Eskiden eş dost ziyareti yapılırdı, Şimdi bakıyorum da İnsanlar, bir birine, gitmeye üşeniyor. 

İşten eve gelen, fırsat buldu mu bilgisayara koşuyor. Bir kapanıyor. O kapanış oyun mu oynuyor, yoksa sosyal paylaşım sitelerinde mi geziniyor belli değil. 

Farkında mısınız? İnsanlar gittikçe yalnızlaşıyor. Eskiden eş dost ziyareti yapılırdı. Şimdilerde ise ziyaretleri, unutur olduk. Ama sanal deyince curcuna gibi işte bunun farkındayız.  Sanal ikinci bir dünyamız oldu.. Hiç görmediğimiz akrabalar bile orada Düğün bayram fotoğraflarını paylaşmışlar,  akşam ne yediği yemekleri bile görüyoruz.

Gerçekten bu sanal bir âlem, dövüşeni mi arıyorsun, kavga eden mi?  Mübarek filozoflar dünyası ellerine alıp, bir kitap alıp okumuyorlar ama bir paylaşımları var göreceksin, dersin bunlar Filozof. 

Ben teknolojiye karşı değilim, ama aşırısı da hastalık. İnsanın vaktini sömürüyor. Bir şey araştırmak için bilgisayarın başına bir oturuyorsun. Bir daha kalkamıyorsun.  Araştıracağın, bilgiyi unutuyorsun. 

Kitap okuma oran da, iyice düşmüş Koca Türkiye de kitap okuma oranı %2 ... Bakın, İnternetten vakit bulup ta iki satır kitap bile okuyamıyorlar. Geçende bir baktım da, İnternette gezinenlerin çoğu oyun odalarında. Sanki kumarhane.  Salonlar kurulmuş masalar oyuna hazır. Oynayacak müşteri bekliyor. Birde,  salon sahipleri var aman Allah sanki fabrikatör. Ne çalım,  ne çalım. ve vaktin ne kadar çabuk tükendiğinin farkına bile varmıyorsunuz. Güzelim zamanımız boşu boşuna ölüp gidiyor. .taa ki gece yarılarına uykusuz geçen bir ömür..