Kitap Dünyası 

 

Hz. Yûsuf

Cemalnur Sargut’un “Fusûsu’l-Hikem Şerhi” serisinin beklenen dokuzuncu kitabı 

“Hz. Yûsuf”  Nefes Yayınevi’nden çıktı. Mutasavvıf Yazar Cemalnur Sargut, İbn Arabî Hazretleri’nin Fusûsu’l-Hikem eserindeki peygamberlerin derin mânâlarını incelemeye devam ediyor.  Cemâlnur Sargut’un Fusûsu’l-Hikem’deki her bir fass için yaptığı şerhlerden oluşan serinin son kitabı “Hz. Yûsuf”  oldu.  İbn Arabî Hazretleri Yûsuf Fassı’nda, Yûsuf Peygamber’in kulluğunda nasıl tekâmül ettiğini ve kâmil insan olma seviyesine yükseldiğini anlatıyor. Bu esnada da Hz. Yûsuf’un misal âleminin hakîkatini keşfettiğini ve Allah’ın izniyle rüyaları yorumlayabildiğini izah ediyor. Nûriyye hikmetinin Yûsuf kelimesiyle ilişkilendirilmesi, Yûsuf’un keşfettiği şeylerin misal âleminde oluşmasındandır. Varlığa yayılmış idrak edici akıl olan nur, keşfeder ve keşfettirir. Yûsuf, Allah’tan kendisine tecellî eden hakîkat-i Muhammedî’nin nuruyla bu keşifleri yapabildi. Buna da tabir ilmi dendi.

Hz. Peygamber (s.a.s) ise “İnsanlar uykudadır. Öldükten sonra uyanırlar.” buyurarak bu dünya hayatını uyku saydı ve hayal olan bu dünyayı tabir etti. Zîra, beşerin dünya hayatında sahip oldukları mal, mülk, her şey burada bırakılır. Aynen rüyada görülenlerin ele geçmemesi gibi eşyanın hepsi hayalden ibarettir.

Bu fass İhlâs Sûresi’nin hakikatini, Allah’ın birliğini ve kuldaki tecellîlerini açıklarken, konuyu misal âlemiyle birleştirerek rüyaların hakîkatine kadar iniyor ve merak ettiğimiz sorularımızın cevabı oluyor.

Müzik Dünyası 

 Müzik Dünyasında Ses Getiren Single :  Betül Damla’dan Aşığım Aşık  

Betül Damla Ankara’da doğdu. İlköğrenim ve lisenin ardından Ankara Üniversitesi İspanyol Dili ve Edebiyatı Bölümü’nden mezun oldu. İngilizce , İspanyolca ve Almanca bilen Betül Damla Mesleki çalışmalarına lise yıllarında başladı. Lisede ilk defa müzik grubu kuran Betül Damla Trt Ankara Radyosu gençlik korusunda yer aldı. Söz ve müzikleri kendine ait şarkılar yapmaya başladı. 8 Yıldır Akdeniz Bölgesinde başta Antalya olmak üzere farklı organizasyon ve mekanlarda sahne alan Betül Damla’nın Ahenk müzik etiketi ile  yayınlanan ilk Single çalışması Aşığım Aşık geçtiğimiz günlerde dinleyicileri ile buluştu. Netd Müzik ve tüm dijital platformlarda yayınlanan şarkının sözü ve müziği Betül Damla’ya ait. Popüler müzik tarzında her yaştan kitleye hitap eden şarkı son derece renkli , enerjik ve neşeli klibiyle Betül Damla’nın yorumu ve danslarıyla şimdiden ses getirmeye başladı. Antalya’da yaşayan ve her zaman Antalya’yı çok sevdiğini belirten Betül Damla yurtdışında da sahne çalışmaları yaptı. Betül Damla çok özel yeteneği , kendine özgü sesi , sahne performansı , dans Showları farklı dillere hakimiyeti söz ve müzik yeteneği gibi özelliklerinin yanında pozitif enerjisi , ışıltısı düzgün fiziği ve güzelliğiyle de dikkat çekmektedir. Tüm bu nitelikleriyle Betül Damla gelecekte de adını sıkça duyacağımız çok önemli bir isimdir.

