Müzik Dünyası 

Ela Kaya “Bi Zerre” diyor!

10 yıldır yaptığı sahne çalışmaları ile adından söz ettiren Ela Kaya “Bi Zerre” ile müzik dünyasına merhaba diyor! Sözleri Tarık İster’e müziği ise Melda Gürbey‘e ait olan "Bi Zerre" şarkısının klibinin yönetmenliğini Alişan Günay Yıldırım üstlendi. Güzelliği ve iddialı şarkı sözleriyle  Ela Kaya, bu senenin en çok konuşulan isimlerinden biri olmaya aday… Ela Kaya, Kamuran Kayra prodüktörlüğünde 2K Prodüksiyon etiketiyle, 9 Ekim Cuma günü tüm dijital platformlarda ve Net D youtube kanalında yayınlanacak 

“Bi Zerre” ile sevenleriyle buluşacak

Biyografi

Ela Kaya 13 Aralık 1989, İstanbul’da doğdu. Müzik ile ilişkisi çocukluk yıllarına dayanan Ela Kaya, müzik öğretmeninin sesini keşfetmesi ile yıllarca okul korosunda görev aldı. Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuarı Şan Bölümü’nde Öğretim Görevlisi olan Zehra Belevi‘den 3 yıl şan eğitimi alan şarkıcı daha sonra 10 yıl boyunca canlı sahne performansları ile müzik dünyasına kendini kanıtladı. 

“Bi Zerre” sonrası yeni projelerine da başlayan şarkıcının bir sonraki çalışmasının ise 2021 yılının ilk günlerinde yayınlanması bekleniyor.

Söz: Tarık İster  Müzik: Melda Gürbey Düzenleme: Tarık İster

Prodüktör: Kamuran Kayra  Şirket: 2K Prodüksiyon

 

Ayben Ersoy’dan  ’’İyileştim’’ 

Sen  de ‘’Dünya’mızın  içten bir  ‘’İyileştim’’demeye ihtiyacı var’’ diyorsan, derin bir nefes al ve duyur sesini yaratılmış her zerreye …Yurt içinde ve yurt dışında sahne performansları ile geniş bir dinleyici kitlesine sahip olan, 2017 yılında Silk Way Star ses  yarışmasında  jüri koltuğunda Türkiye ‘yi başarıyla temsil eden  Ayben Ersoy’un  yeni şarkısı ‘’İyileştim ‘’ Erman Çaltı Production etiketiyle dinleyici ile buluştu.Genç şarkıcı Ayben Ersoy ; Hit şarkıların söz yazarı ve bestecisi  Deniz Erten şarkısıyla bir gün dediği hayalini gerçekleştirdi ve İyileştim dedi. Sosyal paylaşım sitesinde yayınlanan  İyileştim , dört gün içinde  200 bin görüntülenmeyi geçti. Şarkı ilk günden  hızlı bir şekilde beğeni almaya devam ediyor. ‘’İyileştim ‘’adlı şarkının sözü Deniz Erten ‘e , müziği Deniz Erten ve Onur Çamur ‘a, düzenleme ise; Gürsel Çeliğe ait. Video klip  ise: Erman Çaltı yönetmenliğinde  özel görüntülerle  müzik kanallarında yerini almaya hazır .

AYBEN ERSOY   ''İYİLEŞTİM '' SÖZ: DENİZ ERTEN  MÜZİK :DENİZ ERTEN -ONUR ÇAMUR DÜZENLEME: GÜRSEL  ÇELİK

 

 

 YONCA POYRAZOĞLU  BÖYLE BİTMEZ

Türkiye'nin tanınmış müzisyenlerinden  Üstün Poyraz’ın kızı Türk Sanat Müziği duayenlerinden  İsmail  Şençalar ile Suzan  Güven’in torunu olan Yonca Poyrazoğlu yurt içinde ve yurt dışında müzik eğitimi aldıktan sonra yıllarca yaşadığı Marmaris’ de aktif müzik hayatını devam ettirmiştir. 2017 yılında O Ses Türkiye ‘ye katılıp 4 .turda elendikten sonra müzik çalışmalarına ve hayallerinin peşinden koşmaya devam etmiş, 2018 yılında uluslararası Afyonkarahisar caz festivaline davet almış; burada vokal performansıyla dikkatleri üzerine çekmiştir.

Bu sene düzenlenen Benimle Söyle adlı yarışmada jüri üyeleri arasında meydana gelen sürtüşmeyle ciddi bir haksızlık sonucu elenmiş, ancak bu haksızlık ona şans olarak geri dönmüştür. Pandemi sürecindeki bütün zorluklara rağmen Cengiz Atabay’ın süpervizörlüğünde Türkiye Azerbeycan ve Amerika ortak çalışmasıyla  gerçekleşen ,kayıt ve klip aşaması başarıyla tamamlanan "Böyle Bitmez" adlı şarkının  sözlerini tanınmış söz yazarlarımızdan Ayşe Birgül Yılmaz yazmış Azerbayca'nın ünlü bestecilerinden Perviz Mahmudov bestelemiş ve aranjör Reshad Bagirov düzenlemiştir. Sanatçının son derece  heyecanlı olduğu ilk single çalışması Böyle bitmez 13  Ağustos’ta müzikseverlerle buluştu. Ardından. 2. Tekli çalışması içinde süpriz isimlerle kolları sıvayan şarkıcının performansının umut vaad edici olduğu müzisyen kulislerinde konuşulmaya başlandı. 

