Samsun Belediye Zabıtası'nın başlattığı gençlere yönelik uygulamalar herkesi hayretler içinde bıraktı.

İran'ın uyguladığı baskı rejiminin nasıl tepki gördüğünü anlayamamak ve neredeyse İran rejiminin uygulamalarını çağrıştıran zabıtanın tutumu anlaşılır gibi değil!?

Türk insanının çoğunluğu muhafazakâr bir tutum içindedir. İnancımız ve Türk aile yapısı geleneği, toplumsal düzenimizin kilometre taşlarını oluşturmaktadır.

AB ülkelerinin duyduğu endişe gibi, ülke insanımızın çoğunluğu da AKP iktidarını endişe ile izliyor ve tam olarak güvenemiyor. Bu iktidarın, gerçekten muktedir olduğu bir dönemde, İran rejimi gibi baskıcı rejimlere özeneceği noktasında ciddi endişeler var.

Bu endişeleri kuvvetlendirici bazı münferit olaylar, kaygıların haklılığına zemin hazırlamaktadır.

Toplumun önünde, bir parkta masumane oturan gençlerin üzerinde baskı kurmaya kalkışmak hiçbir mantığın kavrayabileceği bir davranış biçimi değildir.

Belediye topluma bir fayda ve bir katkı çabası içindeyse lise ve ortaokullara kadar yaygınlaşan uyuşturucu kullanımını engelleyici tedbirleri alma yolunda mesaisini yoğunlaştırsın.

Avrupa ve Amerika gençliği uyuşturucunun pençesinde!?

Bizim gençliğimizi de bu tehlike beklemektedir.

Belediyelerin ve Emniyet birimlerinin bu konuda hassas olmaları ve gerekli önlemleri almaları gerekir.

Bu önlemler sadece kamu kurumlarının çabasına da bırakılmamalı ve sivil toplum örgütleri de gençliğimizin kurtarılması yönünde ellerini taşın altına sokması gerekir.

Cinsel tercihler ferdin bireysel özgürlüğü ile ilgili mevzulardır ve kamunun müdahale alanının dışına çıkarılmıştır.

Kamu üzerine vazife olmayan konulara böyle müdahale ederse, toplumsal huzursuzluk kaynağı olur.

Hikmet akılda değil, fakat aşktadır.

Andre Gide