Kitap Dünyası 

 

İNSAN ODAKLI LİDERLİK

Sesil Pir ve Sinan Canan’ın İnsan Odaklı Liderlik adlı eseri Tuti Kitap’tan çıktı. Pir ve Canan, bu güçlü ve zihin açan kitapta insan odaklı liderliğin gücünü etkileyici bir biçimde ortaya koyuyor. Kitap tanıtım bülteninde farklı önemli isimlerin kitaba dair görüşleri ise şöyle : “ 

Bir çırpıda, hatta ışık hızında okudum ve güneşin yanına gitmiş kadar aydınlandım! Biz liderlerin kurumsal dijitalleşme, teknoloji, yeni yöntemler, hızla değişebilmek sularında da yüzmeye çalışırken esas girmemiz gereken okyanusun “insan” tabiatında olduğunu hatırladım. Kurumsal hayat, ruhsallık, psikoloji, kadim kültürümüz ve bu gibi unsurların hepsinin en son bilimsel gelişmeler ışığında aynı potada eritildiği harika bir lezzet, müthiş faydalı bir kitap…

Özlem Denizmen

Doğuş Otomotiv Yönetim Kurulu Üyesi, girişimci iş kadını, sivil toplum lideri.

Cebinde Mucize Yarat kitabının yazarı.

Hayatımızda aktif zamanımızın çoğunu çalışarak geçiriyoruz. Yaratılışımızın belki de tek gayesi önce kendimizle tanışıp değerlerimiz için yaşamakken, yani “insan” olabilmeye çalışmakken, materyal önceliklerimizle hayatımızın çoğunu işimizde harcıyoruz maalesef. Farkında olmadan en zor yolu deniyoruz sürekli. Bu kitap; öncelediğimiz şey değerlerimiz ve insan olabilmek olduğunda her şeyin ne kadar kolaylaşacağını anlatan, çok farklı bir kitap. Kütüphanemde en ulaşılabilir yerde duracak ve her takıldığımda danışmanım olacak.

Erden Timur

NEF İcra Kurulu Başkanı, avukat ve iş insanı.

En iyi liderlerin hem aklı hem kalbi harekete geçirenler olduğu artık kabul edilmekte. Bilimsel veriler bu çalışma şeklinin verimliliği ve katma değeri arttırdığını, kaliteli iş gücünü elde tutma oranını yükselttiğini ve daha da önemlisi mutlu çalışanlar yarattığını göstermekte. Pir ve Canan, bu güçlü ve zihin açan kitapta insan odaklı liderliğin gücünü etkileyici bir biçimde ortaya koyuyor. Ziyadesiyle tavsiye ederim.

James R. Doty, M.D.

Kurucu ve Direktör, Şefkat ve Hayırseverlik Araştırma ve Eğitim Merkezi, Stanford Üniversitesi.

Nöroşirurji Profesörü, Stanford Üniversitesi Tıp Fakültesi.

New York Times – Çok satanlar listesinden Sihir Dükkânı: Bir Beyin Cerrahının Beynin Gizemlerini ve Kalbin Sırlarını Keşfetme Arayışı adlı kitabın yazarı.

Bireyler, organizasyonlar ve topluluklar açısından çalışmanın büyük öneme sahip olması geleceğin çalışma anlayışının insan odaklı olmasını gerektiriyor. Bu kitap insan odaklı liderliğin önemini ortaya koyan ve organizasyonların bu çok ihtiyaç duyulan değere kucak açacak bir vizyon çizmesini sağlayan paha biçilemez bir kaynak.

John W. Budd

Profesör, Endüstri İlişkileri LandGrant Vakfı Başkanı, Minnesota Üniversitesi.

Çalışma Düşüncesi (The Thought of Work) kitabının yazarı. “ Bu başarılı eseri mutlaka okuyun.


