Belkide dünya futbol tarihinde futboldan uzak böyle bir süreç hiç yaşanmamıştır. Covid-19 salgınında dolayı liglere verilen aradan sonra futbola hasret kaldık. Umarım bir daha böyle bir ara verilmez ve futboldan bu kadar uzak kalmayız.
Maça gelecek olursak, maç öncesi değerli hocamız Mehmet Ak ile sohbetimizde "ben olsam bu ilk 11 ile sahaya çıkarırım" dediğim kadro bugün sahadaydı. Tahir hoca ve yardımcılarının belirlediği kadro herkes tarafından kabul edilebilir kadroydu. 
Maçın henüz 14 dakikasında Ozan'ın rakip oyuncunun bileğine basması sonucunda kırmızı kart ile takım arkadaşlarını 10 kişi bıraktı.  Sezonun geride bıraktığımız haftalarında bu tarz pozisyonlar genelde "kasti değil" denilerek sarı kart ile cezalandırılmıştı.
Ozan'ın kırmızı kart görmesi takımda ki tüm sistemin bozdu. Topa daha fazla hakim olan ve  rakip kaleye daha fazla atak yapan Kayserispor oldu. Dakikalar 45. gösterdiğinde günün şanssız takımı Fenerbahçe'nin 2 tane topu direkten dönmüş, topla oynama yüzdeleri Fenerbahçe %38 Kayserispor %62 olmuştu. 
Ozan'ın pozisyonunda VAR'a giden Atilla Karaaslan, Mensah'ın pozisyonunda VAR'a gitme tenezzülünde bile etmedi. Bence yaptığı hareket mutlaka kart gerektiriyordu. Pozisyonun bir kaç dakika sonrasında, Kayserispor Mensah ile golü buldu. 
Maçın 83. dakikasında Fenerbahçe'nin net penaltısı verilmedi. Sonrasında 85. Dakikasında Vedat (penaltı) bir kaç dakika sonra Gustavo kariyerinin belkide en güzel golünü atarak 3 puanı getirdi.
Bugün Fenerbahçe'de Falette,Serdar Gustavo, Dirar, Ferdi ve Altay'ın performanslarını beğendim. Falette sezonun kalan maçlarında bu şekilde performansına devam ederse 1 yıl daha Fenerbahçe de olabilir.  İlk yarı Covid-1907 ikinci yarı Gustavooo dedik. Zor bir maç, maçın ilk yarısı berbat futbol.. Herşeye rağmen önemli 3 puan.. Tebrikler FENERBAHÇE..


--