alanında insanlarda ruhsal ve fiziksel şifaya vesile olmaktadır. Şeyma Toy Bioenerjiye dair şunları ifade etmektedir : “Bioenerji Özellikle Amerika, İngiltere, Japonya, Çin, Rusya, Azerbaycan, Kazakistan, bazı Avrupa ülkeleri ve Arap ülkeleri gibi birçok ülkede hastanelerde tamamlayıcı tıp alanında yardımcı olmak için kullanılır. Son dönemlerde ülkemizde de fazlasıyla yaygınlaşmıştır. Tabii bu anlamda bioenerji şifasını iyi anlamak gerekir. Bioenerji kişinin bedenine, enerji meridyenlerine, aurasına ve çakralarına aktarılan yüksek frekanslı bir enerji uygulamasıdır. Hayatımızdaki sıkışıklıkların arasından dinginliğe ulaşmanın yolu doğal şifa kaynağı olan bioenerjiden geçmektedir. Yüz yüze ya da uzaktan şifa çalışması şeklinde yapılan bioenerji seansları kişilerin arınmasında çok etkilidir. Hepimizin karşılaştığı gün içi yoğun stres, insan ilişkilerinde yaşadığımız iletişim problemleri, ruhsal ve fiziksel birçok problem için tavsiye edilen şifalanma yöntemidir. Birçok fiziksel rahatsızlıkta tamamlayıcı tıp alanında destekleyici olan ve başta kanser olmak üzere siroz, bel fıtığı, boyun fıtığı, rahim hastalıkları, üst solunum enfeksiyonları, astım, alerjik astım, panik atak, kronik yorgunluk, bağırsak sorunları, migren, baş ağrısı, işitme problemleri, psikolojik rahatsızlık ve birçok rahatsızlığa doğrudan çalışmaktadır. Bunun dışında bulunduğumuz ortamın enerjisinin temizlenmesi içinde mekan temizleme çalışması yapılmaktadır. Maalesef son dönemlerde gelişen bir alan olmakla beraber Türkiye’de verilen yetersiz eğitimlerle kişiler bioenerji sertifikası alıp bu yolculukta yanlış çalışmalar yapabiliyor. Danışanlarımızdan aldığımız en sık sorunlardan biri bu alanda eğitim almış kişilerden alınan seansların başarısızlıkla sonuçlandığı üzerine oluyor. Tabii ki bu bizim tasvir etmediğimiz bir gerçek. Çünkü bu çalışmalarda kişi kendinde var olan negatif enerjiyi temizleyebiliyor olmalı ve danışanlara en doğru teknikle seansı uygulamalı. Bu kadar hassas çalışmalarda uzun süre kişinin kendi üzerinde çalışıp kendini birçok alanda geliştirmesi ve pratik yapması gerekir. Bilgi ve tecrübe eksikliği sorunun kaynağını bulmada ve dönüştürmede yetersiz kalıyor. Doğru tespit yapıldığında en az 4 seans ortalama 8 seans yapılmalıdır. İlerlemiş rahatsızlıklarda daha da uzun sürebilir.” Şeyma Toy bu alandaki yeteneği , çalışkanlığı , kendine özgü bioenerji teknikleri gibi özelliklerinin yanında pozitif enerjisi , ışıltısı ve güzelliğiyle de dikkat çekmektedir. Şeyma Toy tüm bu nitelikleriyle gelecekte de adını sıkça duyacağımız çok önemli bir isimdir.  

Ayşe Naz Tozar

4 Şubat 1995 'te İstanbul'da doğdu. 3 Kız Kardeşin en küçüğüdür. İlköğrenimini  Fevziye Mektepleri Vakfı Özel Ayazağa Işık İlköğretim Okulun' da aldı. Okul takımında yaklaşık 6 sene voleybol oynadı. Lise hayatında üniversite hazırlık çalışmaları nedeni ile voleybol kariyerini devam ettiremedi. Sabancı Anadolu Lisesinde eğitim gördü. Üniversite eğitimi için  Bilgi Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler bölümünü tercih ederek başarıyla mezun oldu. Üniversite döneminde ; Lojistik , Sanat Atölyesinde satış görevlisi , kütüphane görevlisi , Etkinlik -festival düzenleme gibi pek cok farklı işlerde , alanlarda faaliyet gösterdi.  Üniversitede okurken Başkent İletişim Akademisinden Spikerlik ve Sunuculuk eğitimi aldı. 5. sınıftan beri hayalini kurduğu spikerlik mesleğine de ilk adımı bu kursa yazılarak atmış oldu. 2017 yılında DYG grubunda 1 aylık staj, Sports Tv 'de sertifika programi, Tiyatro kursları aldı. Staj ve sertifika programları kısa vadeli , hem kişisel gelişimine  hem de iş ağına katkıda bulunmak için gerçekleştirdiği eylemlerdi. 1 yılın sonunda Ali Koç 'un Fenerbahçe başkanlığına seçildiği yıl;  Genel Müdürlüğünü Tunç Elibol ve Medya Grubu Danışmanlığını Övgü Doğan’ın yaptığı Fenerbahçe Tv’de çalışmaya başladı.  1 yıl stajyer olarak çalıştı. FBTV'de kendisini kanıtlaması gereken bir sürece girdi.  6 ay kalem çalıştıktan sonra ( dudak pratiği ) perfore okumaya başladı .  Sadece burada perfore de okumadı. İşin mutfak kısmında Montaj , muhabirlik , haber yazma, deşifre , içerik üretme gibi birçok çalışma yaptı.  Ardından Tunç Elibol ; ilk programı Tribün Kamerası ile Ayşe Naz Tozar’a ekranda şans verdi. İlerleyen zamanlarda Maça Doğru programı ile maç günleri taraftarların konuk olduğu interaktif bir program ile FBTV'de ekranlarda olmaya devam etti. Kendini daha çok kanıtlayabilmek için ; kendi programı olan Sporun Yıldızları adlı bir program yaptı ve onu sundu. Tüm bunlar gerçekleşirken FBTV'de dolu dolu güzel dostluklar, anılar biriktirdiği 2 yılı geçti . Fenerbahçe gibi büyük bir camiada iş hayatına başlamış olmanın, çalışmanın gururu çok başka olsa da farklı yerlerde çalışıp kendine yeni deneyimler katması gerektiğini biliyordu. Yeni bir yola girme vakti gelmişti... Tv 100’de çalışmaya başladı. Ayşe Naz Tozar aklaşık 4 aydır Tv 100’de gece bültenlerini sunmaktadır.   Ayşe Naz Tozar bu mesleğe dair yeteneği , çalışkanlığı , kendine özgü sunum yeteneği , haberci yönü gibi özelliklerinin yanında pozitif enerjisi , ışıltısı ve güzelliğiyle de dikkat çekmektedir. Ayşe Naz Tozar tüm bu nitelikleriyle gelecekte de adını sıkça duyacağımız çok önemli bir isimdir.