Merhabalar,

Kurabiyeler,bir çok çeşitli iç malzemesi ile büyük küçük hemen herkesin sevdiği,çay ve kahve yanında ikram edilen ve mutfak dolaplarımız da genellikle bulundurduğumuz yiyeceklerdir.

Bazen en kolayından yoğurur yuvarlar ve fırınlarız,bazen de biraz daha özen göstererek farklı lezzetler ilave ederek sunmaya çalışırız.

Bugün kü tarifimiz de biraz el oyalayan bir kurabiye olsa da ikram edildiğin de beğenisini çok alacağınız üstelik inciri sevenler için tadına doyamıyacağınız bir tarif..Mutfakta çareler tükenmez diyorsanız ve yaratıcılık da üstüme yok diyorsanız işte tam da sizlere göre..şeklinin limon sıkacağından alacak olan bu tarif için hemen limonluklarınızı çıkarın ve üst kısmının içi oyuntusunu bir strech ile kaplayın .Kurabiyemiz bu oyuntunun şeklini alacaktır.Buyrun tarifimize

  • MALZEMELER:
  • HAMUR İÇİN:
  • 160 gr yumuşak tereyağ yada margarin
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 su bardağı (160gr) pudra şekeri
  • 1/2 su bardağı mısır nişastası
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 damla limon esansı
  • 3,5 su bardağı un (unu kontrollü ekleyin)
  • İÇ HARCI:
  • 12 ad(300gr)kuru incir
  • 15 ad ceviz
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • YAPILIŞI:
  • Hamur için,Tereyağ ve pudra şekerini karıştırın.
  • Sıvıyağ ve sütü ekleyin,karıştırın.
  • En son un olmak kaydıyla diğerlerini ekleyerek yumuşak bir hamur elde edin.
  • Hamurunuzu iç harcını hazırlayana kadar dinlendirin.
  • İÇ HARCI:
  • Kuru incirleri yumuşak hale gelene kadar kaynatın.
  • Rondoya incirleri ve şekeri alarak püre haline getirin.
  • Cevizleri irice doğrayın ve karışıma ilave edin.
  • iç harcımız hazır
  • Hamurunuzu 20 eşit parçaya ayırarak yuvarlayın.
  • Limonluğunuzun üst kısmını ters çevirin ve strech ile kaplayın.
  • Yuvarladığınız hamuru limonluğun iç oyuntusuna yerleştirin ve şeklini alacak şekilde çanak haline getirin.
  • Bu işlemi yaparken yan hamurun eşit olmasına dikkat edin.
  • İnce bir hamur olması iç malzemesinin daha dolu olmasını sağlayacaktır.
  • hazırladığınız iç harcını bu oyuntuya doldurun ve üzerini yan hamurla sıkıca kapatın.
  • Ters çevirerek çıkarın ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin.
  • Limonluğunuzun boyutu kurabiye adedini değiştirecektir.
  • 175 derece de ısıtılmış fırında 12 dakika (renkleri beyaz kalacak şekilde)pişirin.
  • Servis tabağına aldığınız ve soğuyan kurabiyelerin üzerine pudra şekerini eleyerek serpin.
  • Hepinize afiyet olsun.
  • Sevgiyle...
  • NOT:Neşem Çelik YouTube Kanalında tarifimizin videosu bulunmaktadır.