Medya Dünyası 

 

Ekranlarda Başarılı Bir isim : Seda Selek 

Seda Selek 2 Nisan'da İstanbul'da doğdu. İlköğrenim ve lisenin ardından Marmara Üniversitesi Turizm ve  Otelcilik Bölümünden mezun oldu.  Medyadaki çalışmalarına 2001 yılında Number One Tv’de haber sunucusu olarak başladı. Ardından TV8'de 3.5 yıl haber spikerliği ve haber programları sunuculuğu yaptı. Tv8'deki görevi sonrası sektöre iki yıl ara vererek PR çalışmaları yaptı. TGRT Haber'le 2007 yılında sektöre geri döndü. Seda Selek daha sonra uzun süre Kanal 24'te Moderatörlüğe devam etti. Farklı kuşaklarda çeşitli haber programları sundu. Seda Selek şu sıralarda Haber Global televizyonunda Türkiye’de Sabah programını sundu. Halen Haber Global kanalında hafta sonu gündüz haber bültenlerini sunmaktadır. Edebiyata ve spora ilgisi olan Seda Selek bu mesleğe dair başarısı , çok yönlü birikimi , tecrübesi , özgün sunumu ve haberciliği gibi özelliklerinin yanında pozitif enerjisi , ışıltısı ve güzelliğiyle de dikkat çekmektedir. Seda Selek tüm bu nitelikleriyle gelecekte de adını sıkça duyacağımız çok önemli bir isimdir.

 

Derya Uğur Demirhan Antalya Moda Haftası’na Sunumu İle Damga Vurdu!  

Bu yıl Antalya Fashion Week 2.kez gerçekleştirildi.  Geçen yıl olduğu gibi bu yılda etkinliğin  sunumunu başarılı ve güzel sunucu Derya Uğur Demirhan üstlendi. Etkinlik boyunca  şıklığı ile göz kamaştıran  Derya Uğur Demirhan Sunucu kimliğinin yanında   aynı zamanda stilist olmasının da avantajı ile çok renkli bir sunuma imza attı.  Yetenekli sunucunun kıyafetlerini  Fashion Week etkinliklerinde yer alan ünlü tasarımcılar Selen Dalkiran, Nilüfer Korkmaz, Güler Baysal, Burcu Kandemir  ve Azerbaycan'ın yine moda prensesi Fahriya Khalofova tasarladı. Antalya Fashion Week'in  sürpriz konuğu Şebnem Schaefer ile sunucu Derya Uğur Demirhan  moda hakkında keyifli bir sohbet gerçekleştirdi. Antalya moda haftası organizatörü Eda meltem Yılmaz’ın başarısı ile ses getiren bir moda haftası oldu.  Güzelliği , şıklığı ve başarılı sunumu ile dikkat çeken Derya Uğur Demirhan’da moda haftasına damgasını vurdu. 

 

TV 35’ten Görkemli Açılış! 

İzmir medya dünyasının önemli isimlerinden gazeteci Mithat Umutoğlulları’nın İzmir’e kazandırdığı TV35 Görkemli bir lansman ile yayın hayatına başladı.  İzmir Arena’da Siyasetten İş dünyasına sivil toplum örgütlerinden cemiyet hayatının renkli isimlerine kadar birçok davetli bir araya geldi. Açılışta tüm programcılarda yer alırken dev ekranda programların tanıtımı yapıldı. 

Dilara Karaca Gecenin En Şık İsimlerindendi! 

Tv35 ekranlarında “Minik Yolcu” adlı programı hazırlayıp sunacak olan Dilara Karaca tv 35 açılış gecesinin de en şık ve güzel isimleri arasındaydı. Başarısı ödüllerle tescilli güzel sunucu şıklığı ile dikkatleri üzerine çekti. 

İSTANBULBOKS’un Sosyal Sorumluluk Projesi Yeni Durağında! 

İSTANBULBOKS un ŞİDDETE HAYIR sosyal sorumluluk projesinin yeni durağı Kars Çakmak köy ilköğretim okulu oldu. 115 çocuk için gerçekleşen etkinlikte İstanbul Boks ailesi,  Milli sporcular Gülsüm Tatar, Serkan Tatar  İş İnsanı İsmail Ertaş ve Dr.Astrolog Şenay DEVİ  Onlarca çocuğun yüzünü güldümeye dünyayı iyiliğin daha güzel hale getireceğine inanarak devam ettireceklerini ifade etti.  Kendisi de karslı olan Türkiyenin tek profesyonel kadın boksörü Gülsüm Tatar çocuklar ile tek tek ilgilenerek  çocukların mutluluğuna ortak olmaktan duyduğu sevinci dile getirdi. "Biz İstanbul Boks ailesi olarak, ruhun meditasyonu sevgi, bedenin meditasyonu spor ilkesiyle  bu sosyal sorumluluk projesi başlattık  etkinliklerimiz ve söyleşilerimizle herkesi spor yapmaya kendini sevmeye spor yaparken de ŞİDDETE HAYIR diyerek ihtiyaç sahiplerini mutlu etmeye devam ediyoruz istanbul boks bünyesi kapsamında bizler ile iletişime geçen okullarda ki çocuklarımızın hayır sever dostlarımızın da katkıları ile ihtiyaçlarını karşıladığımız bir sosyal sorumluluk projesini sürdürmeye gayret ediyoruz.  Sanat ve spor dünyasından pek çok duyarlı ismin desteği ile projemizi devam ettiriyoruz. Şiddetin her türlüsüne HAYIR diyor herkesi sevgiye herkesi spora davet ediyoruz diye konuşuruz. Projeye destek veren herkese de teşekkür etmeyi ihmal etmeyen İstanbulboks ailesi üyeleri, Y.Sütçüoğlu ,E.Petekkaya, E.Ersan, G. Albayrak, N.İçkale  C.Sönmez, M.Bülent Yazıcı ‘ya ayrıca teşekkürlerini iletmek istediğini de söyledi.

