Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nü, asfaltlama nedeniyle 2 şerit hariç trafiğe kapattılar. Millet 15 Temmuz/Boğaziçi Köprüsü’ne hücum etti. Orası da FSM gibi felç oldu, vatandaş gideceği yere en az 2 saatte gidebildi. Diyeceksiniz ki, kuzeyde Yavuz Sultan Selim (YSS) Köprüsü var, bugünler için yapıldı. Gidin biraz fazla sürün, oradan geçin. Ne mümkün, YSS’nin, her iki taraftan da İstanbul trafiğine yakın bağlantı yolları yapılmamış, köprü, öyle açılmış... Yani yaşanan durum, YSS Köprüsü’nün işe yaramadığını kanıtlıyor. Ne Anadolu ne de Avrupa tarafından İstanbul sistemine girebiliyorsunuz.

Şimdi halk arasında bir haber yayıldı... “İstanbul halkı, İmamoğlu’na oy verip, seçtiği için cezalandırılıyor..” diye. Bir tarihte Özal ile,  onun arabası ile Ankara’ya gidiyoruz. Özal/ANAP yıllarca, bitirilmeyen Ankara-İstanbul Tem Otoyolu’nu bitirmiş (bu vesile ile Bayındırlık Bakanı, Dostum Sefa Giray’ı minnet ve rahmetle anıyorum), hizmete açmış, yağ gibi sürüyoruz. Bolu civarında yol durdu, kilometrelerce sıra, yolu kapatmışlar, tek tarafı, bidonlarla, gidiş-geliş şeklinde sıkıştırmışlar.. Polisler, Özal’a yol açmak için seferber oldular. Turgut Bey’in yüzü değişti, çok kızdı. Arabanın telefonundan, Karayolları Genel Müdürünü direkt aradı. Bizim, Anavatanlı arkadaşlar bilirler, Turgut Bey kızdı mı “Bak Gözüm” çok kızdımı da “Bak iki gözüm” derdi. Bunun dışında ağzından başka farklı, kötü söz duymadım. Genel Müdüre “Bak, iki gözüm, ben yıllarca bitirilmeyen, kazalara, vatandaşıma çile çektiren yolu yaptım. Vatandaşı rahat ettirdim, sen ne hakla, milletime zülüm ediyor, yolu kapatıyorsun, kim bu kararları, düşüncesizce veriyor” diye köpürdü. “Ben biliyorum yol yeni daha bakıma ihtiyacı yok, alternatif bulmadan nasıl yolu kapatırsın” dedi. Esasen bir hafta sonra, Genel Müdür görevde değildi. Vazifeden alınmıştı... 

İstanbul’da vatandaşa yaşatılan bu eziyet, dünyanın ilk 10 ekonomisine girmeyi hedefleyen Türkiye’ye yakışmıyor. Zaten İstanbul’un trafiği bitmiş, felç olmuş, bir de siz buna benzin döküyorsunuz. Alternatifi bul, yolu öyle tamir et. 

Yoksa, İmamoğlu’nu seçtikleri için İstanbul halkına zulüm yapılıyor laflarına inanacağım geliyor...