Nur İçözü’nden Yeni Eser : Elim Sende 

Altın Kitaplar logosuyla çıkan ‘Elim Sende’ okurların beğenisine sunuldu Usta yazar Nur İçözü’nün kaleme aldığı ‘Bilmiş Bitirmiş’ serisinin yeni kitabı ‘Elim Sende’ , ‘Bilmiş’ lakaplı, Bilgin isimli kahramanımızın heyecan dolu serüvenlerini konu ediyor. Dostluk, sevgi, paylaşım ve çok daha fazlası bu kitapta çocukları bekliyor.  Sayfa Sayısı: 48 Tür: Çocuk - Öykü (+8 Yaş)

Nur İçözü  HAKKINDA

1948 yılında İstanbul’da doğdu. İlk, orta ve lise öğreniminin ardından, Hayat Yayınları yazı işleri ailesine katıldı. Bir süre sonra Doğan Kardeş dergisini yönetmeye başladı. Daha sonra Tay Yayınları’nda, Walt Disney yayın grubuna ait dergilerin yayım çalışmalarında bulundu. Tercüman gazetesi yazı ailesine yazı işleri müdürü olarak katıldı. Bulvar gazetesine kadın ve sağlık konulu sayfalar hazırladı. Emekliye ayrıldıktan sonra, meslek yaşamına Milliyet gazetesi dergi grubunda devam etti. Milliyet Kardeş dergisinin yayın danışmanlığını yaptı. Milliyet ve Radikal gazetelerinde sanat yazıları yazdı. Bazı dergilerde yazı işleri müdürlüğü yaptı.

Hayvanlardan Çocuklara Mektuplar Devam Ediyor

Çiler Çelikler’in Altın Kitaplar logosuyla çıkan yeni kitabı okurlarını bekliyor “Hayvanlardan Çocuklara Mektuplar” kitabının devamı niteliğindeki “Hayvanlardan Çocuklara Mektuplar 2” çocuklara hayvan sevgisi ve empati duygusunun içselleştirilerek aşılanmasına katkı sağlıyor. Hayvanlar kendilerini anlatmaya, sevgi ve dostluklarını paylaşmaya devam ediyor.  Sayfa Sayısı: 64 Tür: Çocuk-Öykü (+9 Yaş)

YAZAR Çiler Çelikler HAKKINDA

18.05.1973’te Bingöl’de dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini Bursa’da tamamladı. Anadolu Üniversitesi Ev Yönetimi ve Beslenme, Selçuk Üniversitesi Çocuk Gelişimi ve Eğitimi bölümlerinden mezun oldu. 2001-2009 yılları arasında Bodrum ve Alanya’da, anaokullarında sorumlu müdürlük görevinde bulundu ve bir süre engelli çocuklarla çalıştı. Dörtçelik İlkokulunda okul öncesi öğretmenliği yapmakta, köpekleri Buflea ve Snowy ile birlikte Bursa’da yaşamaktadır.

Sıfır Atıkla Yaşa

Altın Kitaplar logosuyla çıkan bu seri, küçük yaşta doğayı koruma bilincini aşılamayı hedefliyor

Doğanın korunması ve sürdürülebilirdiğinin sağlanması her geçen gün önemi daha iyi anlaşılan bir konu. Evimiz olan Dünya'nın kaynaklarını tüketmek yerine ihtiyacımız kadarını kullanıp doğaya geri kazandırmak aslında çok kolay! Bu farkındalığın bir sonraki nesle çekirdekten aşılanması ise onlara bırakabileceğimiz en güzel ve en kalıcı miras. Dört kitaptan oluşan bu seride doğanın nasıl korunabileceği, çocuklara, özgün bir sunumla anlatılıyor. 

BEYAZ PLASTİK BARDAK

Plastiğin geri dönüşümünü ve doğada kalırsa zararların neler olabileceğini anlatan gerçekçi bir öykü. Balıkçıların ağına takılan beyaz plastik bardağın öyküsü hepimize unutulmaz dersler veriyor.  Bu kitabının görselleri sade- ce plastik materyaller kullanılarak hazırlandı.