Kendi söz ve müziklerini de yapan Yonca Poyrazoğlu adından  oldukça söz ettireceğe benziyor...

TAHA TATAROĞLU “KANDIRAMAZSIN Kİ”

Taha Tataroğlu 1988 Konya doğumlu.Müzik hayatına Üniversite yıllarında başlamış.Müzik hayatı başlangıcı ise herkes gibi ayna karşısında şarkı söylemekle başlamış. 

Ses sanatçısı Tataroğlu 15 yıldır müzikle uğraşıyor. 15’e yakın kendisine ait söz ve müziği bulunmakta. Alternatif Karadeniz Müziğinde önemli bir yer almaya gayret ediyor.

Taha Tataroğlu, O Ses Türkiye sahnesinde performansını sergileyerek, Ben Seni Sevdiğumi şarkısını seslendirmişti.

Sözlerini Taha Tataroğlu ve İbrahim Kahraman, Müziğini İbrahim Kahraman, Bestesi Taha Tataroğlu ve Aranje Selim Bölükbaşı’na ait olan ‘Kandıramazsın ki’ adlı şarkıya Marmaris’te klip çekildi.

Klip Melih Umur Delal’in  yönetmenliğinde Marmaris'in çeşitli yerlerinde çekildi.

Netd müzik etiketiyle piyasaya çıkan “Kandıramazsın ki” adlı şarkı youtube kanalında  yayınlanır yayınlanmaz 300 binin üzerinde izlenme elde etti.

TahaTataroğlu " Kandıramazsın ki " Besoundproduction Yapım etiketi ile tüm dijital platformlarda ve netd müzik youtube kanalında "Video Klip" ile Yayında .

KIVANÇ ÖNER " ADALARDA" 

Kıvanç Öner sözleri ve bestesi kendine ait olan "Adalarda "isimli şarkısını Eliz Müzik’te yayınladı.

Adalarda, salgın sürecinde ortaya çıkan, duygusal sözleri ve özgün klibiyle dikkatleri çeken İzole şarkısının bir devamı niteliğinde. İzole, karantina sürecinde evinden çıkamayan bir müzisyenin bu olumsuzluğa farklı bir perspektiften bakmasının hikayesiyken, Adalarda, pandemi sürecinde işini kaybetmiş bir müzisyenin hayallerini ve özgürlüğe duyduğu özlemi konu alıyor.

Kıvanç Öner, flamenko gitarı konusundaki başarılı çalışmalarıyla ünlü müzik grubu Gipsy Kings ile Amerika’da sahne almıştı. Aynı zamanda grubun konser organizasyonlarını da yapan Öner, sağlık sorunları nedeniyle aktif müzik hayatına son 10 yıldır ara vermişti. Müziği arka plana alarak konser ve turizm organizasyonları yapan Öner, izolasyon sürecinde İzole isimli şarkıyı yazarak kendini bir anda yeniden müzik hayatının içinde buldu.

Sanatçı İzole şarkısıyla insanları ayağa kaldırmayı, Adalarda şarkısıyla da hayata tutundurmayı hedefliyor.

Duygusal melodisi ve samimi sözleri ile dikkat çeken Adalarda için sanatçı:

‘Ne zaman canınız sıkıldıysa, zihninizi rahatlatmak istiyorsanız, ne zaman şehrin keşmekeşinden kaçıp cennet bir adaya ışınlanmayı hayal ediyorsanız , o zaman bu video klibi seyretmelisiniz’ diyor.

Söz Müzik : Kıvanç Öner Aranjör : Emre Yılmaz Gitar : Emre Yılmaz, Kıvanç Öner Keyboard : Serkan Tümer Perküsyon : Türker Çolak Perdesiz Bas Gitar : Kubilay Sanat Vokal Koç : Ete Kurttekin Vokal Kayıt & Mix : Arın Baykurt Babajim Stüdyoları Perküsyon & Bas Kayıt : Çatı Müzik Mastering : Dave Darlington Klip Yönetmeni : Ufuk Kıray Yrd. Yönetmen : Atılay Uluışık- Faik Kaplan Color : Okan Heptaş Sanat Yönetmeni : Kerem Kanık Backstage Foto : Selin Demircioğlu & Ebru Kıray Model : Lale Gülek

Mihrican Durmuş’tan Merdo 

Mihrican Durmuş'un, Dinç Müzik Yapım etiketiyle yayınlanan "Merdo" isimli tekli çalışması, video klibiyle dijital platformlarda yerini aldı. Mahzuni Şerif’in kendisinde çok ayrı bir yeri olduğunu söyleyen Mihrican Durmuş bu nedenle ilk video klibini Mahzuni Şerif’ten bir türkü okuyarak yapmak istemiş. Zengin bir türkü olduğu için okumaktan keyif aldığını söyleyen Mihrican Durmuş’un Merdo müzik klibinin yönetmenliğini Onur Karaçağ Üstlendi. Kendine Özgü yorumu ile dikkat çeken Mihrican Durmuş’u mutlaka dinleyin. 

