Günümüz de en çok tüketilen yiyecekler zincirine fast food'ları ilk sıralar da görebiliriz.Sağlığa faydalıdır yada zararlıdır tartışmaları söylene dursun,bu yiyecekler özellikle gençlerin en çok tercih ettikleri mekanlar arasında

Pek çok çeşidi ile bizlere sunulan HAMBURGER'in dünya da ilk kez nasıl çıktığını hiç duydunuz mu?Amerika olarak bilinse de aksine ilk olarak Orta Asyalı Tatar toplumundan çıkmıştır.

Daha kıvvetli olmak adına çiğ et tüketen Tatar savaşçılar,zaman içerisin de etleri atlarının eyerlerine koyarak ,atın sıcaklığı ile pişmesini sağlamışlardır.Daha sonra tuz,biber ve soğanla birleştirerek yemeye başladılar.

19.yüzyılda Hamburg'ta yaşayan bir tüccarın Orta Asya gezisi sonucu ,Tatarların pişirdiği bu eti farkederek,memleketine döndüğünde Hamburger Bifteği

olarak sunmasıyla da Almanyanın Hamburg şehrinde başlayan serüven,Almanların Amerikaya göçleriyle de oraya taşınmıştır.Böylelikle de Hamburger Amerikanın merkezine oturmuştur.

Islak hamburger ise bir tesadüf sonucu olup,sevilmesi üzerine domates salçası ile ıslatılarak hazırlanmaktadır.

İşte sizler için tarifi..

  • MALZEMELER:
  • 4 ad hamburger için
  • KÖFTESİ İÇİN:
  • 350 gr dana kıyma
  • 1 ad yumurta
  • 2 yemek kaşığı galeta unu
  • 5 dal maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • SOS:
  • 5 ad domates (orta büyüklükte)
  • 3 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı acılı ketçap
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağ
  • Tuz - Karabiber
  • YAPILIŞI:
  • Köfte malzemelerini bir kaseye alın ve güzelce yoğurun.
  • 4 eşit parçaya bölerek yuvarlak köfteler hazırlayın.
  • Döküm tava da iç kısmı yumuşak dış kısmı tam pişmiş olarak kızartın.
  • SOS İÇİN:
  • Domatesleri rendeleyin.
  • Sarımsakları az tuz ile havanda dövün.
  • Tavanıza Bütün malzemeleri alarak orta ateşte kaynatın.
  • Hamburger ekmeklerini  enlemesine ortadan ikiye kesin.
  • Ve sosa batırın.
  • Arasına köfteyi yerleştirin.
  • Köfteleri pişirdiğiniz tavaya yağlı kağıdı ıslatarak yerleştirin ve hazırladığınız hamburgerleri buraya alınız.
  • Üzerlerini bir kapak ile kapatın.Ve 1-2 dakika bekleterek yumuşatın.
  • İşte istenen ıslak hamburgerler ikrama hazır..
  • Hepinize afiyet olsun.
  • Sevgiyle...