Sayfa Sayısı:36

MERAKLI YEŞİL ŞİŞE

 camın geri dönüşümünü ve eski bir de- nizci geleneğini anlatan sıcacık bir öykü. Meraklı yeşil şişe de tıpkı yaşlı çınar ağacı gibi,  beyaz plastik bardak gibi defalarca dönüşebildiği ve birbirinden farklı yerlere gidebildiği serüvenler yaşıyor. Bizler bu geri dönüşüm öykü sayesinde doğanın sınırsız ve sonsuz vericiliğine tanık oluyoruz. Bu kitabın görselleri sadece cam kırıklarıyla hazırlandı ve tekrar geri dönüşüme gönderildi.

Sayfa Sayısı:32

YAŞLI ÇINAR AĞACI

Yaşlanan bir çınar ağacının bir gün kesilerek kâğıt olmak üzere çıktığı yolculuğu anlatan bir öykü. Kullanıldıktan sonra pek çok farklı yerde işlevini sürdüren yaşlı çınar ağacı, bu sonsuz yolculukta pek çok serüven yaşıyor. Bizler bu geri dönüşüm öyküsü sayesinde ağaçların kesilmesinin önlenebileceğini ve bir ağacın farklı formlarla da olsa dünyayı nasıl gezebileceğini öğreniyoruz. Bu kitabın görselleri sadece geri dönüşümlü kâğıtlar kullanılarak hazırlandı.

Sayfa Sayısı:32


GERİ KAZANIM ATÖLYESİ

Kullanıp attığımız eşyaların geri dönüşüme gitmeden önce nasıl değerlendirilebileceğini anlatan güzel bir öykü. Her bir eşyanın dönüşüm öyküsü ve yaşadığı bir serüven var. Yeter ki biz onları dinlemeyi ve bir şeyler öğrenmeyi is- teyelim. Bu kitabın görselleri atık materyaller kullanılarak hazırlandı.

Sayfa Sayısı:32

Tür: Çocuk-Öykü (6-7+)

YAZAR BİLGE BUHAN MUSA HAKKINDA

1976 yılında doğdu. 1999’da Selçuk Üniversitesi Anaokulu Öğretmenliği’ni bitirdikten sonra 2006 yılında, Dünya’mızı çok önemsediği için çocukların çevre bilinci kazanımıyla ilgili Marmara Üniversitesi Okul Öncesi Eğitim bölümünde yüksek lisans yaptı. 1999’dan beri okul öncesi eğitim kurumlarında eğitim programı danışmanlığı ve 3-6 yaş arası çocukların Bilge öğretmenliğini yapmakta. Yurt içinde ve yurt dışında birçok mesleki eğitim alırken bir yandan da kongrelerde sunum ve eğitimler vermektedir.  Çeşitli yayınevlerine bilişsel eğitim setleri hazırlamıştır. Ailedenokula.com,'un kurucularından biri olarak hem annelerin hem de okul öncesi öğretmenlerinin işini kolaylaştıracak, çocukların gelişimlerine katkıda bulunacak etkinlikler ve kitap önerilerini yazıp, evde ve okulda rahatlıkla uygulanabilecek çalışma sayfalarını hazırlamakta. Evli ve 3 çocuk halası olan yazarın meraklı mı meraklı bir de kedisi var. İletişim bilgisi: [email protected] instagram: @bilgebuhan  

Müzik Dünyası 

MÜZİSYEN DOKTOR SELÇUK BASA’DAN YENİ SİNGLE ÇALIŞMASI “GRAM OFF/ON” 

 “Amorf” adlı albümünde yer alan “Yasak Aşklar” şarkısına  Türk Pop Müziği’nin Süper Starı Ajda Pekkan’ın yaptığı vokalle dikkatleri üzerine çeken, ülkemizin sayılı çene çehrahları arasında yer alan başarılı doktor Selçuk Basa, yeni single çalışması “Gram Off/On” u müzik severlerin beğenisine sundu. 

Sözü Yağmur Başar’a, müziği Selçuk Basa’ya, düzenlemesi ise Turhan Yükseler’e ait olan şarkının klip yönetmenliğini ise Mehmet Turgut üstlendi.

Selçuk Basa’nın  “Gram Off/On”  adlı şarkısı Ada Müzik etiketi ile dijital platformlardaki yerini aldı.

