KÖFTELER, hemen hepimizin sofralarında çok sık yer alan yiyecekler arasındadır.Bugün ki tarifimiz de yer alan köftemizin ise tarihi bir hayli eskiye dayanmaktadır.Türklerin Balkanlardan sökülüp alındığı yılların hikayesidir ''İNEGÖL KÖFTE''...1892 yılında Bulgaristanın Filibe eyaletine bağlı Pazarcık ilçesinden göçen Mustafa ve Ahmet efendi kardeşlerin Türkiyeye taşıdığı bir lezzettir.Önce İstanbula,ardından Bursa İnegöl'e yerleşen Mustafa Efendi,Bozöyük yoluna açtığı dükkan da ünü yayılmaya başlamıştır.

Mustafa Besler ailesi 120.yılında ,5. kuşak olarak işlerine ve lezzetlerini tüm Türkiyeye yaymaya devam etmektedirler.

Köftenin en büyük özelliği hiç bir baharat eklenmemesidir.

Bugün bizde bu lezzetli tarifi sizlerle paylaşmak istedik..Hepinize kolay gelsin.

MALZEMELER:

600 gr dana kaburga kıyması

1 ad orta kuru soğan

1 tatlı kaşığı karbonat

1/2 limon suyu

1/2 kahve fincanı galeta unu

YAPILIŞI:

Kıymayı bir gece önceden karbonat ve limon suyu ile yoğurun ve buzdolabında bekletin.

Kuru soğanı rendeleyin ve suyunu süzün.

Buzdolabında beklettiğiniz kıymaya suyunu iyice süzdüğünüz soğan rendesini ,tuzu ve galeta ununu ekleyerek yoğurun.

Büyükçe bir huniden faydalanarak şekil verebilirsiniz,yada ince uzun köfteler olarak hazırlıyabilirsiniz.

Mangal ateşinde yada ızgara da pişirin.

Közlenmiş biber ve baharat karışımı ile servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Sevgiyle...