Söz: Mahzuni Şerif Müzik: Mahzuni Şerif  Düzenleme: Eylem Pelit  Bas gitar : eylem pelit Davul : mert türkmen Klasik gitar : erdem sökmen Bağlama ud cümbüş :ali Yılmaz ( motor ali ) Duduk : gürkan çakmak Bendir : gurur nar Back vocals : meltem taşkıran, mihrican durmuş  Kayıt : stüdyo216 istanbul

Kitap Dünyası

Hz. Sâlih Fassı

Araştırmacı Mutasavvıf  Yazar Cemalnur Sargut’un Yeni Kitabı Çıktı.  Hz. Sâlih Fassı Tüm Kitapçılarda!

Bu yıl içerisinde Avustralya'da, beş bin yabani deve, kuraklık nedeniyle öldürüldü ve hayvan hakları savunucuları, bu olaya büyük tepki gösterdi. İslam’da devenin önemi, mucizevi nitelikleri, Araştırmacı Mutasavvıf  Yazar Cemalnur Sargut tarafından kaleme alındı.  Arapça‘da deve (ibil) güzelleştiren, güzellik veren mânâsına geliyor. Kur’ân-ı Kerim’de “Bakmıyorlar mı o deveye; nasıl yaratıldı?” (Gaşiye Suresi, 17) ayetiyle dikkat çekilen devenin, vücudundaki her bir ayrıntı, bir yaradılış mucizesi olarak anlatıyor, kelime mânâsı gibi insanlara güzellik veren ve onların hizmetinde olmak için yaratıldığı vurgulanıyor. Mutasavvıf  Yazar Cemalnur Sargut tarafından yazılan Nefes Yayınevinden Fusûsu’l-Hikem Serisi olarak çıkan Hz. Salih Fassı adlı kitap, raflardaki  yerini aldı. 

Hz. Salih Fassı

Hz. Salih’in peygamberliğini doğrulayıcı bir mûcize getirmesini isteyen Âd kavmi, ancak o zaman iman edeceklerini söylediler. Hz. Sâlih de onlara apaçık bir mûcize olarak dişi bir deveyi getirdi. Bu devenin mucizesi, sert bir kayadan canlı bir hayvan olarak çıkarılması, bütün kavmin tükettiği miktarda su içmesi ve içtiği su kadar süt vermesi şeklinde açıklanmıştır.  

Sâlih de (a.s.) Fettâh isminin görünme yeridir. Bu sebeple Hak Teâlâ, ona dişi devenin çıkması için dağın yarılması mucizesiyle gayb kapısını “feth” etti, yani açtı. Böylece onun kavminden bazılarının îmânı fethedilmiş, yani açılmış oldu. Mucize olan dişi deveye îmân ve ona emir olundukları yön ile hürmette bulundular. Bazılarının da küfrü fethedilmiş, yani açılmış oldu. Bu nimete kâfir oldular ve deveyi kestiler. İşte bu süreçteki hâdiseler üçlü fetihler idi.

Bundan dolayı Sâlih’in (a.s.) seyri bu isim üzerine oldu ve ilâhi isimlerin hepsi gaybın anahtarları olduğu için cenâb-ı Şeyh (r.a.), “fütûhiyye hikmeti”ne ilişkilendirilmiş olan bu fassta “îcâd”ı ve onun “ferdiyyet” üzerine dayalı oluşunu anlatmaktadır.

Cemalnur Sargut Kimdir?

TÜRKKAD İstanbul Başkanlığı görevini yürütmekte olan Sargut, İstanbul doğumludur ve Kimya Mühendisliği bölümü mezunudur. 30 yılı aşkın süredir tasavvuf alanında çalışmalar yapmakta ve hizmet vermektedir. Yayınlanmış kitapları arasında Kur’ân-ı Kerîm üzerine büyük mutasavvıfların yorumlarına dayalı çalışmaları ve Fusûsu’l-Hikem şerhleri yer almaktadır. Halka açık olarak Mesnevî ve Tasavvuf dersleri vermektedir. Almanya,

Amerika ve Hindistan’da çeşitli üniversite ve kuruluşlarda İslâm Tasavvufu alanında düzenli seminerler vermektedir. North Carolina Üniversitesi Dinî Etütler Bölümü’nde (2009), Pekin Üniversitesi Beşerî Bilimler Enstitüsü’nde (2011) ve Kyoto Üniversitesi’nde (2016) “Kenan Rifai Distinguished Professorship on Islamic Studies” kürsülerinin kurulmasına öncülük etmiştir. Bakü Avrasya Üniversitesi kendisine fahrî doktora unvanı vermiştir (2014). Halen Üsküdar Üniversitesin' de Rektör Danışmanlığı yapmakta olan Sargut, Üniversite’nin Tasavvuf Araştırmaları Enstitüsü’nde de dersler vermektedir.