GRAM OFF/ON ‘UN HİKAYESİ… 

İki genç arkadaş geçmişe özlemle dalga geçmek için bir şarkı yapar ve adını Gram off/on koyarlar. Aradan yıllar geçer, şarkı çok da eğlenceli gelmez olur. İnsanların farklı iletişim biçimleri ve sevgiler yaşamasıyla, şarkı da değişime paralel olarak güncellenir. Ancak beklenmedik bir şekilde bir salgın tüm yaş gruplarını eşitler. İster bir ay, ister kırk yıl önce olsun, herkes geçmişi özler ve uzaktan iletişimin yeterli olmadığını farkeder. İki arkadaş şarkılarını tekrar hatırlar ve anlattıkları özlemi duyumsayan başkaları da vardır belki diyerek paylaşmaya karar verirler.

GRAM OFF/ON

Söz: Yağmur Başar  Best: Selçuk Basa  Düzenleme: Turhan Yükseler

Taş plağımın bağrına da bre aman

Koyu koyu ver iğneni bre aman

Getir bana gençliğimi bre man

Soyu soyuver benliğimi bre aman

Gram off/on Gram off/on Gram off/on Gram off/on

Mehtap var bu gece, sıcak bir yaz, adadayız 

Sensiz ve sessiz ada, kimse çıkmamış bu gece mehtaba

Ne tatlı bir huzur almaya gidilecek bir yer var 

Ne de tatlı bir huzur almaya gidecek insanlar

Sandallar neşe dolmuyor çoktandır

Yakamozlar kimsesiz, masamız sessiz 

Cep telefonlarının yanıp sönen ışıkları

Mesajlar, twittler, durmadan çalışan parmaklar

Yüklemeler, indirmeler, retwittler

Ekranlarda yaşanıyor en büyük heyecanlar

Uydulardan, baz istasyonlardan geçiyor aşklar

Yanyana, birlikte oturuyoruz, görmeden birbirimizi

Yorgunum, 

Gerçek gülüşleri, ekransız sevgileri,

Sandalları, bir tatlı huzur almayı, zevke dalmayı,

Eski bir şarkıyla hüzünlenmeyi özledim.

Gram off/on Gram off/on Gram off/on Gram off/on

BERHAN ARISOY’DAN  İHANET VAKTİ

Hüzünlü şarkıların romantik sesi Berhan Arısoy kendi bestesi olan “İhanet Vakti “ ile dinleyenleri ile buluşuyor.  Akdeniz kokan altyapısıyla dikkat çeken eserin sözleri Cengiz Atabay’a, düzenlemesi ise Toylan Kaya’ ya ait. Bu şarkı aynı zamanda Cengiz Atabay ve Berhan Arısoy ortak imzalı 4. yayınlanmış eser. İkilinin daha önce  yayınlamış olduğu “Teslim”, “Kırık Beyaz” ve “Paranoyak” isimli çalışmaları müzik arşivlerinde yerini almış durumda.

Şarkının kendisi kadar duygusal klibi ise Alanya’da Erkan Güneş yönetmenliğinde çekildi. Klipte gerçek hayatta karı koca olan tiyatrocu çift de eserin duygu yoğunluğunu artıracak bir performans sergilemekte. İhanet vakti klibi Netd platformu başta olmak üzere tüm platformlarda yayınlanmaya başlandı.

Duygusal şarkıların yaratıcısı ve yorumcusu Berhan Arısoy aynı zamanda halen aktif olarak doktorluğa devam etmekte. Bir üniversite hastanesinde Fizik tedavi ve rehabilitasyon uzmanı olarak görev alan sanatçı tıp ve müzik sayesinde insanlara hem bedensel hem de ruhsal şifa sağlayabildiğini düşünüyor.

Müziğe 6 yaşında babasının aldığı minik bir kırmızı org ile başlayan sanatçı ilk bestesini 15 yaşında yapmış. Zorlu tıp eğitimi sırasında da müzikten kopmayıp çeşitli hocalardan müzik ile ilgili eğitimler almaya devam etmiş. Yayınlanmış 20 bestesi ve sırada bekleyen 100’ün üzerinde eseri olduğunu vurgulayan sanatçı bu dünyada en büyük hazzının üretmek ve kalıcı eser bırakmak olduğunu ve müziğin de bunun için en değerli araçlardan biri olduğunu düşünüyor.

