Kim Kimdir? 
Setenay Cankat
Setenay Cankat 31 Mayıs 1988'de İzmir'de doğdu. Anne tarafı Selanik göçmeni Baba tarafı Çerkez kökenli. Setenay ismi de Çerkez kökenli bir isim, Çerkezlerin prensesi, bilgeliğin güzelliğin sembolü olan kültür getiren kadın motifi anlamını taşır. Güneş ile Ay'ın kızı olarak kabul edilir. Setenay Cankat İlk ve ortaöğrenim hayatını İzmir'de tamamladıktan sonra ailece İstanbul'a taşındı.Göztepe İhsan Kurşunoğlu Anadolu Lisesi'nde okudu. Sonrasında Beykent Üniversitesi'nde Sinema Tv bölümünü kazandı. Çocukluğundan beri oyuncu olmak istediği için bu bölümü tercih eden Cankat çok İstediği bir bölüm olduğu için keyifle okuyarak Üniversiteden üstün başarı belgesiyle mezun oldu. Zorunlu stajını üniversite son sınıfta yaptı. Atv Haber'de stajyerlik yapan Cankat'ın normal şartlarda staj süresi 1 aydı ancak çalışmalarının beğenilmesi sonucu bu süre önce 2 ay daha uzatıldı 2 ayın sonunda stajyer/muhabirlik yapmaya başladı, habercilik alanında olabildiğince kendini geliştirmeye çalıştım. Stajyer muhabirlik deneyimi 2 seneye yakın sürdü. Bu süre zarfında oyunculuk eğitimi de almaya karar verdi. Vahide Gördüm/Altan Gördüm tarafından kurulan Akademi 35 Buçuk sanat evinde, sahne sanatları ve oyunculuğu bölümünde okudu, mezun oldu. Atv'nin Haber kanalı A Haber'in açılmasıyla 15 Mart 2011 itibariyle kadrolu muhabir oldu. Şubat 2013 itibariyle Genel yayın yönetmeni Cengiz Er ve Haber Koordinatörü Yüksel Altıntaş'ın isteği üzerine spikerlik yapmaya başladı gece bültenlerini sunmaya başladı daha sonra ise hafta sonu 06:00/12:00 arası Ajans'ı sundu. Şimdilerde ise A Haber Genel Müdürü Abdülhalik Çimen Setenay Cankat'a Hafta sonu haberlerini emanet etti. Setenay Cankat bu mesleğe dair çok yönlü yeteneği, başarısı, muhabirlik birikimi, pozitif enerjisi gibi özelliklerinin yanında ışıltısı ve güzelliği ile de dikkat çekmektedir. Setenay Cankat tüm bu nitelikleriyle gelecekte de adını sıkça duyacağımız bir isimdir. 


Müzik Dünyası
Ender Balkır'dan Yeni Klip
Türk Halk Müziği sanatçısı Ender Balkır, “Ahir” adlı albümündeki Malatya türküsüne Malatya’da klip çekti. “Hanımın Çiftliği”, “Dila hanım”, “Öyle Bir Geçer Zaman ki”, “Düriye’nin Güğümleri” dizileri ile “Düğün Dernek” filmindeki türküleri seslendiren, Türk Halk Müziği’nin başarılı ismi Ender Balkır’ın, “Ahir” albümünde yer alan “Yollar Seni Gide Gide Usandım” adlı türkünün klibini, deneyimli televizyoncu Suat Kozluklu yönetti. Eskimalatya’daki Silahtar Mustafapaşa Kervansarayı, Eskimalatya Sanat Sokağı, Orduzu Pınarbaşı, Sultansuyu Harası ve Levent Vadisi’nde gerçekleştirilen ve iki gün süren çekimlerde, Malatyalı başarılı ve güzel tiyatro oyuncusu Gamze Şeker de yer aldı. Görüntü yönetmenliğini Emrah Bozdemir’in yaptığı klip, Kasım ayında müzik kanallarında yayınlanmaya başlayacak.

Medya Dünyası 
Orta Saha
Orta Saha programı nitelikleriyle ekranın en kaliteli spor yorum programlarından bir tanesi. Her Çarşamba 16.00-17.00 arası Kanal 7/24 ekranlarına gelen programda Fulya Kalfa ve Kanal 7/24 genel yayın yönetmeni Genco Boran gündemi değerlendiriyor, analizler yapıyor. Futbola dairde detaylı analizler yapan Fulya Kalfa futbolun sadece erkek işi olmadığını vurguluyor.Fulya Kalfa hem başarılı sunumu ve bilgisiyle hem de güzelliğiyle dikkat çekiyor. Kanal 7/24 ekranlarında Orta Saha izleyerek hafta boyunca yaşananlar hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.

Haftanın Kitabı
“İLK MÜSLÜMANLAR - Tarih ve Bellek”
Prof. Asma Afsaruddin’in 2013 yılında “DOST” İslam’a Hizmet Ödülleri çerçevesinde “Yılın En İyi Yabancı Eseri” ödülüne layık görülen; “İLK MÜSLÜMANLAR - Tarih ve Bellek” adlı kitabı Tuti Kitap’tan çıktı. Hz. Muhammed’in (s.a.s) yaşamına tanıklık etmiş olan “İlk Müslümanlar”, sadece mümin kullara değil, ahlak ve erdemi sancak edinmiş tüm insanlara en iyi örneği teşkil eder. Nitekim Hz. Muhammed (s.a.s), “En hayırlı nesil benim dönemimde yaşayanlardır. Sonra onları izleyenler, sonra onların ardından gelenlerdir.” buyurmuştur. Prof. Asma Afsaruddin, bu hadis-i şerif gereğince, İlk Müslümanları tanımamız gerektiğine dikkat çekiyor.  İlk Müslümanlar - Tarih ve Bellek, dönüşümü savunan Müslümanlar ile geleneksel katı kuralcı İslamcıları ve erken dönem kaynaklar ile geç dönem kaynakları karşılaştırıyor, aralarındaki farkları ortaya koyuyor. Sadece ilk Müslümanların değil, günümüz Müslümanlarının da aynı sorunlara çözüm arayışında olduğunu örneklerle ele alan Prof. Afsaruddin, Müslümanlık tarihinin geçmişi ile günümüzü arasında sorgulayıcı bir köprü kuruyor. Tuti Kitap’tan çıkan bu eser, İslam’ın biçimlendiği dönemde (erken dönem İslam tarihinde) gerçekleşen önemli olayları, fikir, eğilim, cemaatleşme anlayışını toplumsal ve siyasi dili ortaya koyarak irdeliyor. Bununla birlikte Müslümanların, İslam’ın ve İslam toplumlarının tarihsel gelişimini anlayarak duruşunu sağlamlaştırabileceğini, bunun için de bir rehber niteliği taşıyan Selef-i Salihin’in mirasının hakkıyla bilinmesi gerektiğini vurguluyor. Orijinal adı “The First Muslims” olan İlk Müslümanlar; din, velayet, ümmet ve ahlak kavramlarını sorgulamak üzere okurlarıyla buluşmayı bekliyor. “Kötülüğe karşı doğruluk ve haysiyetle mücadele eden herkes için”