Merhabalar ,

Türk Mutfağının geleneksel çorbası hangisi deseler sanırım aklımıza hemen ''İŞKEMBE ÇORBASI ''gelir.

Tekmili bol denilerek sirkesi sarımsağı ve biberi ile kaynar halde içtiğimiz şifa kaynağıdır.

16.yüzyıldan sonra Saray Mutfağına giren işkembe çorbası.sabah öğle akşam yani günün her saati içilebilir.

İşkembe ile yapılan dünyada da bir çok yemek çeşidi vardır.bizde de bir çok yöremizde işkembe ile pişirilen bir çok yemek bulunmaktadır.

Ama en sevileni derseniz tabi ki ''ÇORBASIDIR''Terbiyelisi,terbiyesizi,tuzlaması,iri kıyımı ve ince kıyımı olarak hangisini seviyorsak onu tercih ederiz.

Ve genellikle de gecenin bir vakti dış mekanlarda içeriz.

Haydi gelin bir sefer de evimizin mutfağında nefis bir Terbiyeli İşkembe Çorbası hazırlıyalım.

MALZEMELER:

1,5 kg dana işkembe

2 lt su

Tuz

TERBİYESİ:

1 yumurta sarısı

1 ad limonun suyu

3 yemek kaşığı un

1 su bardağı su 

ÜZERİNE:

Sarımsak

Sirke

SERVİS ESNASINDA:

1 yemek kaşığı tereyağ

Kırmızı toz biber

YAPILIŞI:

İşkembeyi temizlenmiş olarak alsanız bile tekrar üzerini bıçak sırtı ile kazıyın ve bolca yıkayın.

Bir kaseye sıcak su doldurun ve sirke ekleyerek işkembeyi 1/2 saat bu suda bekletin.

Daha sonra tekrar güzelce yıkayın ve küpler halinde doğrayın.(çok küçük olmasın çünkü pişerken küçülecektir)

Düdüklü tencereye kestiğiniz işkembeleri ve suyunu tuzunu ekleyerek orta ateşte 1 saat pişirin.

Bu arada terbiyesi için bir kase içinde malzemelerin hepsini karıştırın.

Bir çorba kasesine sarımsağı rendeleyin ve sirke ile karıştırın.

İşkembemiz pişince tencereye boşaltın ve yavaş yavaş terbiyesini ekleyerek karıştırın.

Orta ateşe alın ve bir taşım daha kaynatın.

Servis tabağına alacağınız çorbanıza önce sarımsaklı sirke daha sonra kızdırılmış tereyağında kırmızı biber gezdirin.

Hepinize afiyet olsun.

Sevgiyle...