Her İnsan Bir Dünya Konuk : Atila Gündoğu 

Şarkıcı Atila Gündoğu, geçtiğimiz günlerde  "Cengizhan Kaya ile Her İnsan Bir Dünya" programında konuğum oldu. Atila Gündoğu yayınımıza hoşgeldiniz. Öncelikle sizin müzik hayatınızın nasıl başladığından biraz bahseder misiniz?

Hoşbulduk :) Müzik yeteneğimi 1999 yılında doğum günümde annemin bana aldığı gitar ile keşfettim ve o günden bugüne altmışın üzerinde bestem var. Aynı zamanda bir de bomba gibi bir marşım var. 

Son şarkınız "Beni Anlayan Yok" nasıl bir proje olduğunu anlatır mısınız?

Tabiki, gitara başladıktan sonra benim her şeyim müzik oldu. Müziğe son derece bağlıyım. Müziksiz yapamayacak bir pozisyondayım. 2008 yılında kız arkadaşımı, daha sonrasında ise babamı kaybettim. Annem de hastalık geçirdi. Sonrasında bende bir hastalık geçirdiğim dönemde bu şarkıyı yazdım. Her insanın hayatında inişler çıkışlar yaşadığı dönemler vardır. Çıkarken yanımda birçok insan varken inerken kimse olmadı. Bende bunu bir nebze besteme taşıdım. Bu şarkı yalnızlığa da bir gönderme oldu. Çoğu insan kendinin anlaşılamadığını düşünür. Bu şarkı da bunu da dile getirmiş olduk. 

Sizce iyi şarkıcının özellikleri nelerdir? Siz nasıl tarif edersiniz?

Bence iyi bir şarkıcı üretmeli, kendi içindeki yeteneği keşfetmeli, şarkı çıkardıktan sonra devamını getirebilmelidir. İyi bir gözlemci olmalı, halkına karşı duyarlı olmalı ve duygularını halka geçirebilmelidir. Bu anlamda da halkın düşüncelerini aktarabilmelidir. 

Sizce müzik dünyasının stresli yanları nelerdir? 

Müzik dünyasında şuan yaşadığımız virüs sebebiyle bir kaos var. Çogu insan ileriyi öngöremiyor. Bende şuan önümü göremiyorum. Evde durdukça yeni besteler yapmaya çalışıyorum. Virüsün gelmesiyle en büyük darbeyi yiyen müzik dünyası oldu. Çünkü biz sahne aldığımız zaman kendimizi gösterebiliyoruz. Sahne alamadığımız zaman, ekonomik anlamda ve kendimize güven anlamında geriye doğru düşüyoruz. Stresli yanlarından biri diyebilirim. 

Peki dijital dönüşümün müziğe olan etkisi hakkında siz neler düşünüyorsunuz?

Eski sistem sanatçıların kendini gösterdiği bir dönemdi. Çünkü eskiden albümler çıkarıldığı zaman insanlar koşardı albümü almak için. Ama şuan dijital platformda tek tuşla anında şarkıyı dinleyebiliyorsunuz. Bu anlamda dinleyiciler için çok kolaylık oldu. Fakat sanatçılar anlamında maddi anlamda eskisine nazaran daha az kazanıyorsunuz. Ben aslında daha kolaylık olduğunu düşünüyorum. Ama eski plak ve CD döneminde her şeyin daha zor olduğunu, daha emek vererek olduğunu ve ortaya çıkan şarkıların bu anlamda çok daha güzel olduğunu düşünüyorum. Maalesef günümüz dünyasında müziğin rekleri biraz kayboldu. 

Yaşama dair neler söylemek istersiniz?

Acılar insanları olgunlaştırıyor. Bende bu anlamda aslında Dünya'daki en büyük gücün sevgi olduğunu düşünüyorum. Sevginin gücüne hep dikkat çekmeye çalışıyorum ve Sevgi isimli bestem var. Çünkü beni dinleyen insanların sevgiye dair bir güç olacağını düşünüyorum. Eğer insanlar bir annenin evladına koşulsuz verdiği sevgiyi birbirine vermiş olsalardı Dünya' da kötülük diye bir şey kalmazdı.

