Geçen haftanın dört günü Kurban Bayramı, ardından da Cumhuriyet Bayramını idrak ettik. Bu iki bayramın arka arkaya gelen tatil günlerine 22-24 Ekim günlerini (iki buçuk gün) de ilave edebilenler tam 10 gün tatil yaptı.
Tatili 10 gün yapabilenlerle beş buçuk gün yapanlar nedeni ile İstanbul cadde ve sokakları bomboştu. Bir kaç gün önceki trafik sıkışıklığından eser kalmamıştı. Çilesiz, stressiz bir bayram geçirdik.
Kurban Bayramı öncesi Emekli Subaylar Derneği Kadıköy Rasimpaşa Şubesi üyeleri adına şehit aileleri ile malül gazilerimizi ziyaret edip hem mübarek Kurban Bayramlarını hem de Cumhuriyet Bayramlarını kutladık. Bu iki bayram ziyaretine Malül Gaziler ve Şehit Aileleri Derneği İstanbul Şube Başkanı Gönül Alpaydın hanımefendi ile şubemiz üyeleri emekli subay arkadaşlarımızla, emekli subayların eşleri hanımefendiler de katıldı.
Bu ziyaretler, şehit aileleri ile malül gazilerimiz ve ailelerini son derece duygulandırdı, fevkalade mutlu oldular. Onlar için asıl önemli olan hatırlanmaktı. Hayatlarının baharında gözlerini kırpmadan canını veya vücudunun bir bölümünü feda edenler, fedakarlıklarının vatanın ve hür ve bağımsız yaşamın bedeli olduğuna yürekten inanmışlar ve bu inancın huzuru içindeler.
Hepinizi çevrenizdeki bu kahramanları ziyarete, onları sevip kucaklamaya ve varsa sorunları ile ilgilenmeye davet ediyorum. Ziyaret sonunda inanın, sizler de mutlu olacaksınız.
Bu vesile ile çok değerli okuyucularımın mübarek Kurban Bayramlarını ve Cumhuriyet Bayramlarını en kalbi dileklerimle kutlarım. Sağlık, mutluluk ve huzurlu nice bayramlar dilerim.