Sinema Dünyası 

 

METRUK Geliyor! 

Zaimbrothersfilm'in ikinci projesi olan " METRUK " filmi tür olarak bilim kurgu ( Science fiction) kategorisindedir. Teknolojinin gelişmesiyle bilimkurgu filmlerinin inandırıcılığı seyirci nazarında da artmıştır.  Zaimbrothersfilm Türk sinema seyircisinin sesine kulak vermiş ve "METRUK" filminin yapımına start vermiş, son yılların en büyük fenomeni olan " UFO" ları ve bilinmeyenlerini dramatik bir şekilde kurgulayarak beyazperdede seyirciyle buluşturmak istemektedir. METRUK filmi türü itibariyle Türk sinemasında bir ilk olma yolundadır.

Dünya dışı yaşamın varlığına inanan Astro-Uzay bilimci ALİ onlarla iletişim kurmak istemekte ve aynı zamanda dünya dışı fenomenlerle ilgili kitabını yazmaktadır. Bu tehlikeli merak Alinin dramatik sonunu hazırlar. ALİNİN akıbetinin peşinden giden KARISI MERYEM bu sırrı çözebilecek midir. Meryem’i ve insan oğlunu bekleyen karanlık nedir??  YUSUF Karagün Beldesi sakinlerinden biridir, Tek başına ormanda bir karavanda yaşayan YUSUF münzevi bir hayat sürmektedir. Karagün beldesindeki sıra dışı olayların karakutusu olan  YUSUF'UN yolu kaderinin peşinden gelen MERYEM le kesişir. MERYEMİ olacaklardan haberdar etmeyen YUSUF hiç beklemediği bir anda sakladığı karanlıkla yüzleşmek zorunda kalır.  Bir gece uzak bir gezegene ait varlıkların göktaşı şeklinde Karagün ormanına düştüğüne şahit olur. ALİ’NİN cevap bulma arayışı onu uzaylılarla nihai karşılaşmada yer almaya götürür. Keşfettiği şey insanoğlunun sonunu getirecek şey midir? Mehmet Ali Zaim’in bu önemli projesi heyecan uyandırdı. 

Kim Kimdir ? 

 

Sabriye Akın 

Sabriye Akın 28 Ağustos’ta Kırklareli’de doğdu. Memur bir ailenin çocuğu olarak farklı şehirlerde yaşadı. İlköğrenin ve lisenin ardından önce KATÜ işletme Bölümünü kazanmış fakat daha sonra asıl yapmayı istediği iş olan medya ve iletişim alanına yönelik olarak Anadolu Üniversitesi Halkla İlişkiler Bölümü ile Anadolu Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümlerini başarıyla tamamlamıştır. Özellikle İletişim alanında çok çeşitli eğitimler de alan Sabriye Akın özellikle son beş yıldır farklı kurum ve kuruluşlarda iletişim , beden dili ve diksiyon eğitimleri vermektedir. Bugüne kadar  Halk eğitim merkezinde eğitmenlik, Özel hastanelerde eğitim, muhtelif belediye başkanlıklarında personel eğitimi, restaurant ve gıda sektöründe eğitim, seçim dönemlerinde  her partiden adaylara  eğitim, her yaş grubuna ihtiyaçlarına yönelik eğitim çalışmaları yapmıştır. Sabriye Akın bu alandaki eğitim çalışmalarını çok yönlü olarak sürdürmektedir. Sabriye Akın bu alandaki yeteneği , kendine özgü eğitimciliği , birikimi gibi özelliklerinin yanında pozitif enerjisi , ışıltısı ve güzelliğiyle de dikkat çekmektedir. Tüm bu nitelikleriyle Sabriye Akın gelecekte de adını sıkça duyacağımız çok önemli bir isimdir.