Yayınımıza katıldığınız için teşekkür ederiz. Son olarak müziğe ve hayata dair neler söylemek istersiniz?

İnşallah yakında ikinci single şarkım çıkacak. Ses getirebilecek bir şarkı olduğunu düşünüyorum. İçinde bulunduğumuz süreç hepimizi zorluyor, doğayla buluşamıyoruz. Mümkün olduğunca evde kalalım. Şu dönemi inşallah iyi bir şekilde atlatırız.

Medya Dünyası  

Tükiye’nin ilk Sosyal Haber Paylaşım Sitesi yayınına başladı

Toplumsal dayanışmada duyarlılığı ve farkındalığı artırmayı amaçlayan ve gönüllülük esasıyla hizmet hedefleyen Tükiye’nin ilk sosyal haber paylaşım sitesi BASINDAN.COM, sürdürülebilir sosyal sorumluluk projesi kapsamında yayın hayatına başladı. 

Sultan 2.Abdülhamid Han’ın torunu Abdülhamid Kayıhan Osmanoğlu ile Ahde Vefa Platformu Başkanı Nuran Kırlak destekli ve Araştırmacı yazar Taner Akkuş imzalı projede meslek uzmanlarının basında çıkmasını istediği ve sosyal haber paylaşımlarını yayınlayabileceği Eğitim, Sanat, Kültür, Tarih, Aktüel ve Sosyoloji gibi geniş bir perspektife sahip sosyal haber paylaşım portalı yayına girdi. 

-Ünlüler Destek Çağrısında Bulundu

Türkiye Büyük Millet Meclisi TBMM TV Haber Spikeri Handan Musaoğlu ile Ünlü sanatçılar Cengiz Kurtoğlu, Davut Güloğlu, Murat Kurşun, Hasan Yılmaz, Aydın Aydın, Şafak Sönmez, Aynur Güneş, Yönetmen Ali Eşitmez, Komedyen Mülayim Çimen, Bestekar Ömer Faruk Güney, Karadeniz Ateşi Murat Köse, Radyo programcısı Özlem Kurt, Kıyamder 2.Başkanı Serkan Tuncer ve Eşkiya Dünyaya Hükümdar Olmaz ile Kuruluş Osmanlı dizisinin Şeyh Edebali karakterini canlandıran oyuncu Seda Yıldız gibi ünlü isimler video çekimi ile hayranlarına seslenerek sosyal sorumluluk projesi kapsamındaki Türkiye’nin ilk sosyal haber paylaşım sitesi BASINDAN.COM’a destek vermelerini istedi.

TBMM TV’nin İlk Kadın Spikeri başarılı spiker ve eğitmen Handan Musaoğlu’nun başyazar olarak yer aldığı platformda ; Handan Musaoğlu farklı alanlarda yazılarıyla dikkat çekiyor. Üst düzeyde akademik yazılarının yanı sıra hayata fair farklı yazılarla Handan Musaoğlu öne çıkıyor. 

-Tüm Kategorilerde Paylaşım Yapılabiliyor

El sanatlarından müzik eğitimine, tarihten psikolojiye, bioenerjiden kişisel gelişime, rüya tabirlerinden yemek tarifine, alternatif tıptan yoga terapilerine ve kişisel bakımdan güzellik ile zayıflama uygulamalarına kadar birçok kategoride sosyal haber paylaşımı yapıldığı bilgisi veren Araştırmacı yazar Taner Akkuş:”Türkiye’nin ilk sosyal haber paylaşım sitesi basindan.com alanında uzman meslek sahiplerini ve onlara ihtiyaç duyan kişilerle kolayca buluşturarak toplumsal hizmete önemli bir katkıda bulunacağı belirterek uzmanların kendi alanındaki tüm tecrübelerini ve hizmetlerini basindan.com aracılığıyla tüm dünyada sergileyebileceğinin vurgusunda bulundu.”